|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (27.03.-31.03.2018.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Bavarske kifle
Hrskave spolja, meke iznutra.
Kuvar: JacaTot
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela

Sjediniti mlako mleko, mlaku vodu, šećer i izmrvljeni kvasac pa ostaviti da nadođe. Posebno sjediniti polovinu brašna i so, dodati nadošao kvasac i ulje pa promešati varjačom. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i umesiti glatko testo. Pokriti ga pamučnom krpom i ostaviti da naraste oko sat vremena. Nakon toga na pobrašnjenoj površini razviti testo u krug pomoću oklagije. Iseći krug na 4 dela, a zatim svaki deo na još 3 dela tako da se ukupno dobije 12 delova. Svaki deo još malo rastanjiti i uviti u kiflicu. Ostaviti ih da još malo odmaraju. Za to vreme sipati vodu u odgovarajuću dublju posudu i staviti da provri. Kad provri, skloniti sa vatre, dodati sodu bikarbonu pa vratiti na vatru. Spuštati kifle u ključalu vodu i kuvati ih pola minuta, najduže minut. Pomoću rešetkaste kašike vaditi kifle, malo ih ocediti pa ređati u pleh koji je obložen pek-papirom. Svaku zaseći nožem na par mesta i posuti solju. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene, a zatim smanjiti temperaturu na 200 stepeni i završiti pečenje. Gotove kifle poprskati vodom i pokriti krpom, sačekati da se malo ohlade pa poslužiti.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here