|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Brzi No knead bread
Ništa lepše od vrućeg domaćeg hleba :) Preuzeto sa coolinarike, uz male izmene.
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Hleb, Testa, Tradicionalna jela, Posna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 16)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI
Od ukupne količine vode odvojite oko 100ml, dodajte kvasac i šećer i ostavite na toplom mestu da nadođe. U posudu za mešenje sipajte brašno i so, promešajte. Dodajte nadošli kvasac i mešeći kašikom dodajte ostatak vode, po malo. Testo dobro promešajte i sjedinite, treba da bude lepljivo. Istresite ga na radni deo, pobrašnite činiju pa vratite testo unutra, pobrašnite i odozgo. Prekrijte i ostavite oko sat i po vremena da naraste. Uzmite veliku tepsiju (npr onu od rerne) i sipajte u nju oko litar vode pa je stavite u rernu. Rernu uključite na 25o stepeni i ostavite da se zagreje. List pek papira pobrašnite pa na njega istresite nadošlo testo. Podelite na 2,3 dela (zavisi koliko velike vekne želite) i oblikujte. Zasecite oštrim nožem na 3 mesta i prebacite na pleh u kojem ćete peći (zajedno sa pek papirom). Stavite u rernu i pecite nekih 10-15 minuta zajedno sa tepsijom sa vodom a nakon toga nju izvadite, a testo pecite dok ne dobijete lepu boju. Ja volim da kora bude tvrđa pa ostavim dok lepo ne potamni. Kada je gotov izvadite da se ohladi (mi ne čekamo, počnemo odmah da čapkamo :D ). Prijatno!

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here