|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (27.03.-31.03.2018.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Dijetalna panna cotta
Divnog i osvežavajućeg ukusa, idealna za ove tople dane, a sa mnogo manje kalorija nego prava panna cotta.
Kuvar: Mariya
Vrsta jela: Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 15 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
KREM
Pomešajte mleko i slatku pavlaku, dodajte šećer i mešajte dok se ne rastopi, možete zagrejati smesu, ali pazite da ne proključa. Pripremite želatin prema uputstvu sa kesice. Kad se šećer otopio, dodajte jogurt, aromu vanile i koricu limuna. Ugrejte želatin da se otopi i u njega umešajte nekoliko kašika smese sa jogurtom, pa dobijenu smesu sipajte u jogurt i dobro izmešajte. Voće rasporedite u činije pa preko sipajte jogurtnu masu i stavite u fržider da se stegne. Steže se za oko 2 sata, u zavisnosti od želatina.

Saveti
Voće možete staviti u masu, ili napraviti sos od njega pa preliti panna cottu. Ja sipam masu u modle za puding ili činije, a od voća, pogotovo ako nemam sveže napravim preliv. Ovo na slici su trešnje iz zamrzivača, kašika šećera, malo cimeta, ruma i vode, prokuvano.. Ako želite da kremicu izvadite iz činije, pažljivo odvojite ivice od činije ili činiju potopite na 10ak sekundi u vrelu vodu pa prevrnite na tanjir. Ja koristim biljnu slatku pavlaku. šećer se može zameniti zasladjivačem, a tada je to prava "light" verzija prave panakote.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here