Dijetalna panna cotta
Divnog i osvežavajućeg ukusa, idealna za ove tople dane, a sa mnogo manje kalorija nego prava panna cotta.
Kuvar: Mariya
Vrsta jela:
Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 15 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
|
(br. glasova 8)
|
Uputstvo za pripremu jela
KREM
Pomešajte mleko i slatku pavlaku, dodajte šećer i mešajte dok se ne rastopi, možete zagrejati smesu, ali pazite da ne proključa. Pripremite želatin prema uputstvu sa kesice. Kad se šećer otopio, dodajte jogurt, aromu vanile i koricu limuna. Ugrejte želatin da se otopi i u njega umešajte nekoliko kašika smese sa jogurtom, pa dobijenu smesu sipajte u jogurt i dobro izmešajte.
Voće rasporedite u činije pa preko sipajte jogurtnu masu i stavite u fržider da se stegne. Steže se za oko 2 sata, u zavisnosti od želatina.
Saveti
Voće možete staviti u masu, ili napraviti sos od njega pa preliti panna cottu. Ja sipam masu u modle za puding ili činije, a od voća, pogotovo ako nemam sveže napravim preliv. Ovo na slici su trešnje iz zamrzivača, kašika šećera, malo cimeta, ruma i vode, prokuvano..
Ako želite da kremicu izvadite iz činije, pažljivo odvojite ivice od činije ili činiju potopite na 10ak sekundi u vrelu vodu pa prevrnite na tanjir.
Ja koristim biljnu slatku pavlaku. šećer se može zameniti zasladjivačem, a tada je to prava "light" verzija prave panakote.