|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

KVASAC
20 gr svežeg kvasca ili 2 kašičice suvog, 0,5 dcl vode
1 kašika brašna, 3/4 kašike šećera
TESTO
650 gr mekog brašna, 1 kašičica soli, 2 dcl kisele vode
1,2 dcl (120 ml) obične vode, 0,5 dcl ulja

Divne posne kiflice
Ne primećuje se da su posne! Preukusne!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Predjela, Testa, Posna jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Veganska jela, Jela bez laktoze, Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
KVASAC
Otopiti kvasac u mlakoj vodi i dodati ostale sastojke, ostaviti par minuta da nadodje.

TESTO
Brašno pomešati sa solju, nadošlim kvascem i ostalim tečnim sastojcima. Zamesiti testo, ostaviti da se udupla. Kad nadodje, podeliti na 4 loptice, rayvaljati pa po yelji seci trouglove ili pravougaonike. Ovaj put sam sekla pravougaonike. Polovinu sam pravila tako što sam isečene pravougaonike premazivala sojinim maslacem i posolila, a u drugu polovinu sam dodavala posnu čokoladu. Nafilovane sam ostavila još malo u plehu da nadođu. Ove slane sam premazivala vodom i posipala susamom, slatke nisam premazivala. Peći na 200 stepeni 20 tak minuta. Prijatno

Saveti
Divne su i prazne i filovane.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here