|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (27.03.-31.03.2018.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
FANTASTIK TORTA
Pravi fantastik...
Kuvar: Bibilib
Vrsta jela: Deserti, Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 30
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO ZA KORU
Ukljuciti rernu na 150 C..Lesnike prepeci kratko na suvom tiganju ili u serpici, minut ili dva. Potom ih iseckati ili izdrobiti oklagijom. Belanca cvrsto umutiti mikserom pa dodati secer i mutiti 2-3 minuta, zatim dodati limunov sok i dodatno mutiti 3-4 minuta. Kalup za pecenje obloziti papirom za pecenje i posuti dno seckanim lesnicima, potom izliti umucena belanca, poravnjati i ubaciti u rernu. Smanjiti temperaturu na 100 stepeni C i peci 60 minuta.Pecenu koru ostaviti da se ohladi, potom je prevrnuti na postolje za tortu, tako da sloj sa lesnicima bude gore. Njega cete filovati kasnije.

ZA KREM
Odvojiti 200 ml mleka i ostaviti sa strane. Preostalu kolicinu staviti da se kuva sa ekstraktom vanile.Umutiti zumanca viljuskom, tek toliko da budu razbijena, potom umesati brasno, secer i mleko. Sve lepo izmesati da se ne bi stvorile grudvice. Kada mleko pocne da kljuca, skoloniti sa ringle i smanjiti temperaturu na minimum. U umucena zumanca sa brasnom, postepeno dodavati provrelo mleko uz stalno mesanje.Fil potom izliti u serpu u kojoj se kuvalo mleko i vratiti na ringlu. Kuvati uz stalno mesanje 3-4 minuta. Skuvan fil ostaviti da se prohladi.Kada je na pola ohladjen, umesati maslac koji ste prethodno drzali na sobnoj temperaturi.Ostaviti da se krem potpuno ohladi. U mikrotalasnoj otopiti belu i tamnu cokoladu. Ohladjeni fil podeliti na dva dela. U jedan dodati otoljenu belu cokoladu, a u drugi deo otopljenu tamnu.

POTREBNO JE JOS
Koru sa lesnicima premazati slojem nutele. Biskvit oreo keksica odvojite od belog krema, potom biskvit izlomite rukama i poredjajte po nuteli. Prekriti nutelu u potpunosti. Sipete beli krem i poravnjate pa sjoj tamnog krema. Tortu prekriti prijanjajucom folijom i ostaviti u frizider najmanje 5 sati pre sluzenja, a u najboljem slucaju spremajte je danas za sutra. Pred sluzenje poravnati krem sa strane torte, umutiti neutralnu pavlaku (nikako slag iz kesice ili biljne varijante) i premazati tortu. Dekorisati po zelji. Na primer: posuti lesnicima i napraviti dekoraciju od otopljene cokolade.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here