|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Fenjeri
ukusno predjelo
Kuvar: snezap
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 4/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
U manjoj posudi sjediniti kvasac, mlako mleko, secer i kasicicu brasna. Dobro izmesati da nema grudvica i ostaviti na toplom da nadodje. U vecu posudu sipati polovinu brasna, dodati nadosao kvasac, ulje i so pa promesati. Postepeno dodavati brasno uz neprestano mesenje dok se testo ne pocne odvajati od posude. Umeseno testo ostaviti na toplom da nadodje. Nadoslo testo razviti oklagijom na debljinu 0.5 cm, te nozem iseci na pravougaonike sirine 4 cm i duzine 6 cm. Potom pravougaonike od testa zaseci nekoliko puta.

NADEV
Virsle prokuvati i iseci na manje komade duzine 2 cm. Na svaki komad testa staviti po jedan komad virsle, malo krem sira, urolovati a sa strana slepiti tako da se dobije izgled fenjera. Redjati fenjere u podmazan pleh, peci ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here