|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

PATIŠPANJ
4 komada jaja
1 kesica C praška za pecivo
24 kašika šećera
24 kašika mleka
24 kašika ulja
24 kašika brašna
FIL
2 šoljice vode
300 grama šećera
2 smrznute narandže
1/3 izdrobljenog patišpanja
GLAZURA OD ČOKOLADE
100 grama čoklode
1 kašika kakao
30 grama margarina
1/2 šoljice vode

Jafa kolač
domaći jafa kolač
Kuvar: Modessty
Vrsta jela: Deserti, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jela
PATIŠPANJ
Posebno umutiti belanac u čvrst šam. Žumnac umutiti sa mlekom i šećerom. Spojiti ove dve mase pa uz lagano mućenje mikserom dodati zejtin i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Peći u plehhu podmazanom margarinom na 250 stepeni. Kada je patišpanj pečen, iseći 1/3 testa, odvojiti je za fili i izdrobiti.

FIL
Kuvati 2 šoljice vode sa 300g šećera. Kada se šećer rastopi, dodati izdrobljen patišpanj i mešati na laganoj vatri dok se masa ne izjednači. Prohladiti fil pa dodati 2 smrznute rendane narandže. Ovako pripremljen fil odmah naneti preko patišpanja.

GLAZURA OD ČOKOLADE
Na laganoj vatri kuvati glazuru tako što najpre sipate vodu, zatim dodate čokoladu, kakao i margarin. Kada se masa izjednači preliti preko kolača i staviti u frižider da se prohladi. Ko voli slađu glazuru, može da doda i 2 kašike šećera.

Saveti
Deluje komplikovano na prvi pogled, ali se vrlo lako pravi i ima ukus prave Jaffe. Uživajte!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here