|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO
170 gr maslaca, 300 gr brašna, 1 prašak za pecivo
2 vanil šećera, 80 gr fruktoze 4 žumanca
VOĆE
po izboru, ja sam naseckala 3 narandže, malo ocedila
FIL
4 belanca, 150 gr fruktoze, 30 gr brašna
6 dcl jogurta, 4 dcl kisele pavlake

Jogurt pita sa narandžama
Divan kremast kolač koji će sve oduševiti!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Deserti, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 19)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Naseckati maslac na listiće, dodati mu brašno, prašak za pecivo, šećere i žumanca. Ručno zamesiti testo i podeliti ga na dva dela. Prvi deo se razvalja da bude dno u tepsiji koja je manja, veličine pola pleha od rerne, nikako veća. Drugu polovinu testa staviti u frižider, na kraju ćemo ga narendati na fil.

VOĆE
Voće rasporediti po razvaljanoj kori.

FIL
Pomešati sve sastojke osim belanaca i izmiksati. Posebno umutiti u šam 4 belanca. Kad je masa izrađena, dodati je u belanca i nežno sjediniti. Fil sipati preko voća a na fil narendati drugu polovinu testa. Peći 45 minuta na 180 stepeni u rerni sa ventilatorom. Prijatno!

Saveti
Ovaj fil će vam se činiti jaaako tečan, to je normalno, tokom pečenja će se on stisnuti. Čak i kad izvadite kolač iz rerne, pomislićete da nije dovoljno pečen jer se mrdanjem pleha šeta. Ne brinite, kada se ohladi, biće savršen, kremast i topiće se u ustima!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here