Jogurt pita sa narandžama
Divan kremast kolač koji će sve oduševiti!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela:
Deserti, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
|
(br. glasova 19)
|
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Naseckati maslac na listiće, dodati mu brašno, prašak za pecivo, šećere i žumanca. Ručno zamesiti testo i podeliti ga na dva dela.
Prvi deo se razvalja da bude dno u tepsiji koja je manja, veličine pola pleha od rerne, nikako veća.
Drugu polovinu testa staviti u frižider, na kraju ćemo ga narendati na fil.
VOĆE
Voće rasporediti po razvaljanoj kori.
FIL
Pomešati sve sastojke osim belanaca i izmiksati.
Posebno umutiti u šam 4 belanca. Kad je masa izrađena, dodati je u belanca i nežno sjediniti.
Fil sipati preko voća a na fil narendati drugu polovinu testa.
Peći 45 minuta na 180 stepeni u rerni sa ventilatorom.
Prijatno!
Saveti
Ovaj fil će vam se činiti jaaako tečan, to je normalno, tokom pečenja će se on stisnuti. Čak i kad izvadite kolač iz rerne, pomislićete da nije dovoljno pečen jer se mrdanjem pleha šeta. Ne brinite, kada se ohladi, biće savršen, kremast i topiće se u ustima!