|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TIKVICE
1 velika mlada tikvica
2-3 čena belog luka
1 supena kašika C začina za piletinu
1 kašika iseckane mirođije
1 kašika ruzmarina
1 kašika bosiljka
1/2 kafene kašičice bibera
soli po ukusu
MESO
200-300 gr mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
ulje za prženje
soli po ukusu
1 kašika C začina
bibera po ukusu
PRELIV

Musaka od tikvica sa C Idejom
Zanimljivo i veoma ukusno
Kuvar: vikiveki
Vrsta jela: Jela od mesa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 29)
Uputstvo za pripremu jela
TIKVICE
Tikvicu oljuštiti i iseći na kolutove i staviti u dublji sud,oljuštiti beli luk i narendati ga na sitno u tikvice.Dodati začine:C začin sa ukusom piletine,so,mirođiju,bosiljak,ruzmarin.Sve to dobro izmešati i ostaviti da odstoji 20 min da se marinira.

MESO
Ugrejte tiganj i ulje,u njemu izdinstajte sitno seckan crni luk pa dodajte meso.Začinite sa začinima po ukusu.

PRELIV
U dubljoj posudi umutite jaja i dodajte jogurt.Sadržaj kesice C ideje pomešajte sa hladnom vodom i pavlakom pa dodati u jaja. Vatrostalnu posudu nauljite i sipajte pola preliva.Preko toga ređajte tikvice koje ste iscedili iz marinade.Onda stavljate red mlevenog mesa,pa opet tikvice,mleveno meso,tikvice...sve dok ne istrošite materijal.Zadnje treba da budu tikvice.Preko njih prelijete ostatak smese sa C Idejom. Rernu zagrejati na 200 C i peći musaku oko 60 minuta.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here