|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pazarske Mantije
ukusni zalogaji
Kuvar: 17 joka
Vrsta jela: Jela od mesa, Jela sa jajima, Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 5
(br. glasova 12)
Uputstvo za pripremu jela
ZA TESTO
U vanglicu sipajte brašno,so,ulje i jaje,pa postepeno nalivajte mlakom vodom i rukom mesite testo. Gotova jufka treba da bude mekša,ali kompaktna. Istresite testo na pobrašnjenu radnu površinu,pa gornju stranu malo premažite uljem,pokrijte krpom i ostavite pola sata da se odmori.

ZA FIL
Na zagrejanom ulju propržite sitno secksni crni luk dok ne dobije finu zlatnu boju. Dodajte mleveno meso i nastavite da pržite deset_ak minuta. Zaćinite po ukusu i ostavite fil da se ohladi.

ZA PRELIV
Testo podelite na 15 loptica.oblikujte ih i svaku rastanjite na veličinu tanjira. Rastopljenim maslacem pomešanim s uljem premažite četiri jufke ređajući ih jednu na drugu. Nakon toga stavite petu jufku,ali nju ne premazujte. Neke žene ovaj postupak ponove još dva puta kako bi testo bilo lisnatije. Dobićete tri gomile od po pet jufki,ostavite ih da odstoje pola sata. Jednu gomilu rastanjite tako da testo bude vrlo tanko i podelite ga na 15 kvadratića. Na svaki stavite po kašičicu fila i presavijte tako da dobijete paketić. Otopljenim maslacem i uljem premažite pleh u kojem će te peći mantije,pa ih ređajte u pleh tako što će te spojene krajeve okretati nadole. 4.Mantije ređajte jednu uz drugu i kad napNajboljeunite pleh premažite ih ostatkom otopljene masnoće. Pecite ih 15 minuta na 220 stepeni a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni i nastavite da pečete još 15 minuta. Pomešajte jogurt i pavlaku,dodajte izgnječeni beli luk,pa time prelijte vruće mantije. Pleh vratite u toplu rernu na deset_ak minuta,da mantije dobro upiju preliv.

Saveti
Najbolje je ponoviti postupak oko testa,jer tako testo stvarno postaje lisnatije.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here