|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pica pecena na mermernoj ploci
Pica pecena na mermernoj ploci, brza i ukusna.
Kuvar: nata11
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 16)
Uputstvo za pripremu jela

Kesicu suvog kvasca razmutiti u 250 ml tople vode, 1 kasiku secera, 1 kasicicu soli i 3 kasike maslinovog ulja pa ostaviti. Kada nadodje kvasac dodati u 320 gr. brasna, izmesati pa pokriti folijom i ostaviti da toplom da testo naraste. Umesiti ponovo, po potrebi dodati jos malo brasna pa podeliti na 4 dela. Svaki deo razvuci pa filovati sa malo paradajz sosa i kecapa. Preko posuti rendani kackavalj,origano, kisele i obicne sampinjone kao i sunku. Po zelji mozete dodati kukuruz secerac. Dok pravite pice ukljucite relnu na 250C i ostaviti je dok se mermerna ploca ne zgreje. Pice prebaciti na pek papir pa na veliku dasku za seckanje. Kada se mermerne ploce ugreju smanjiti temperaturu na 200C pa ubaciti picu i peci 10- 15 minuta. Pica bude hrskava kao da je pecena na drva. Prijatno!!

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here