|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pita sa visnjama
Jednostavno se priprema, a veoma je ukusna.
Kuvar: Mariya
Vrsta jela: Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Sve sastojke za testo umutite, dobićete smesu malo gušću nego za palačinke. Pola dobijene smese izlijte u pleh obložen papirom za pečenje (veličine otprilike 25x35 cm) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 185 stepeni. Kad se testo malo stegne, otprilike nakon 10 minuta, na njega rasporedite fil, prelijte drugom polovinom testa i pecite dok ne dobije boju - oko 35 minuta, u zavisnosti od rerne.

NADEV
Višnje pospite šećerom i cimetom i pustite da odstoji. Obavezno ih ocedite pre nego što fil stavite na testo. Ukoliko želite, sok koji preostane od višanja prokuvajte, zgusnite sa 2 kašike gustina i sa time prelijte pečenu pitu.

Saveti
Tokom pečenja testo će se podizati, ali kad ga izvadite iz rerne spustiće se i kolač će biti ravan.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here