|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO
4 kašike fruktoze, 50 ml ulja, 1 dcl kisele vode,
4 kašike prženih mlevenih lešnika, 150 gr brašna, 1 prašak za pecivo
KREM
6 dcl sojinog mleka, 8 kašika fruktoze, 2 pudinga od vanile
200 gr sojinog maslaca, 100 gr posne čokolade
KEKS
200 gr posnog petit keksa
malo vode sa rumom za namakanje keksa
GLAZURA

Posni trostruki užitak
Ovaj kolač parira svakom mrsnom, fenomenalan je! Moj favorit!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Posna jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Veganska jela, Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Prosejati brašno sa praškom za pecivo, dodati mlevene lešnike, fruktozu (šećer),ulje i kiselu vodu. Sve promešati i staviti u pleh(28x33cm) oblozen pek papirom i peći na 200 stepeni oko 15 minuta.

KREM
5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa fruktozpm, u ostatak razmutiti puding. Zakuvati puding kad proključa. Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati dok se ne rastopi. U drugi deo dodati malo arome vanile i promešati. Ohladiti. Maslac malo omekšati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto. U svaku polovinu krema dodati pola maslaca i umutiti.

KEKS
Ohlađeno testo premazati sa žutim filom,na nju ređati petit keks koji smo malo umočili u vodu sa rumom, na keks nanesemo čokoladni fil.

GLAZURA
Otopiti u mikrotalasnoj i preliti kolač. Prijatno!

Saveti
Možete koristiti koje god mleko želite, kolač će biti jednako ukusan!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here