|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
REFORMA SA TRESNJAMA
Nesto drugacija Reform torta sa slatkim od belih tresanja.....savrsenstvo
Kuvar: Bunnyca
Vrsta jela: Deserti, Torte, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
KORE
Mutite belanca mikserom na najvećoj brzini sve dok ne postanu prilično čvrsta, tek onda postepeno dodajte šećer, sve vreme muteći. Umutiti cvrst sne.Na kraju kašikom umešajte orahe tj. lešnike i jednu kasiku brasna. Odmah sipajte slatko od belih tresanja domace, i ne puno slatko,pa izravnajte po plehu. Kora se peče relativno kratko, u rerni s ventilatorom ne duže od 15-20 minuta. Gotova je kad potamni. Tokom pečenja, kora će možda dodatno narasti, ali ce tokom hlađenja spasti na idealnu debljinu Slatko moze biti i kupovno, ali je bolje domace, dakle veoma gusto i pravi se od pola kilograma belih tresanja i 200 gr secera.

FIL
U činiju za mućenje stavite žumanca i šecer. I mutite. Što se duže muti, fil će biti čvršći. Stavite fil na ključalu vodu, mutite mikserom i u isto vreme dodajte izlomljenu čokoladu. Nakon što se čokolada istopi, kuvajte uz mešanje još samo minut-dva, dok masa ne postane još čvršća tj. veoma gusta. Zatim ga sklonite s pare i mešajte još koji minut, pa poklopite i stavite da se ohladi. Izvadite puter ili margarin iz frižidera na sobnu temperaturu i umutite u fil. Filovati tortu Prijatno

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here