|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

10 predmeta na kojima živi najviše bakterija, a bebe ih svakodnevno koriste

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 26.9.2023
Naučnici su nedavno obavili testiranje i otkrili top 10 predmeta koji se nalaze u prosečnom domaćinstvu s bebom, a koji imaju najviše bakterija na sebi.



Kao i velikoj većini roditelja, bakterije su verovatno i vama "neprijatelji broj 1". Pročitali ste sve savete o zdravlju bebe, oprezni ste oko toga gde idete s bebom, govorite o stalnom pranju ruku i "pročešljali" ste celu kuću od potencijalnih mesta množenja bakterija. 


Ako tražite novi dokaz da se bakterije nalaze doslovno svuda - imate sreće. Stranica "A Secure Life" sprovela je testiranje i otkrila top 10 predmeta koji se nalaze u prosečnom domaćinstvu i koji su u svakodnevnom kontaktu sa gotovo svakom bebom, a koji na sebi imaju najviše bakterija. Ovo su najopasniji predmeti, poređani od onih sa najmanje do onih sa najviše bakterija: 


10. Ključevi auta

Ključevi auta često se drže u kući, a njihova metalna površina može sadržavati štetne mrlje bakterija od kojih se i vi i vaša beba možete razboleti. 


9. Tablet/mobilni

Pre nego li dopustite vašem mališanu da uzme vaš uređaj, razmislite o tome gde je bio. Testiranje je pokazalo kako mobilni i tableti imaju tip bakterije koji može uzrokovati infekcije na otvorenim ranama. 


8. Kvake na vratima

Verovatno već znate da su kvake na vratima mesta koja treba dobro dezinfikovati, a testiranje je samo potvrdilo ovu činjenicu.

 

7. Slikovnice

Iako se slikovnice čine bezopasnima, ispalo je da se na njima nalaze bakterije koje potencijalno mogu uzrokovati infekciju uha. 


6. Plastične igračke

Istraživači su otkrili kako su vrhovi i prednje strane plastičnih igračaka najopasniji deo i pravo leglo bakterija. Treba li i kako čistiti gumene igračke za kupanje?


5. Daljinski 

Prebrišite daljinski upravljač vlažnom ili dezinfekcionom maramicom pre nego li dopustite detetu da pokuša da promeni program. 

4. Torba za pelene

Prema rezultatima testiranja, torbe za pelene sadrže kokobacili - bakteriju koja uzrokuje Veliki (Magareći) kašalj.


3. Plišane igračke

Voljene plišane igračke od kojih se naši mališani ne razdvajaju imaju puno više bakterija nego što ste mislili. Svakako s vremena na vreme operite plišane lutke kako bi bile sigurniji za dete. 

2. Cucla, flašica

Istraživači preporučuju roditeljima da pravilno peru cucle i bočice i na taj način izbegnu opasno nakupljanje bakterija. 


1. Kolica

Istraživači veruju kako se toliko bakterija nalazi na kolicima zato jer ih ljudi najčešće drže u garažama, podrumima ili ostavama koje su često pune prašine i izduvnih gasova, mestima na kojima variraju različite temperature i koja su puna vlage. "To stvara idealnu podlogu za razmnožavanje velikih količina bakterija i buđi", piše u njihovoj analizi. 

Izvor: Klokanica

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dojenje: "Bubuljice" na bradavicam...
Neverovatno je koliko priroda pažljivo brine o svakom detalju! Pogledajte video o tome koliko su važne te sitne tačkice ...
12
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
8
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
8
Kontakt oči u oči sa bebom
Kada dođe do interakcije između roditelja i bebe, dolazi do sinhronizacije rada srca i emocija. Međutim, do sada je malo...
7





Kad počnu da izbijaju zubići
Većini beba prvi zubić izbije kada napune šest meseci, ali to nije pravilo. Neka deca se rode s jednim zubićem u vilici,...
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here