|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

13 razloga zašto je sjajno imati decu istog pola

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.6.2022
Deca se manje svađaju ako su istog pola. Dobro, ne baš, svakako se svađaju. Dodala sam ovu 13. stavku u nadi da će se jednog dana moji dečaci voleti međusobno puno, baš kao što ja volim svakog od njih. I nije važno kog su pola, ne bih ih menjala ni za šta na svetu.

image
Vaša sposobnost da budete šokirani eksponencijalno opada sa svakim novim detetom istog pola. Foto: Freepik.com
/11


Izbor pola vaše bebe već postoji kao mogućnost u svetu, ali, da li imati tri ili više mališana istog pola mora biti loša stvar?


Evo razloga zbog kojih ćete možda poželeti upravo da imate više dece istog pola:



1. Nećete osećati tugu poklanjajući jedva nošenu odeću svog starijeg mališana.

2. Tokom čišćenja toaleta posle vašeg dečaka, dođe vam ponekad da počupate kosu. Isti efekat proizvodi i skupljanje odeće sa poda ćerkine sobe. Hm, možda zato mnoge majke koje imaju decu oba pola imaju problem sa opadanjem kose.

3. Tokom igre, teško je sve postići ako imate mališane oba pola. Osim ako nekako uspete da se igrate rvanja sa sinom, a u pauzama između rundi popijete čaj koji je skuvala ćerka na svom plastičnom šporetu.

4. Vaša sposobnost da budete šokirani eksponencijalno opada sa svakim novim detetom istog pola.

 

PROČITAJ JOŠ: 10 znakova koji ukazuju na narcisoidnu majku


5. Postajete zanimljivi. Retkost. Počinjete da uživate pažnju drugih ljudi. Recite nekome da imate dečaka i devojčicu i komentar će biti "Kako je to divno." Saopštite da imate tri dečaka ili tri devojčice i reakcije će varirati od šoka do strahopoštovanja. Nije bitno što će oni u sebi pomisliti "Dobro je da nisam u toj situaciji", ali vi se osećate srećnima, i to je jedino bitno.

6. Pubertet postaje faza koju prosto prihvatite. Krećete se od "ne znam koliko još mogu izdržati ovo", sa svojim prvim detetom, do " Prema mojim proračunima za 4,25 godine će biti gotovo", sa trećim detetom.

7. Očigledno, postoje dokazi koji ukazuju da postoji posebno mesto u raju za mame više dečaka. Još nisam pronašla dokaze, ali sam sigurna da su tu negde.

8. "Kako nastaju bebe" dužnosti postaju mnogo jednostavnije kada ste roditelji dece istog pola. Dok ste se borili objašnjavajući ove stvari prvom detetu, svakom narednom uradite copy-paste informacija. Ako ste snalažljivi a vaša deca su suprotnog pola u odnosu na vas, potpuno je legitimno podići ruke u vazduh i reći svom partneru da je to njegov / njen problem, i da vi nemate pojma o tim stvarima.

9. Planiranje provoda u bioskopu sa ćerkom/ćerkama je mnogo jednostavnije kada ne morate da podmitite sina slatkišima i lizalicama, da bi ste gledali Frozen 2.

10. Održavanje reda među igračkama je vrlo važno da bi ste ostali pri zdravoj pameti. Pronalaženje iščupane barbikine glave jednako je stresno kao i pronalaženje Star Wars figure sa vašim karminom na ustima.

11. Rođenjem trećeg sina ili ćerke postajete profesionalac i druge mame će dolaziti kod vas po savet.

12. Nijedno dete vas nikada ne može optužiti za favorizovanje drugog, samo zato što je ona/on devojčica/dečak.


PROČITAJ JOŠ: 25 najlepših citata o sestrama

 
13. Deca se manje svađaju ako su istog pola. Dobro, ne baš, svakako se svađaju. Dodala sam ovu 13. stavku u nadi da će se jednog dana moji dečaci voleti međusobno puno, baš kao što ja volim svakog od njih. I nije važno kog su pola, ne bih ih menjala ni za šta na svetu.

 

Izvor: www.essentialkids.com.au


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Decu ne kvari ljubav, već manjak discipline
Čini se da nikada nije bilo teže biti roditelj, niti odrediti šta je roditeljski “posao”. Dok jedni smatraju da su nam z...
4
BOŽE, DAJ MI MOZGA DA SVOM DETETU DOZVOLIM...
Nameću se pitanja da li je pogrešno da se deci od najranijeg uzrasta nameće toliko obaveza, da se zapravo mnogo očekuje ...
4
Poljski pedijatar: 10 zapovesti za roditelje
Niko ne može ostati ravnodušan na životnu priču Januša Kornjaka. Bio je pedijatar i pedagog. Pisao je dečje knjige i bor...
4
Unapredite sposobnost učenja vašeg deteta
Poboljšanje sposobnosti učenja počinje kod kuće i sve što treba da uradite jeste da pronađete načine da mu naoštrite men...
4





Evo čega se deca najviše plaše, prema uzrastu
Grmljavina, mrak, veštice, čudovišta, duhovi i mnoga druga zastrašujuća stvorenja koja bi mogla živeti u mračnom ćošku s...
Mapa dečjeg razvoja po uzrastu
Za izreku „malo dete mala briga, veliko dete velika briga“ znaju svi roditelji, ali im, kažu, to ne pomaže. Svima se čin...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here