|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

13 znakova da očekujete dečaka

M.T., 11.7.2022
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje, bićete iznenađeni.

image
Da li se mali dečak krije u stomaku? Pregnancy photo created by freepik - www.freepik.com
/11


Sa savremenom tehnologijom dostupnom za preglede tokom trudnoće, sa velikom sigurnošću možemo saznati pol naše bebe. Neki roditelji, međutim, više vole da sačekaju dan kada malo stvorenje zaplače dolaskom na svet, kada će otkriti pol svoje bebe. Međutim, to ne znači da ih radoznalost ne drži do porođaja.

Dok miluje stomak i razgovara sa bebom iznutra, trudnica se često pita da li razgovara sa dečakom ili devojčicom. Budući otac, koji preko maminog stomaka komunicira i povezuje se sa detetom – posebno u poslednjim mesecima trudnoće – razmišlja o tome kog će pola biti njihovo najveće blago.


Bapske priče ili istina?

Kada sa trudničkim stomakom obilazimo rodbinu, prijatelje i posebno starije ljude, do izražaja dolaze svakakve starinske teorije o tome šta trudnica nosi pod srcem.

Zdrav razum nam govori da su šanse da saznamo pol bebe samo na osnovu tih priča polovične, ali... šta ako su ipak istinite?

Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka?

Čitajte dalje, bićete iznenađeni. 

 

PROČITAJ JOŠ: Muškarci! Ovo izbegavajte ako vam je žena trudna...

 

13 znakova da očekujete dečaka

Predstavljamo vam 13 znakova koji će verovatno pomoći da predvidite da li nosite dečaka, i to u ranoj trudnoći.

1) Položaj trudničkog stomaka: Nizak položaj trudničkog stomaka i dalje se smatra jednim od znakova da ćete roditi dečaka.

2) Boja urina: Tokom trudnoće, boja urina bi trebalo da se malo promeni, a sama razlika u boji treba da bude pokazatelj pola deteta koje nosite. Razne studije i drugi izvori tvrde da tamnija boja urina znači da je beba muško, dok sivobela boja znači da je beba žensko.

3) Pojava bubuljica i akni: Tokom trudnoće dolazi do promene hormonske ravnoteže, a rezultat mogu biti različite fizičke promene. Ako imate bubuljice i kožu sklonu aknama, veća je verovatnoća da ćete roditi devojčicu, dok su čista koža i duga, sjajna kosa znaci da ćete roditi dečaka.

4) Veličina grudi: Jedan od očiglednih znakova trudnoće je povećanje grudi u pripremi za dojenje novorođenčeta. Većina žena takođe primećuje razliku između dojki, odnosno da je leva dojka obično nešto veća od desne. Međutim, ako nosite dečaka, to se menja i desna dojka postaje nešto veća u odnosu na levu. 

5) Hladna stopala: Ako su vam stopala redovno ili često hladna tokom trudnoće, ovo je jedan od jasnih znakova da je beba u stomaku dečak.

6) Otkucaji srca bebe: Prilikom redovnih pregleda kod vašeg izabranog ginekologa, redovno se meri i otkucaj srca bebe. Pitajte doktora kolika je brzina pulsa. Ako je manji od 140 otkucaja u minuti, to je pokazatelj muškog pola deteta. 

7) Rast kose: Još jedan uobičajen znak koji ukazuje na muški pol novorođenčeta je rast kose. Kad vam kosa raste brže nego inače, to je to - biće dečak!

8) Želja za određenom hranom: Da li vam ide voda na usta na slane grickalice i kiselu ili zakiseljenu hranu? Onda nosite dečaka.


PROČITAJ JOŠ: Ruke k sebi, ne diraj mi stomak!


9) Položaj za spavanje: Tokom trudnoće sasvim je normalno da se vaše telo češće umori i da vam je potrebno više odmora. Obratite pažnju na položaj u kojem najčešće spavate. Ako vam je prijatnije da spavate na levoj strani, ovo je znak da nosite dečaka.

10) Suva i ispucala koža na rukama: Jedan od vidljivih pokazatelja da ćete roditi dečaka je suva i ispucala koža na rukama.

11) Jutarnje mučnine: Ako ste jedna od srećnica koje nisu patile od jutarnje mučnine, to sugeriše da pod srcem nosite dečaka.

12) Težina: Pored zaobljenog trudničkog stomaka, povećanje telesne težine treba da ukazuje i na pol bebe. Ako nosite dečaka, višak kilograma koji ste dobili najprimetniji je u predelu stomaka, dok trudnice koje nose devojčice imaju tendenciju da se debljaju na različitim delovima tela, uključujući lice. Koliko možete dobiti na težini tokom trudnoće, proverite ovde!

13) Promene u ličnosti: Poznato je da pol deteta ima značajan uticaj na promene u vašem ponašanju. Istraživači su otkrili da agresivnije, smelije i dominantnije žene imaju tendenciju da nose muške bebe. Razlog za to leži u višem nivou testosterona, koji pogađa žene.

Izvor: Momjunction.com / Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Šta je dijastaza i zašto se javlja u trudn...
Šta je dijastaza? Zašto se javlja u trudnoći? Kako, na koji način i kojim vežbama ojačati trbušne mišiće?
20
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
10
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
8
Mikroplastika pronađena u svakom uzorku po...
Naučnici izražavaju zabrinutost zbog uticaja mikroplastike na zdravlje, a istraživanje pokazuje da nas ona prati i pre n...
5





Pregledi u trudnoći i njihov redosled
photo
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.
Trudnoća može da bude zarazna među prijate...
Trudnoća prijateljice pozitivno utiče na želju za detetom, zaključili su autori istraživanja objavljenom u naučnom časop...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here