|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 19.4.2024
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kako datum rođenja i karakter imaju određenu vezu, a to je i jedan od razloga zbog kojeg prolećne bebe imaju bolje raspoloženje i veseliju ćud.

image
Sunčani prolećni meseci imaju veliki uticaj na vašu prirodu. Foto: Freepik.com
/11


Ukoliko ste rođeni u proleće ili imate bebu rođenu u proleće, pročitajte neke od osobina koje prolećne bebe čine toliko neodoljivim i posebnim.


1. Manje alergije

Mada proleće za neke od nas znači mučenje zbog alergija, čini se da je vrlo dobro biti rođen u prolećnim mesecima ako želite da je izbegnete. Genetičari iz Velike Britanije proučavali su DNK markere kod dece rođene u različitim godišnjim dobima kako bi saznali da li postoji veza između datuma rođenja i razvoja alergija. Iznenađujuće je da su otkrili povećan rizik od alergija, astme i ekcema kod dece rođene u jesen, a najniži rizik kod beba rođenih u proleće.


2. Optimistični od rođenja

Lepa vest za prolećne bebe je da godišnje doba utiče na ličnost. Sunčani prolećni meseci imaju veliki uticaj na vašu prirodu. Zapravo, prolećne bebe mogu biti čak i preterano pozitivne. Ako ste rođeni na proleće, znate da uvek vidite najbolje u svemu, umesto da se fokusirate na negativne stvari.


3. Buduće vođe

Nekoliko istraživanja potvrdilo je da oni rođeni u martu i aprilu imaju veće šanse da postanu vođe, a ono što je zanimljivo, deca rođena u junu i julu za to imaju najmanje šanse. Dakle, ako imate bebu rođenu na proleće, postoje dobre šanse da postane direktor!


4. Manje verovatnoće da imaju psihološke probleme

Ne samo da su prolećne bebe srećnije, već su i manje šanse da će u budućnosti razviti neke mentalne probleme. Iako to ne znači da nikada neće imati psihičke probleme, ukupne šanse za to su znatno manje. S druge strane, zimske bebe imaju najveću šansu za bilo kakav mentalni poremećaj, što se opet može objasniti nedostatkom sunčeve svetlosti u ranom detinjstvu. 


5. Veliki kreativci

Još jedna dobra vest! Čini se da su bebe rođene na proleće vrlo kreativne. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Konektikatu pokazalo je da postoji veća kreativnost kod beba rođenih u martu, ali i kod rođenih u decembru, januaru i februaru.


6. Veće šanse za razvoj multiple skleroze kasnije u životu

Ovo je posebno karakteristično za bebe rođene u aprilu. Naime, finski naučnici otkrili su da aprilske bebe imaju povećan rizik od neurodegenerativnih i autoimunih bolesti koje prvenstveno "napadaju" belu masu centralnog nervnog sistema, a njegova oštećenja mogu uticati na mozak i kičmu. Rizik za aprilske bebe je oko 9 procenata veći u odnosu na bebe rođene u bilo kom drugom mesecu, a pretpostavlja se da je razlog nedovoljan unos vitamina D tokom trudnoće.


7. Noćne ptice

Pripremite se za puno besanih noći jer naučnici upozoravaju da će bebe rođene u proleće (kao i u leto) zaspati kasnije nego bebe rođene u jesen i zimi. Interesantno je da devojčice ranije zaspu bez obzira na godišnje doba u kojem su rođene, što zapravo znači da su najveće šanse da imate malu noćnu pticu, ako ste roditelj dečaka rođenog u proleće ili leto.

 

Izvor: Klokanica

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
Ja svoju decu vaspitavam da odu od mene
Gorko-slatka stvar majčinstva… Moramo se pobrinuti da mogu uspeti sami.
5
"Kad će drugo" i šta to koga ima d...
Zašto se većina roditelja jedinaca susreće sa ovim pitanjem? Uz obavezno "SAMO JEDNO dete?"
5
Ne budite decu rano i vikendom
Deca koja se hronično ne naspavaju dovoljno češće pate od viška kilograma, zaključili su naučnici kineskog Univerziteta ...
5





BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...
Dirljiva ispovest: Kako me je mama vodila ...
Svaki roditelj se u životu suoči sa problemom dete – posao, ali dovoljna je samo mala pomoć i sve stvari dođu na mesto.



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here