|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Emocije u trudnoći luduju i to je sasvim ok

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 7.8.2017
Mnoge buduće mame postaju pomalo zaboravne i prilično osetljive tokom trudnoće. Nemojte da vas to zabrinjava - stručnjaci tvrde da se na taj način telo priprema za stvaranje povezanosti sa detetom.

image
/11


Povremenu zaboravnost i izraženu osećajnost trudnica, psiholozi nazivaju "trudničkim mozgom". Nakon sprovedene studije, tvrde da je svrha ovih promena kod budućih mama zapravo način da se pripreme i bolje povežu sa bebom.

Zato, drage buduće mame, nemojte da vas zabrinjavaju česte promene raspoloženja i to što svaka sitnica može da vas rastuži, ali i nasmeje!

Prilikom istraživanja, pokazalo se da su regije mozga povezane sa emocionalnim veštinama naročito aktivne tokom trudnoće.

Rezultati studije sprovedene na Univerzitetu u Londonu sugerišu na to da se kod trudnica aktiviraju hormoni koji pospešuju izraženost intuicije, koja pomaže budućim mamama da razumeju bebine potrebe od trenutka kada se ona rodi.

"Naša istraživanja dosta su objasnila 'trudnički mozak', fenomen koji čini da žene budi osetljivije u trudnoći", kaže autorka studije, dr Viktorija Born.

Promene koje se događaju u mozgu tokom trudnoće su prirodne, a njihova svrha je da obezbede da majka bude neurološki spremna kada beba dođe na svet.

Istraživački tim ispitao je neuropsihološku aktivnost 19 trudnica i 20 majki čije su bebe stare u proseku devet nedelja.

Rezultati su pokazali da trudnice koriste desnu stranu mozga više od žena koje su već postale majke. Inače, desna strana mozga je više povezana sa emocijama, dok je leva strana povezana sa logikom i logičkim razmišljanjem.

"Povećana aktivnost desne strane mozga pomaže budućim mamama da razviju intuiciju i bolje odgovore na potrebe svoje bebe nakon porođaja", zaključuju istraživači.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

VIDEO: Šta se događa u telu majke tokom po...
Grlić materice treba da bude 10 cm otvoren pre nego što beba može da prođe. Tokom završne faze dilatacije kontrakcije su...
6
Može li tvoja kuca da "nanjuši" da...
Neki stručnjaci veruju da psi mogu postati zaštitnički nastrojeni kada primete suptilne signale koji pokazuju da je njih...
4
Rh negativna krvna grupa i trudnoća
Krvna grupa je bazirana na posebnim molekulima (zvanim antigeni) koje „sede“ na površini crvenih krvnih zrnaca. Ljudi na...
4
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
3





Prvih 1.000 dana: ishrana u trudnoći
Tokom trudnoće ishrana majke mora da sadrži dovoljnu količinu energije i hranljivih materija kako bi se zadovoljile potr...
Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here