|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Poznati psiholog ukazuje na kardinalne greške koje majke prave u vaspitanju svojih ćerki!

Jovana Šišić, 21.5.2017
Psiholog Mihail Labkovski je govorio o glavnim greškama koje većina majki pravi. Iako se čini da to rade skoro sve…U ovom članku ćemo razmotriti 10 glavnih grešaka koje čine roditelji u komunikaciji sa svojim ćerkama!

image
/11


Odnos majke i ćerke je – jedan od najozbiljnijih u životu svake žene. Način na koji se majka ponaša prema devojčici u ranom detinjstvu i kasnije u periodu odrastanja, utiče na njenu dalju sudbinu! Uloga roditelja u vaspitanju dece – je bolna tema za mnoge roditelje, što ne iznenađuje.

1. Odsustvo ličnog primera

Umesto da svojoj ćerki kažete: “Moraš da naučiš da kuvaš”, trebalo bi da kažete: “Hajde da zajedno skuvamo ukusnu supu”. I da to uradite! Kada devojčica vidi da majka sa zadovoljstvom to radi, ona takođe želi da to nauči.

2. Osuđujući stav prema seksu

Ako od detinjstva devojčici sugerišu osuđujući stav prema muškarcima da njima “samo jedno treba”, ona odraste sa osećanjem da su svi muškarci – nasilnici, a seks – odvratno zanimanje.

3. Paradoksalna protivrečnost

Kao seks je – prljav posao, ali svakoj devojci sugerišu da se uda i rodi dete, i poželjno je da to učini do 25. godine. Rezultat takvih protivrečnih usmeravanja – je strah od svakog odnosa.

4. Prenaglašena briga

Ako u detinjstvu majka previše brine o ćerki, devojčica će izrasti u deformisanu ličnost bez sopstvenog mišljenja, kojom okruženje može da manipuliše bez ikakvih problema.

5. Negativni obrazac oca

Ako se ćerki govori da joj je otac “budala”, devojčica se oseća krivom što je takav čovek njen otac. Sa ovim osećanjem krivice žena ne može da se nosi ceo preostali život, pokušava da udovolji drugima i da dokazuje, da u njoj nema lošeg nasleđa.

6. Fizičko nasilje

Telesno kažnjavanje ponižava devojčice čak više nego dečake. Ako devojčicu tuku, ona će odrasti sa sklonostima prema obrascu žrtve i biraće agresivne partnere.

7. Nedovoljno pohvale

Ako devojčicu nedovoljno hvale, ona će odrasti bez ljubavi prema sebi i neće moći da bude punopravni partner u odnosima.


8. Svađe pred detetom

Svađe u prisustvu deteta su – udar na njegovo mentalno zdravlje. Ne treba zaboraviti da dete često preuzima odgovornost za sve što se dešava u porodici.

9. Odsustvo komunikacije

Ako se sa devojčicom malo razgovara, ne odgovara na njena glupa pitanja, posebno u periodu adolescencije, ona gubi kontakt sa roditeljima i oseća se napuštenom. Razgovor je nešto čega nikad nije dovoljno kada je u pitanju podizanje dece.

10. Nepravilno ustrojstvo života

Ne sme se govoriti devojčici da bi njen život obavezno trebalo da sadrži neke stavke: brak, decu, gubitak težine, neki određeni posao… Detetu bi se trebalo sugerisati da ima pravo da se bavi čime želi. Samo u tom slučaju će izrasti sigurna u sebe i srećna žena!

Bilo bi divno kad bi se model vaspitanja, na koji smo svi navikli, promenio na bolje. Recite u komentarima, šta mislite povodom ovoga!

 

Izvor: Pasarella.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

On ima pet godina i 76 kilograma. I još se...
Maleni Misael Kaldonjo Obrej iz Brazila pati od Preder Vili sindroma, zbog kog stalno oseća glad. Njegov centar za sitos...
7
Srpski pedijatar savetuje da se deca povuk...
Nažalost, ali skoro svi mališani su bolesni. Kad mi dođe dete u ordinaciju, pitam ga kako je bilo u vrtiću, a ono kaže s...
6
Saveti psihologa: Kako da ih naučite da ne...
Ako vaš mališan laže s tri godine, nemate razloga za brigu, to je sasvim normalan deo odrastanja. Ali ako to čini sa sed...
5
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
5





Nema jače sile na svetu od majke koja bran...
Njega nećeš tući, ni u pojam ni u naletu besa i nemoći. Moraćeš prvo preko mene, a ne dao ti Bog da se nađeš na putu maj...
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here