|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Koliko puta ovih dana čujete ovu rečenicu? Ja ni sama ne znam! A ideje… nije da ih nema.

image
/11


Da li vam je teško da svih ovih dana animirate klince? Priznajem, od trenutka kako smo u obavezi da ostanemo “unutra”, mislila sam da neće biti tako teško držati im pažnju i učiniti im dan zabavnim. Međutim, dan po dan i lagano su ideje počele da blede. Dosadio je i plastelin i crtanje i smišljanje priča, i nekako su počeli da se okreću ponovo svim mogućim tehničkim stvarima na moje užasavanje.

Odlazak u park sada nije opcija, pa je prava sreća što živimo u kući i imamo dvorište, i sve što je moglo biti izneto sada je izneto, a isto liči na zabavni park sa svim ljuljaškama, toboganom, kućicom… O loptama i drugim rekvizitima za igru i da ne pričam!

Rekoh već, sreća u nesreći je što imamo svoje dvorište, iako ne veliko, pa se svaki iole lep dan da iskoristiti do maksimuma. Ok, nema drugara, ali kad ih je dvoje, pa i sa razlikom od 5 godina, zabava je zagarantovana. Par dana nam je trebalo da sredimo dvorištance, ali i to je donelo zabavu i prljave ruke! Malo smo kopali, malo sadili, i na kraju uređivali.

A dvorište kao dvorište ako nema bar po neku igračku i naznaku haosa nakon dečje igre i nije dvorište.

Tu se trči, skače, Dohany tobogan i kućica su ponovo izneti i ma kako mislila da su ih prevazišli, i dalje su aktuelni. Dobro sad, velikoj devojci su malo tesni i mali, ali je to ne sprečava da se i dalje igra kao da ima bratovih 5 godina. Spremaju se ručkovi  u njihovom privatnom kutku iza zatvorenih vrata šarene dečje kućice, prave barikade, osmišljavaju najneverovatnije priče ali i krijumčari po nešto od tehnike. A kada vreme ne dozvoli boravak napolju, rekviziti se lagano jedan za drugim stvore u kući. Tobogan pogotovo! Iz hodnika se brzinom svetlosti premesti u sobu, iz sobe na terasu, pa ponovo u hodnik dok se konačno ne vrati nazad u dvorište. Vriska i cika što njihova što moja garantuju dobru zabavu (njima) i po koji živac manje meni jer zašto bi se konvencionalno spuštali, kada je to prevaziđeno. Ipak je zabavnije naopako se penjati i na stomaku spuštati. Sreća, te stručnjaci podržavaju ovakav vid igre, ko bi rekao da imam vrlo inteligentnu i motorički razvijenu decu! Šalu na stranu, svaka od igračaka ima svoje mesto i svrhu, što je u ovim momentima zatvorenosti i izolacije vrlo važno kako bi ispraznili višak energije.


Međutim, šta raditi tokom dana kada nam vremenske prilike nikako ne dozvole da izlazimo?


 

Napišite nam u komentaru ispod teksta svoje predloge za igru tokom izolacije, a mi ćemo nagraditi 8 predloga sa po 1 Educa mini slagalicom životinje, koje daruje Keprom!

 

Dobitnike biramo slučajnim izborom preko random.org, igra traje u periodu od 26.4. do 10.5. kada ćemo na forumu i na facebook stranici objaviti dobitnike!


 

educa

Verovatno bi mi bilo najlakše da im uključim crtaće ili dam telefone da igraju igrice, ali trudim se da to ostavim za baš krizne situacije. Crtaće da, dolaze u obzir i gledamo ih skupa, ali aktivna i kreativna igra su ipak prioritet iako često izgleda kao nemoguća misija mada je zapravo potrebno vrlo malo da se deca podstaknu na kvalitetnu igru koja će im bar neko vreme držati pažnju.

Tu na scenu stupaju kulinarstvo, crtanje, slikanje ali i društvene igre, kako one konvencionalne i svima poznate, tako i one namenjene mlađem uzrastu a opet idealne za razvoj motorike i vijuga. Igrali po pravilima ili ne važno je samo da bude zabavno, a to se lako postiže uz malo labavija pravila i mnogo smeha.

I puzle!

Silne puzle složismo svi skupa, što one jednostavnije kojima malac voli da se zanima sa likovima superheroja i omiljenog mu Spajdermena a iz Educa asortimana, što one složenije i komplikovanije koje su prava zanimacija velikoj devojci.

Toliko je mnogo stvari koje mogu pomoći da svi ovi dani ne budu baš strašni. Posmatrajmo samo svet očima dece i shvatićemo da apsolutno sve može da posluži za igru. Zaboravimo na nered koji će možda nastati, i opustimo se. Dan u kući isto kao i dan napolju može da bude beskrajno zabavan, i da ostane u sjajnom sećanju. Bez obzira na sve i ma kako dan bio ispunjen, i dalje će se svaki put čuti: Hajde da se igramo!


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dr Ranko Rajović, o novim merama u školi i...
Studije su pokazale da deca koja nemaju dovoljno vežbe i fali im aerobne aktivnosti imaju smanjene duboke moždane strukt...
9
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...
6
Zašto deca na selu nemaju besplatne udžbenike
Marko i Milica žive u dva različita sela. U jednom škole nema, u drugom se ubrzano gasi. Roditelji su im vredni i pošten...
5
Mama se udala za tatu jer tada nije razmiš...
Ovi fenomenalni odgovori klinaca na pitanja o njihovim mamama će vam ulepšati dan…
4





Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
Neka tvoje dete bude glavni junak priče!
Da li možete da zamislite kakva je magija kad ubacite svoje dete u priču?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here