|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kada ukinuti popodnevnu "dremku"?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.6.2022
Da je dete spremno na ovaj korak znaćete ako mu noću treba više vremena da zaspi, traži da ide u krevet kasnije ili se budi ranije nego uobičajeno.

image
Ukoliko mu zaista san nije potreban, neće zaspati, a ako je reč o inaćenju, san će ga savladati. Foto: Freepik.com
/11


San je ključan za razvoj dece, a popodnevni odmor umnogome utiče i na raspoloženje deteta i njegovu sposobnost učenja tokom dana. Nedostatak sna može imati dugoročne uticaje na buduće intelektualne rezultate i emocionalno zdravlje deteta.


Kako deca rastu, smanjuje se i količina dnevnog sna koja im je potrebna. Većina mališana odustaje od dremanja u popodnevnim časovima između treće i pete godine.


Da je dete spremno na ovaj korak znaćete ako mu noću treba više vremena da zaspi, traži da ide u krevet kasnije ili se budi ranije nego uobičajeno.


PROČITAJ JOŠ: Kako da deca odu u krevet bez rasprave?


Mališan će pokušati da izbegne vreme za odmor tako što će se zaigrati, postati hiperaktivno ili jednostavno odbijati da ga ušuškate zavaljenog na jastuk.


Ni raspoloženje mu se neće menjati, pa ne bi trebalo da bude "kenjkav" ni ako ne utone u san. Naravno, imaće uspone i padove, ali i dovoljno energije da pregura dan od trenutka kada svuče pidžamu do večeri.


Još jedan od "znakova" koji će vam sa sigurnošću potvrditi da dete može bez popodnevne dremke je da spava dobro tokom noći i budi se lako ujutru.


Ako niste potpuno sigurni da li je dete zaista preraslo popodnevni odmor ili se radi o fazi u kojoj ono demonstrira svoju samostalnost, pokušajte sa leškarenjem u krevetu makar pola sata. Ukoliko mu zaista san nije potreban, neće zaspati, a ako je reč o inaćenju, san će ga savladati. U oba slučaja dobićete neko vreme za neodložne poslove ili predah.


PROČITAJ JOŠ: Deca manje spavaju ako u sobi imaju telefon, tablet ili TV

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Upis u osnovnu školu
Upis deteta u školu je obaveza svakog roditelja ili staratelja koju je dužan da ispuni najkasnije do 31 maja kalendarske...
34
Kako naučiti svoje dete šta da radi ako se...
Ovo nije nešto što deci govorite samo jednom i to je to. Ovo je nešto na šta deca moraju stalno da se podsećaju.
12
"Kad će drugo" i šta to koga ima d...
Zašto se većina roditelja jedinaca susreće sa ovim pitanjem? Uz obavezno "SAMO JEDNO dete?"
11
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
8





“Poremećaj pametnog deteta” za koji nikada...
Hiperleksija je kompleksna, ali uopšteno govoreći, to je preuranjena sposobnost čitanja i fascinacija slovima i brojevim...
NE DIRAJ MI MAJKU
Neka me je ona premlada ili prestara rodila, neka ne postavlja bogate trpeze, ne oblači se po tvom ukusu, neka je premrš...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

da li vam se svidja ime Nemanja?
nenuska



(69%)

(31%)


Ukupan broj glasova: 65

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here