|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kina zabranila mobilne telefone u svim školama: Dosta igrica i surfovanja internetom, deca moraju da uče!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.2.2021
Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vreme na internet i igranje video igara.

image
Učenici koji donesu mobilne telefone u školu moraju iste da predaju nadležnima u svojim školama; Foto: Freepik
/11



Učenicima osnovnih i srednjih škola širom Kine više nije dozvoljeno da nose mobilne telefone u školu ukoliko nemaju stvarne potrebe i ukoliko njihovi roditelji ne podnesu pismeni zahtev, navodi se u novoj odluci objavljenoj na sajtu Ministarstva obrazovanja Kine.

U slučaju da postoje pisane prijave roditelja, naglašava se da učenici koji donesu mobilne telefone u školu moraju iste da predaju nadležnima u svojim školama, umesto da ih nose sa sobom u učionicu.

U skladu s tim, škole će biti nadležne da sprovedu ceo postupak i da odluče gde i kako će se čuvati telefoni, kao i ko će brinuti o njima.

 

PROČITAJ VIŠE: Tableti i telefoni - digitalna droga koja hipnotiše vašu decu



Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vreme na internet i igranje video igara.

Kako bi se olakšala komunikacija između učenika i njihovih roditelja, uredbom resornog ministarstva se predlaže postavljanje javnih telefona u škole, kao i traženje drugih inovativnih rešenja.

Pored toga, nastavnici više ne smeju da zadaju domaće zadatke putem mobilnih telefona niti da traže od učenika da završe domaće zadatke na mobilnim telefonima.


Izvor: Novosti.rs / Sputnjik

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Da li nesrećno detinjstvo mora da nam obel...
Šta je to slabilo moje šanse? Imao sam psihotičnog oca, zatim nasilnog alkoholičara za očuha, majka mi je postala alkoho...
11
Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
7
6 načina da učinite da se vaše dete oseća ...
Ovi jednostavni, ali efikasni načini učiniće da se vaše dete (ili sva vaša deca) oseća posebno i veoma voljeno.
6
Lepo vaspitani ili nesnalažljivi i smotani?
Mnogi roditelji su danas u dilemi kako da vaspitaju dete jer, ako je "previše lepo" vaspitano, neće se uklopiti u druš...
5





Šta je potrebno da dete zna pred polazak u...
Polazak u školu kod velikog broja roditelja stvara uzbuđenje i nervozu koja se jako lako prenosi na decu. Roditelje muče...
ĐAČKE ZADRUGE, DIGITALIZACIJA, EKSKURZIJE
Reforme u obrazovnom sistemu Srbije se nastavljaju i neke od njih tiču se novih modela ekskurzija i đačkih zadruga, izja...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here