|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Konobar zamolio mamu da počisti nered svog deteta u restoranu

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 3.6.2022
Da li je moj posao i posao moje porodice samo odgajati svoju decu? Ili, bismo i kao zajednica trebali ustati i podržavati jedni druge?- Mama, Stacey, došla je do tužne spoznaje nakon nedavnog porodičnog odlaska na večeru.
Ključne reči:



"U subotu uveče gledala sam konobara kako trči od stola do stola u užurbanom restoranu u predgrađu našeg grada. Puno porodica, puno energije, puno hrane.  U to je vreme, moj sinčić Bryn je imao 10 meseci i učio je da sam jede. I dok smo kod kuće koristili pribor za jelo i davali sve od sebe kako bismo ga nahranili bez nereda, Bryn je shvatio da ima moć (moć koja leži u stavljanju hrane u usta vlastitim udovima!) i bio je vrlo uzbuđen što se hranio samostalno. Činilo se da će se ili sam hraniti, ili uopštee neće jesti. Uglavnom, hrana koja mu nije došla do usta, završila je na podu restorana.

Nakon prijatne večere, zatražili smo račun. Mladi konobar nas je pogledao kad je počeo da posprema sto i zatim usmerio pogled na pod. Dok smo grabili svoje torbe, Bryn je počeo plakati, a zatim se plač pretvorio u urlikanje. Da li je moj posao stati na ruke i kolena i zanemariti da se moje dete neće smiriti (moja dojka je bila primarni lek za moje dete) i početi čistiti testeninu s poda, golim rukama? Ili je zadatak konobara koji je plaćen da nas usluži (u porodičnom restoranu) i podrži da provedemo prijatno veče?

Razmišljala sam, možda ovaj čovek nikada neće imati decu, niti to želi. I to je potpuno u redu. Svako ima pravo na slobodu izbora. Ali pitam se, kada smo kao društvo postali tako surovi. Kada je naša zajednica odlučila da su deca i porodica manje cool opcija i odlučila da je podrška njima također "nekul"? Slični scenariji su mi se od tada dogodili u knjižari gde se moj sin popiškio na pod. Ili na letovima na kojima su mi Bryn i plač bili sporedna briga, sve zbog udobnosti i spokoja mojih saputnika.  Ali zašto? Kada smo se počeli više brinuti za druge ljude na letovima? Zašto podržavamo samo tamo gde smo povezani? Naše društvo postaje sve više podeljeno. Ovaj primer ne dotiče se pola, seksualnosti ili rase, naravno. Međutim, ono što mi je pokazao jeste da se naše vrline gube u našem kompleksu isključivosti.

 

Želim da moja deca odrastaju u zajednici koja brine o ugroženima. U to su uključeni i starci i mala deca. Zajednica kakvu želim da Bryn vidi jeste ona u kojoj svi radimo zajedno. Čini li me to starom školom? Nerealnom? Čak i sebičnom?

"Da li je moj posao i posao moje porodice samo odgajati svoju decu? Ili, bismo i kao zajednica trebali ustati i podržavati jedni druge?" Čak i ako se ne možemo svi povezati sa svačijim stavovima i izborima.


Izvor: miss7mama.24sata.hr


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Svojeglavi mališani
Psiholozi uporno ponavljaju roditeljima da strog autoritativan način vaspitanja ne daje tako dobre efekte
4
Ne zabranjujte internet, već ga ograničite
Prema najnovijim preporukama, prihvatljivo je da dete mlađe od 18 meseci proučava servise poput Fejsbuka ili Skajpa. Oni...
4
Vaspitačice i učiteljice neprijatelji rodi...
Hvalila se jedna mama drugoj mami u vrtiću, usput vežući vezice na patikama sinčiću: ‘Znaaaaš, moj mali ide ove jeseni u...
4
Omiljena igračka i njeno nošenje uvek i svuda
Baciti omiljeno dečje ćebe ili igračku u teoriji zvuči lako, ali u praksi baš i nije tako. Da li i kada treba da vas zab...
4





Ja sam bolja mama kada mi je telefon isklj...
I još nešto. Zahvalna sam što imate priliku da pročitate ovaj članak. Pogađam, čitate ga sa svog telefona. Umerenost je ...
Deca vole kada su im mame lepe
Dečiji psiholozi tvrde da deca vide mnogo više stvari na vama nego što pretpostavljate. Osim što osećaju vašu sreću i bo...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here