|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Niži razredi osnovnih škola verovatno prelaze na onlajn nastavu, vrtići nastavljaju sa radom

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.3.2021
Kako je posle sednice Kriznog štaba rekla premijerka Srbije Ana Brnabić i niži razredi osnovne škole prelaze na onlajn nastavu. To će biti organizovano od ponedeljka.

image
Na današnjoj sednici donete su nove, rigoroznije mere; (Foto: Freepik)
/11


- Vrtiće ne možemo da zatvorimo. Oni nastavljaju da rade. Koliko god mogu da se poštuju mere. Ako postoje vaspitači i vaspitačice koji još nisu vakcinisani, molim da nam se jave. Niži razredi osnovne škole, najverovatnije ćemo i tu preći na online nastavu jer je to čvrsta preporuka Kriznog štaba - kazala je Brnabić.

Podsećamo, srednje škole i viši razredi osnovne škole već su prešli u režim onlajn nastave.

- Od 1. do 4. razreda smo ostavili nekoliko dana da vidimo kako je najbolje da se organizujemo. Nama bi danas bilo najlakše da kažemo da niži razredi osnovne škole od sutra kreću na onlajn nastavu, ali razmišljamo i o roditeljima, porodicama te dece koje isto tako treba da se organizuju, pored toga što mi to možemo da uradimo od sutra, dakle obrazovni sistem je spreman, ali pokušavamo da sagledamo sve aspekte naše odluke. Ovo su vanredne okolnosti. Moramo da vidimo kako možemo da pravimo kompromis da roditelji nastave da rade, a da deca budu zaštićena i bezbedna - kazala je premijerka.

 

PROČITAJ JOŠ: Šta ne treba da radite ako se pređe na onlajn nastavu?

Na današnjoj sednici donete su nove, rigoroznije mere, po kojima će od sutra do ponedeljka u Srbiji važiti isti onaj režim koji je bio tokom vikenda - biće slobodnog kretanja 24 sata, ali će raditi samo prodavnice prehrambene robe, apoteke, benzinske pumpe.

- Pokušavamo i dalje da nađemo balans između zaštite zdravstvenih rada, privrede i mentalnog zdravlja nacije. Svima nam je teško da živimo u ovako nenormalnim okolnostima već godinu dana. Trudićemo se da radimo na dodatnom testiranju na našim granicama, kako bismo i tu povećali kontrolu. A ono što je važno da kažem je da ćemo i danas razgovarati sa svima koji su u privredi posebno ugroženi merama - dodala je Brnabić.



Izvor: Telegraf.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Nama niko nije govorio ”Volim te”.
Reči su nekada jeftine. Danas se sasvim olako prevaljuju preko jezika, čak i one velike.
6
KOLIKO PARI RUKU BI TREBALO DA IMA JEDNA M...
Odgovor na ovo pitanje je verovatno: onoliko koliko i dece. Mada i ova srazmera u nekim trenucima nije dovoljna, naročit...
6
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
4
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
4





Zašto deca treba da koriste prste pri raču...
Braneći učenicima korišćenje prstiju dok računaju moglo bi, prema novim istraživanjima mozga, biti slično zaustavljanju ...
PRODUŽENJE RASPUSTA
Ministarstvo zdravlja zbog epidemije gripa dalo je preporuku za produženje raspusta, saznaje "Blic".



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here