|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Novopečene mame, bebe i Marfijev zakon

Uredništvo Ringeraja, 10.10.2020
Svi smo mi žrtve Marfijevog zakona s vremena na vreme. Znate već: Sve što može da pođe naopako krenuće naopako, i to obično biva retko. Ali kada imate bebu to se stalno dešava i ide ovako:

image
Zašto insistirate da svako veče spava? Spavanje je precenjeno! Foto: Freepik.com
/11


Odmah nakon menjanja pelene, otkrivaš da postoji ogromna, smrdljiva bomba unutra. Ja ne govorim o kaki malene bebe. Govorim o kaki kao kod odrasle osobe, koja se dobija nakon loše meksičke hrane, jakih margarita, i jeftinog piva. I što je još gore, i cela leđa su umazana.


Tvoj muž kaže da je beba slatka kao šećer i dobra kao bubica. Ali čim se ti vratiš kući, nakon nervoznog cupkanja i truda da ne zaspiš čekajući na semaforu, beba počinje da vrišti kao da da je videla scenu iz horor filma. Majke imaju tu sreću.

Beba se smeje i guguće celo popodne, dok ne uzmeš fotoaparat. Odjednom beba izgleda kao da žvaće kaktus i čini se da se takmiči za crni pojas u tekvondu, koliko brzih pokreta nogama pravi i koliko je namrštene face. Ništa, prijatelji će morati da ti veruju da se beba smeje.

 

PROČITAJ JOŠ: Kako stvarno izgleda tuširanje kad imaš bebu


Provela si sate pokušavajući da održiš bebu budnom kako bi spavala više noću. Konačno je zaspala a ti odlaziš na kupanje. Ali čim oseti anđeoske kapi tople vode na tvom telu, beba vrisne tako strašno, da ti se odseku i ruke i noge. Izlaziš iz kade tako sva srećna da se nisi okliznula i polomila vrat, samo da bi shvatila da je beba ponovo zaspala. To je u redu! Kupanje je precenjeno.

Taman si se prvi put nakon rođenja deteta sredila i obukla u nešto što nije trenerka, beba te ispovraća. Kao da joj nije bilo doboljno što te i pre 30 minuta nije promašila, sada ti je sva odeća prekrivena smrdljivom povraćkom, zbog koje bi te i na hemijskom čišćenju odbili.

 

Konačno si otkrila pravu kombinaciju biljnih lekova i bebećih kapi koje smiruju kolike. Ali to je bilo juče. Danas je beba odlučila da ne može da podnese miris tih kapi i povraća svaki put kada pokušaš da joj staviš u usta.

Bilo je potrebno samo sat i po da se zaključi da je lepo vreme, još pola sata da se spakuju stvari potrebne za bebu i stavi beba u auto-sedište, a onda su usledile scene iz filma Isterivač đavola. Beba se rita, otima, tako ispovraća svuda a pelenu i sve oko nje u životu toliko napunila nije. Pretpostavljamo da nećete ići u kafić sa prijateljicama?

Upravo si završila sa čišćenjem, okreneš se i vidiš da je beba otvorila puder i prosula po celoj sobi. Čišćenje jednom nekako, ali čišćenje dva puta? Zaboravi. Samo se pravi da ne vidiš.


PROČITAJ JOŠ: Da sam znala šta majčinstvo znači...


Beba je provela dan mirna kao anđeo. Ali, kako je pala noć, pretvara se u nešto.... Zašto insistirate da svako veče spava? Spavanje je precenjeno! Odmorićeš se jednog dana (za sva vremena).

 

Izvor: Scarry mommy/Ringeraja.mk

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...
12
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
6
MOTORNI RAZVOJ DETETA - ENIGMA DO DANAŠNJI...
U potrazi za odgovorom gde je istina i kako odbraniti sebe kao roditelja i svoje dete koje je jedinstveno u onom najlepš...
6
Stvari koje možda niste znali o bebama
Bez obzira na količinu saveta koje dobijete od svoje mame, bake, sestre ili prijateljice o bebi, ništa vas ne može sprem...
4





TRENUTAK KADA SE MAJKA RODI!
Sve postaje drugačije. Može biti uzbuđenja, radosti, straha, ljutnje i svega ostalog između. Možda se mama plaši da napu...
Dolazak iz porodilišta: sačekajte sa posetama
Kada se rodi novi član porodice, sasvim je razumljivo da se svi njemu bliski raduju i žele da ga vide što pre. Međutim, ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here