|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ovako se prave NAJBOLJE POSNE PALAČINKE

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 2.7.2025
Posne palačinke su jednostavna poslastica koju svi vole, pa je kao takva idealna kada vam treba brzo posluženje u danima posta.

image
Odlične su za vikend druženje sa porodicom i prijateljima. Foto: Freepik
/11


Savršeno vazdušaste i meke, ove palačinke imaju divnu teksturu, a vanilin šećer i korica limuna daju im aromatičan ukus.

Ove posne palačinke tope se u ustima same po sebi, a još nafilovane omiljenim džemom, i posute prah šećerom ili cimetom, predstavljaju savršeno ukusan domaći slatkiš kome niko neće odoleti.

Odlične su za vikend druženje sa porodicom i prijateljima, a kako ih možete pripremiti, pogledajte u nastavku:


Sastojci:

- 250 g brašna

- 1 šolja kisele vode

- 1 kašika ulja

- 1/2 kesice praška za pecivo

- 1/2 kesice vanilin šećera

- 1/2 kašike šećera

- korica od 1/2 limuna

- prstohvat soli

- džem po želji, za filovanje

- prah šećer, cimet, po želji


Priprema:

U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, so i rendanu koricu limuna, pa sve lepo pomešajte.

Sipajte kiselu vodu i ulje, pa lagano mešajte sve dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica. Po potrebi, dodajte još malo kisele vode ili brašna.

Posne palačinke pecite na uobičajen način, filujte ih omiljenim džemom i po želji pospite prah šećerom i(li) cimetom.


Izvor: Danas

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Improvizovani fruit tart sa čokoladnim pud...
Ringerajin kuvar: lelaigor
Plazma torta
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

Млеко.
Admin

Које млеко је здравије давати детету после годину дана:

Click Here