|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ovo su važne novine za majke u Srbiji

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.1.2018
Preduzetnice, poljoprivrednice i žene angažovane van radnog odnosa ubuduće će imati pravo na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta, a roditeljski dodatak za prvo dete biće povećan i to sa 39.000 dinara na 100.000 dinara.
Ključne reči:

image
/11


To je utvrđeno Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, čija primena će početi od 1. jula ove godine.

Pravo na porodiljski dodatak, koje su do sada imale žene zaposlene na ugovoru o radu, biće prošireno i na žene koje samostalno obavljaju neku delatnost, kao i one angažovane na ugovor o delu ili na ugovor o privremeno povremenim poslovima.

Osnovica za isplatu tog dodatka zavisiće od uplaćenih doprinosa na osnovu neke vrste prihoda koje su imale u poslednjih 18 meseci.

Predviđeno je da se naknada za prvo dete od 100.000 dinara isplati jednokratno.

Precizirano je da se pravo na roditeljski dodatak ne može ostvariti ako majka ili članovi zajedničkog domaćinstva plaćaju porez na imovinu na poresku osnovicu veću od 30 miliona dinara, ako roditelji u momentu podnošenja zahteva žive u inostranstvu, kao i majka strani državljanin koja je isto ili slično pravo ostvarila u zemlji čiji je državljanin.

Jedna od novina je i paušal, u iznosu od 5.000 dinara za svako rođeno dete, za nabavku bebi opreme, uveden umesto ranije mere povraćaja PDV na bebi opremu.

Nova rešenja, kažu nadležni, treba da smanje mogućnost zloupotreba koje su se dešavale.

Tako su zakonom, između ostalog, predviđene novčane kazne od 50.000 do 150.000 dinara za poslodavca ako izda neistinitu potvrdu o ostvarenim prihodima podnosiocima zahteva za korišćenje prava iz ovog zakona.

 

Izvor: www.blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Kako se živi bez majke? Teško. Ali neko i ...
Kako se živi bez srca ispod kojeg si disala i rasla prije ovog nepredvidivog svijeta.
36
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
8
Domaći film "SUNCE MAMINO" u biosk...
Nakon beogradske premijere topla tinejdžerska ljubavna priča, ujedno i ozbiljna porodična drama SUNCE MAMINO premijerno ...
8
5 pravila za savršene vaskršnje praznike
Da li ste suzdržani prema zapadnoj tradiciji i lovu na jaja, koji nemaju veze sa našom uskršnjom tradicijom? Zaboravite ...
7





5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
Ne želiš da vidiš svog unuka? Da čuješ kak...
Kako bi bilo da se pomirite sa tim ko i šta su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije deo toga. Vrlo jasno ste n...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here