|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

POKLON: Baka gangster ponovo napada!, Dejvid Valijams

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 8.5.2023
Ben ima dvanaest godina, nasleđen skuter zvani Milisent, crnu mačku koja ga prati u stopu i tu dirljivu uspomenu na baku.

image
Budi deo avanture s Bakom koja napada ponovo.
/11


Baka gangster ponovo napada!

Dejvid Valijams

Kategorija: 9-12

Pismo: latinica

Oprema: broširani povez

 

Svi znaci upućuju da se kradljivica dragulja Crna Mačka vratila. Ali, ne može biti!


Ben se navikava na život bez svoje voljene bake. Ona je bila kupusni sladokusac, partnerka za ukrštene reči i... međunarodna kradljivica nakita poznata kao Crna Mačka. Jedino je još uspomena na njihovu neverovatnu avanturu krađe krunskih dragulja živa. 

Ben ima dvanaest godina, nasleđen skuter zvani Milisent, crnu mačku koja ga prati u stopu i tu dirljivu uspomenu na baku. Zamalo je postao međunarodni kradljivac dragulja. Do dragulja je stigao, ali ih je tad i vratio. Ipak su pripadali kraljici Elizabeti, a ona ih je uhvatila u Londonskoj kuli. Njih? Da, Bena i njegovu baku. Oni su zajedno skovali briljantan plan za krađu krunskih dragulja. I imali su dogovor da ih, kad ih ukradu, vrate, jer nije lepo krasti.

Bake nema već godinu dana. Ben se još uvek privikava na život bez nje. Mama i tata i dalje obožavaju Zvezde plešu, a mama je i dalje potajno zaljubljena u Flavija Flaviolija, italijanskog kralja plesnog podijuma koji potamnjuje svoj ten puderom boje tamne mahagonije, ima zalizanu sjajnu kosu i sopstvenu liniju parfema. Majka u kući ima svetilište posvećeno sitnicama koje imaju veze sa Flaviom i nada se da će Bena proći njegovi vodoinstalaterski snovi i da će zavoleti ples.  


Baka gangster ponovo napada!

 

U Londonu se dešava nešto neverovatno, spektakularno i čudno: jedna za drugom nestaju dragocenosti iz muzeja ili vitrina. Svaka krađa ima potpis Crne Mačke, ali to ne može biti ona. A to – da ne može biti ona, Crna Mačka, zna jedino Ben, jer je Ben jedini poznavao osobu ispod maske. Njegova rođena baka, s kojom je išao u pljačkaški pohod na kraljičine dragulje.

Ben će biti nadomak otkrivanju identiteta pljačkaša – juriće ga hodnicima Rojal Albert Hola gde će se pojaviti kao takmičar u Zvezde plešu. Ali će mu pljaškaš izmaći – skočiti i odleteti. Ko još iz torbe izvlači letećeg zmaja? Ko je u kraljevsku ložu poturio voštanu figuru kraljice Elizabete?

I kakve veze ima činjenica da li su slova za ukrštene reči od plastike ili od koštanog porcelana?

Ima – ta razlika vodi do lopova.


 

Naši dragi prijatelji iz izdavačke kuće ProPolis Books 

 obradovaće jednog korisnika Ringeraje knjigom 

O nagradnom konkursu i kako do nagrade, 

 pročitajte na FORUMU.

 

Čitajući ovu knjigu, čitalac će:

- Smejati se Benovim dogodovštinama, naročito na takmičenju u plesu – ko je još video da santa leda pleše?

- Poželeti da rešava ukrštene reči.

- Saznati neke istorijske činjenice o draguljima i kraljevskoj gardi u Velikoj Britaniji.

Budi deo avanture s Bakom koja napada ponovo.

Baka gangster ponovo napada! je prvi nastavak koji je Dejvid Valijams napisao i predstavlja izvrsnog saputnika njegovog omiljenog romana Baka gangster


Rekli su o knjizi:

Ovo je stvarno sjajna knjiga koju preporučujem svom uzrastima. Obožavam je. Na svakoj stranici se pitaš šta će se dogoditi sledeće. Grejs Merigan

Prava jecajuća priča, dirljiva priča, preporučujem je. Džek Pirs


O piscu:

Dejvid Valijams (1971, Velika Britanija) je glumac, dečji pisac i sudija u ,,Britanija ima talenat” i ,,Amerika ima talenat”. Takođe je i veliki humanitarac, koji za dobrobit dece i sakupljanje novčanih sredstava preplivava Lamanš, Gibraltar, Temzu, vozi bicikl preko zemlje (zbog zasluga, princeza Ana imenovala ga je 2017. oficirom Reda Britanske imperije za doprinos humanitarnom radu i umetnosti). Tri puta dobio je nacionalnu  Nagradu za najboljeg sudiju godine. Najpre je postao popularan glumac u seriji ,,Mala Britanija”. Onda je napisao svoj prvi roman i postao poznat među decom. Kad je napisao roman ,,Baka gangster” njegova slava kao pisca počela je da dostiže neslućene razmere. Bezmalo svaki od njegovih naslova bivao je najprodavaniji na godišnjem nivou. Prevedeni su na više od 50 jezika. Većina romana pretočena je u film i/ili pozorišnu predstavu.


Nagrade:

  • Knjiga godine (2012, 2013, 2014, 2015) za knjige Demonski zubar, Pacovski burger, Užasna tetka
  • Audio knjiga godine za knjigu Užasna tetka
  • Roald Dal nagrada za promociju humora
  • Red haus nagrada za dečju knjigu godine
  • Nagrada mladih čitalaca za knjigu Baka gangster

Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

5 dobrih razloga da spasite brak
U braku nije lako. Puno je kompromisa, problema, napetih situacija, ali i lepih, nežnih trenutaka koji odagnaju loše dan...
5
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
5
12 NAJLEPŠIH CITATA O PUTOVANJU SA DECOM
Putovanja jačaju veze između supružnika, roditelja i dece, kao i braće i sestara. I stvaraju nezaboravne uspomene.
4
Hotel Ramonda - za najlepše porodične uspo...
„Nijedna planina i nijedan planinski vrh u Srbiji ne čine toliko dubok utisak na promatrača kao Rtanj sa Šiljkom. U njem...
3





Pošalji priču: "Moj prvi Božić sa bebo...
Pozivamo vas da nam ispričate svoju priču i ne štedite na emocijama!
U Srbiju stigao novi hit Lijan Morijarti
Devet potpunih stranaca je fascinantan triler čije se stranice „gutaju“ bez daha. Uzbudljivost ove priče na viši nivo di...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here