|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Porodično vreme sa klincima nije samo zabava

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 7.1.2018
Svako od nas voli svoju porodicu i decu, i u današnje vreme se trudimo svim silama da im obezbedimo što lakši, udobniji i lepši život. Međutim, u toj trci sa vremenom i za poslom često zaboravljamo da je deci uprkos najnovijim telefonima, tabletima, modernoj garderobi… mnogo važnije koliko i kako će provesti vreme sa porodicom i roditeljima.

image
/11


Pored toga što jeste zabavno biti na okupu i raditi nešto zabavno skupa, ili prosto ne raditi ništa, vreme koje provodimo sa decom ima mnogo prednosti koje utiču na njihovu ličnost.

 


  • Vreme sa decom gradi samopouzdanje kod dece

Deca koja provode više vremena sa svojim roditeljima I porodicom učestvujući u zajedničkim aktivnostima osećaju zaslugu i vrednost. Kada osete odobravanje, dobiju pohvalu od roditelja, poraste im zadovoljstvo. Sa druge strane, porodično provođenje vremena ne znači da to mora da bude bilo šta specijalno ili skupo – dovoljna je i šetnja, izlet, igranje u parku ali i jednostavno zajedničko sređivanje kuće na primer. Najvažnije je zapravo provoditi vreme skupa i uživati u društvu.

 


  • Vreme sa decom jača porodične veze

Porodice koje svakodnevno provode vreme zajedno kroz zajedničke aktivnosti, podjednako kada idu na odmor, imaju jeku emocionalnu vezu. Brojne su studije koje su pokazale da porodice koje dele zajedničke aktivnosti imaju jaku emocionalnu vezu i lako se prilagođavaju najrazličitijim životnim situacijama. Imajte zajedničke hobije, sportske aktivnosti, čitajte skupa knjige ili gledajte zajedno filmove.

 


  • Više provođenja vremena sa decom utiče na njihovo pozitivno ponašanje

Deca i tinejdžeri koji provode više vremena sa roditeljima su u manjem riziku da, sutradan kada malo porastu, eksperimentišu sa cigaretama, alkoholom i drogom, što je pokazala studija univerziteta u Arizoni.

 

  • Vreme sa decom stvara nezaboravne uspomene

Vreme koje porodica proodi skupa je neverovatno mesto koje stvara najlepše , nezaboravne uspomene kako za roditelje , tako i za decu. Deca koja su prepuna divnih uspomena na trenutke iz detinjstva će sutradan svojoj deci preneti isto toliko ljubavi i stvoriti im okruženje ispunjeno ljubavlju i radošću. Učeći da od malena budu unopravni članovi porodice, koji kroz igru rade i pomažu, deca se razvijaju u odgovorne i kompetente odrasle osobe koje će jednog dana postati odgovori i kompetentni roditelji.

 

 

  • Vreme sa decom pomaže dubljem povezivanju roditelja i dece

Ponekad nam deluje da se u današnje vreme, kada se zarad posla premalo viđamo i provodimo vreme sa porodicom, sve više udaljavamo od sopstvene dece, i na neki način gubimo komunikaciju sa njima.

Baš iz tog razloga, vreme koje provodimo sa njima treba iskoristiti za ležernu komunikaciju. Jer u takvoj atmosferi će nam deca mnogo lakše Ii potpunije dati informacije o svakodnevnici  a bez onog dobro poznatog pitanja : “Šta si radio/la danas?”

 

Vreme koje provodimo sa njima je zapravo vreme kada se uče životne lekcije, a deca rastu I menjaju se brzo, te je ovo način da ih upoznamo što bolje!

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Upis u osnovnu školu
Upis deteta u školu je obaveza svakog roditelja ili staratelja koju je dužan da ispuni najkasnije do 31 maja kalendarske...
44
"Kad će drugo" i šta to koga ima d...
Zašto se većina roditelja jedinaca susreće sa ovim pitanjem? Uz obavezno "SAMO JEDNO dete?"
43
Lekovi „zaključavaju“ gene za psorijazu
Psorijaza je hronično zapaljensko oboljenje kože koje pogađa i decu i odrasle. Iako može da se javi u svakom uzrastu, sm...
32
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
12





Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...
"ŠKOLICA" - dečija igra koju smo v...
Umesto da igraju igrice na kompjuteru, svako dete će biti srećnije i zdravije na svežem prolećnom i letnjem vazduhu.



Anketa

ime za decaka
pisuljica



David (31%)

Lazar (43%)

Viktor (27%)


Ukupan broj glasova: 147

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here