|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pravila ponašanja u školi

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.10.2011
Polazak u školu znači i nova pravila ponašanja i drugačiju komunikaciju od one na koju su deca navikla kod kuće i u vrtiću.

image
/11



Biće im mnogo lakše da se priviknu na novu sredinu i pravila koja ona podrazumeva ako im pre početka škole objasnite kako u školi treba da se ponašaju.


Dušanka Šolaja, pedagog i naš dugogodišnji saradnik, navodi nekoliko osnovnih pravila kojih prvaci, ali i stariji učenici treba da se pridržavaju.


  • Đaci svim učiteljima, nastavnicima, direktoru, pedagogu, psihologu, tetkicama, školskom čuvaru, ukratko svima koji u školi rade, a koje susreću ili na časovima ili odmorima obavezno treba da persiraju.
  • Upadanje u reč u vrtiću i kod kuće se još i može tolerisati ali tako nešto u školi nije dozvoljeno. Kada učenik želi da nešto kaže, treba da podigne dva prsta i sačeka da mu se učitelj obrati i da reč.
  • Na času ne sme da se razgovara s drugarima jer se na taj način ometa nastava. Za razgovor i druženje služi odmor.
  • Kada zvoni za kraj časa, ne sme da se galami, pa objasnite detetu da treba mirno da spakuje svoje stvari i da izađe iz učionice tek nakon učiteljice.
  • Naučite dete da se ne ruga deci koja nose naočare, hramlju ili imaju bilo kakav fizički nedostatak.


izvor: blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

SKRIVENO BLAGO VULKANOVOG SAJMA KNJIGA
U susret Vulkanovom sajmu knjiga koji se ove godine, četvrti put za redom, održava od 14. do 22. oktobra, Vulkančić je z...
16
Pomozite detetu da lakše pregrmi polazak u...
Mala škola za velike đake. Kako da se snađeš u najturbulentnijem periodu školovanja.
10
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
9
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
6





Roditeljski sastanak - pre 40 godina!
Do koga je?
ĐAČKE ZADRUGE, DIGITALIZACIJA, EKSKURZIJE
Reforme u obrazovnom sistemu Srbije se nastavljaju i neke od njih tiču se novih modela ekskurzija i đačkih zadruga, izja...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here