|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Putovanje sa bebom: nekoliko važnih saveta pedijatra

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.7.2023
Cilj odmora je da se promeni okruženje, pobegne od gradske vreline i nađe utočište u nekoj prijatnijoj klimi.

image
Na put ponesite sve ono što je važno vašoj bebi za nesmetano svakodnevno funkcionisanje i uživanje na putu i izabranoj destinaciji.
/11


 

Jedan od najvećih izazova za roditelje je putovanje sa bebom. Nemojte dozvoliti da vas strah liši uživanja i odmora. Samo je potrebno dobro se pripremiti i imati na umu par važnih saveta koje je za Vas pripremila dr Julka Damjanović, pedijatar – neonatolog. Cilj odmora je da se promeni okruženje, pobegne od gradske vreline i nađe utočište u nekoj prijatnijoj klimi. Tako će i dete lakše podneti visoke temperature, kojima smo izloženi, a roditelji će moći da se odmore i uživaju u toplom godišnjem dobu.


Dobra priprema se pre svega odnosi na mentalnu pripremu za promene, koje slede promenom ustaljenog ritma. Zatim, da na put ponesete sve ono što je važno vašoj bebi za nesmetano svakodnevno funkcionisanje i uživanje na putu i izabranoj destinaciji.    


  • Voda

 

Tokom letnjih meseci , organizam gubi više tečnosti. Stoga je važno često rehidrirati bebu.Mala deca su naviknuta na određenu vrstu vode, koju piju kod kuće. U idealnim uslovima bilo bi dobro da ponesete paket vode na koju je beba navikla. Ako je to previše opterećujuće iz bilo kog razloga, preporučuje se da beba pije flaširanu vodu nekog od renomiranih proizvođača vode.

 

 

Dragi roditelji,

U želji da pomognemo mamama i tatama kojima je potrebno dodatno stručno mišljenje ili savet doktora pre nego da odu kod svog pedijatra, uz podršku Pampersa, na Ringeraji vam je dostupna interaktivna tema u kojoj na sve vaše nedoumice odgovara Pampers pedijatar - Dr Julka Damnjanović. Ukoliko imate dileme, pitanja vezano za zdravlje, negu, odgoj i razvoj beba i dece, obratite nam se iz udobnosti vašeg doma i dobićete odgovor od stručnjaka.


 

  • Hrana

Bebe uzrasta 4-8 meseci i dalje se hrane dojenjem ili koriste formulu kao osnovnu ishranu, ali postepeno se počinje i sa uvođenjem nemlečne hrane. Dr Damjanović preporučuje gotovu hranu u teglicama usled njene mikrobiološke ispravnosti i praktičnosti upotrebe tokom putovanja. Ova promena u ishrani dovodi do promena u izgledu stolice, njenoj konzistenciji, boji i mirisu, te je važno izabrati adekvatnu pelenu, poput Pampers Pants pelene sa stop&protect džepom, koja će sprečiti izlivanje sadržaja tokom puta.


  •  Garderoba

Bebu treba oblačiti lagano, u prikladnu odeću usklađenu sa vremenskim uslovima. Prirodni materijali, Pampers pelene, atlet majice i obavezno kapa ili šeširić, naročito kad se izlaže suncu. Pored navedenog, važan je pravilan izbor pelena za putovanje. Dr Damjanović preporučuje Pampers Pants pelene stop&prptect sa džepom i elastičnim delom oko struka koji pružaju zaštitu za gornji deo leđa i pomaže u sprečavanju curenja sadržaja kako tokom putovanja, tako i svakog drugog dana.

 

 

Kao što smo već pomenuli - često hidrirajte vašu bebu vodom i ne pregrevajte suvišnom garderobom. Dojite bebu i hranite je gotovim kašicama, kako biste sprečili da nešto od hrane postane bakteriološki neispravno. Izaberite adekvatne pelene, poput Pampers Pants stop&protect pelena sa džepom koje zahvaljujujući superupijajućem materijalu, brzo apsorbuju tečnost i stolicu i efikasno sprečava produžen kontakt sadržaja sa bebinom kožom. Spoljašnji sloj ovih pelena je napravljen od vodootpornog materijala koji obezbeđuju efikasno zadržavanje sadržaja, a elastični materijali poput trake oko nogu i struka sprečavaju njegovo izlivanje.


Ukoliko ste u mogućnosti ne otvarajte prozore tokom putovanja, već uključite klimu i vodite računa da u vozilu ne bude prevelika temperaturna razlika u odnosu na spoljašnju temperaturu. Izlaganje suncu se preporučuje do 11h i od 17h sa obaveznim šeširićem.Hidratacija bebe, dojenje, često presvlačenje i čisti peškiri su obavezni i na plaži i van nje.


Pampers Vam želi srećan put! 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

10 načina kako možeš pomoći prijateljici k...
Pomoć oko gostiju kojih nakon porođaja zaista ne manjka, korisni pokloni umesto skupih poklona za bebu i ohrabrivanje i ...
10
Mame nakon porođaja, slobodno i bez stida
Trudnoća ostavlja za sobom ožiljke, strije i višak kože na telu. To je realnost koju žene skrivaju, a mediji ne žele da ...
6
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
5
Zašto se moje dete i dalje budi noću?
Kao i bebe, mnoga mala deca ne spavaju celu noć, i to je sasvim normalno. Mala deca žude za vezom i dodirom da bi se ose...
5





NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Kako se pravi beba u jednom afričkom plemenu
Roditelji su ti koji odlučuju da li će i kada imati dete, ali dete u stvari samo bira svoje roditelje i pronalazi put do...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here