|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pedijatar prim. dr Gordana Đorđević - saveti za jak imunitet

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.3.2023
Zimski period sem što nam donosi hladno vreme i češće infekcije, uskraćuje nam i dostupnost voća i povrća. Kako bi nadoknadili nedostatak vitamina, minerala i biljnih flavonioda, preporučuju se suplementi koji u sebi imaju kombinacije potrebne za dobar imunitet.

image
Za imuni sistem je veoma značajno da se hranimo raznovrsno, unosimo sve vitamine, minerale, proteine, a u novije vreme se pominju i antioksidansi, odnosno biljni flavonoidi.
/11


Poznato je da boravak u kolektivima (vrtići, škole i sl.) donosi veći rizik od pojave respiratornih infekcija kao što su kijavica, grip i sl.

 

Deca su često bolesna, izostaju sa nastave i iz vrtića, ostaju kući, a roditelji izostaju sa posla radi nege bolesnog deteta. Iz tog razloga, od velikog je značaja pronaći način kako postići da deca imaju dobar imunitet koji bi ih štitio od čestih prehlada i infekcija.

 

Danas se sve više razvija svest o zdravoj ishrani, o potrebi i značaju da hrana i suplementi koje koristimo u cilju poboljšanja zdravlja i imuniteta budu prirodni, izolovani iz voća i povrća. Za imuni sistem je veoma značajno da se hranimo raznovrsno, unosimo sve vitamine, minerale, proteine, a u novije vreme se pominju i antioksidansi, odnosno biljni flavonoidi.

 

Zimski period sem što nam donosi hladno vreme i češće infekcije, uskraćuje nam i dostupnost voća i povrća. Kako bi nadoknadili nedostatak vitamina, minerala i biljnih flavonioda, preporučuju se suplementi koji u sebi imaju kombinacije potrebne za dobar imunitet.

 

Sambucus Kids je suplement namenjen za poboljšanje imuniteta dečijeg organizma. U sebi sadrži kombinaciju standardizovanog ekstrakta crne zove (Sambucus nigra L.), vitamina C i cinka. Sve tri komponente utiču na jačanje imuniteta, smanjivanju oksidativnog stresa, smanjivanju pojave iscrpljenosti i umora kod dece i normalizaciji metabolizma.

 

Ekstrakt crne zove sadrži u relativno visokoj koncentraciji biljne flavonoide (antocijanine i polifenole), poznate po svom antioksidativnom dejstvu. Ovo antioksidativno dejstvo crne zove je značajno za njene mnogobrojne terapijske mogućnosti. Crna zova se odavnina koristila u narodnoj medicini za mnoge bolesti, ali najviše za respiratorna oboljenja kao što su prehlade, grip i katar. Poslednjih godina je pronađeno da, između ostalog, ima i antibakterijsko i antivirusno dejstvo.

 

Kako bi dete pripremilo svoj imunitet za kolektiv, preporučuje se da pre polaska počne redovno da koristi suplement Sambucus Kids. Redovnom upotrebom, smanjuje se mogućnost čestih respiratornih infekcija kod deteta, a u slučaju bolesti, skraćuje se dužina trajanja bolesti i odsustvovanja iz kolektiva.

 

Uzrast deteta kada je moguće dati sirup Sambucus Kids je sa navršenih godinu dana.

Sambucus Kids gumene bombone mogu se dati detetu sa navršene 3 godine. Prema  stranim izvorima, preporuka je da se suplement sa ekstraktom crne zove koristi do 12 nedelja.

 

Naša dosadašnja iskustva upotrebe sirupa i gumenih bombona Sambucus Kids je da ih deca rado uzimaju, sviđa im se ukus (uvek traže više), ne odsustvuju iz kolektiva tako često kao druga deca iz grupe i roditelji su zadovoljni.


Prim. dr Gordana Đorđević, spec. pedijatar

 

Proizvod je dostupan na webshopu biramzdravlje.rs i u apotekama.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje prvo kiselo iskustvo: Deca i limun
Neprocenjivo, zar ne? Klinci su neodoljivi i preslatki kada prvi put probaju limun!!!
4
Tata sa roze krilima i rajfom na glavi
Nazvali su ga tatom godine. Lazar Kostić (23) postao je najpopularniji otac u Srbiji nakon što je uslikan kako Novim Beo...
3
Ljudima koji psuju i biju svoju decu
Poslednjih nekoliko meseci gotovo svakodnevno nalećem na neke ljude kojima bih rado zaustavila ruku u letu, podignut prs...
3
Ako je suđeno da je autizam, srećan je da ...
Krećemo u vrtoglavu trku sa vremenom. Cela porodica je uključena i baka i deke. Ogroman nalet energije, moć, upornost, s...
3





IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here