|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta je ljubav...iz dečije perspektive

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 15.5.2022
Deca su odgovorima pokazala šta je prava filozofija i moć zapažanja.

image
Kada voliš nekoga, tvoje trepavice se sve vreme spuštaju i podižu, gore – dole, a ispod njih vidiš samo svetle zvezde. Little kids photo created by LipikStockMedia - www.freepik.com
/11


Ispitana je grupa dece od 4 – 8 godina: "Šta je to ljubav?" Odgovori koje su dobili bili su opširni i duboki. Niko se nije nadao takvim objašnjenjima. Deca su im pokazala šta je prava filozofija i moć zapažanja.


- "Kada je moja baka dobila artritis više se nije mogla saginjati i lakirati nokte na nogama, pa je moj deda preuzeo taj deo posla na sebe. Čak i kada je sam dobio artritis nije prestao. To je ljubav!" (Rebecca, 6 godina)


- "Kada te neko voli, on na poseban način izgovara tvoje ime. I ti znaš da je tvoje ime sigurno kada se nalazi u njegovim ustima." (Bill, 4 godine)


- "Ljubav – to je kad ideš negde da jedeš i daješ nekome veći deo svojih prženih krompirića ne tražeči ništa zauzvrat." (Daisy, 6 godina)

 

PROČITAJ JOŠ: Kako beba kaže VOLIM TE?


- "Ljubav – to je kada se smeješ čak i kada si umoran." (Terry, 4 godine)


- "Postoje dve vrste ljubavi: naša ljubav i Božja ljubav. Božja ljubav objedinjuje obe!" (Jenny, 4 godine)


- "Ljubav – to je kad moja mama kuva kafu tati pa otpije gutljaj, pre nego što mu da šoljicu, da se uveri da je kafa dobra." (Danny, 7 godina)


- "Ljubav – to je kada kažeš dečku da ti se sviđa njegova košulja i onda je on nosi svaki dan." (Nancy, 7 godina)


- "Ljubav - to je kada ti tvoja mala kuca liže lice čak i onda kada si je ostavio samu čitav dan." (Marry-Ann, 4 godine)


- "Kada voliš nekoga, tvoje trepavice se sve vreme spuštaju i podižu, gore – dole, a ispod njih vidiš samo svetle zvezde." (Caren, 7 godina)


- "Bog je mogao reći čarobne reči da se oslobodi eksera na krstu, ali nije. To je ljubav!" (Max, 5 godina)


- "Ako ne voliš ni u kom slučaju ne smeš da govoriš 'volim te'. Ali ako voliš, onda to moraš stalno da ponavljaš. Ljudi zaboravljaju." (Jessica, 8 godina)


- "Ljubav – to je kada mama vidi tatu u kupatilu i ne misli da je to ružan prizor." (Mark, 6 godina)

 

PROČITAJ JOŠ: Poklon ili osmeh (ljubav, pažnja, vreme, strpljenje)?


I, na kraju, autor Leo B. jednom je objasnio smisao ovakvog istraživanja. Njegov cilj je bio da pronađe najpažljivije dete.


Pobednik je bio četvorogodišnji dečak, čiji je stari komšija nedavno ostao udovac... Videvši da starac plače, dečak je ušao u dvorište, popeo mu se u krilo i jednostavno tamo sedeo. Kada ga je majka upitala šta je rekao komšiji, dečak je odgovorio: "Ništa. Samo sam mu pomogao da plače."

 

Izvor: princesssydneyy.blog


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto na Kubi nema nepismenih a deca vole ...
Đaci ne ponavljaju razrede, nema nediscipline, obroci su besplatni, 20 đaka u učionici, časovi traju pola sata – neki su...
25
Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
6
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
5
Kako sa tvrdoglavim detetom?
Neka deca jednostavno imaju “tešku” narav i jak karakter od malih nogu. Oni “znaju šta hoće”, što je najčešće ono što vi...
4





Dirljiva ispovest: Kako me je mama vodila ...
Svaki roditelj se u životu suoči sa problemom dete – posao, ali dovoljna je samo mala pomoć i sve stvari dođu na mesto.
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here