|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta nam bebe pokazuju svojim govorom tela?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.3.2014
Bebe nam govorom svog tela poručuju i više nego dovoljno da ih bolje razumemo!
Ključne reči:

image
/11


BEBA ŠUTIRA U VAZDUHU

 

Ovo obično znači da je vaša beba oduševljena nečim. Mališanima nije potrebno mnogo da ih obraduje, pa može da bude i pitanju neka sitnica poput ritmičkog kapanja vode iz česme. Ritanje nogicama je bebin način da izrazi oduševljenje. S' druge strane, oni brzo shvate da šutiranje nogama o krevetac prouzrokuje jak zvuk, a ubzo nakon toga se pojavite i vi, tako da to može da bud njen način da privuče vašu pažnju.

Nastojte na tome da vaša beba što više udara nogicama, jer je to zdravo za njen razvoj. Ako ste primetili da je nešto čini posebno uzbuđenom, organizujte se tako da to što češće radite.

 


IGRA SE KOSOM

 

Iako ovo može da znači da je vaša beba nervozna zbog nečega u bližoj okolini to ne mora da bude slučaj. Bebe često imaju viška energije, a ovo je idealan način da je se otarase. One same znaju kako da učine da se osećaju bolje.Toliko je primera gde se bebe uspavljuju držeći i pramen mamine kose u ručicama.

Pustite vašeg mališana da se igra kosom, jer ga to umiruje. Nema potrebe da radite ništa po tom pitanju, osim ako ne počne da šteti svojoj kosi. U tom slučaju možete da mu date lutku sa kosom, ili mekano ćebe koje će ga umiriti.

 


ISTEŽE RUKICE

 

Kada vidite da vaša beba proteže rukice, možete slobodno da se opustite, jer to uglavnom znači da je dobro raspoložena. Podignute rukice sa ispruženim prstima znače da je mališan opušten i spreman da istraži svet oko sebe. Kod beba koje su nove u sedenju, ovo je česta pojava, jer im pomaže da održe ravnotežu.

Ovakvo raspoloženje je najbolje iskoristiti tako što ćete bebi pokazati nešto novo i zanimljivo. Na primer, možete da odete zajedno u radnju i da je pustite da razgleda ljude i stvari oko sebe.

Sa druge strane, ispružene ruke i uznemiren izraz lica odmah znače uzmi me!

 


HVATA SE ZA UŠI

 

Bebe se hvataju za uši kada im je nešto jednostavno previše – mleko je previše vruće, ili su pune gasova i žele da podrignu. S druge strane, ovo takođe može da znači da je nešto boli, i to ne mora da bude uvo. Zato posebno obratite pažnju na ovaj pokret, pogotovu ako ga prati loš izraz lica ili plač.

Najbolje što možete da uradite jeste da pokušate da joj udovoljite. Razmislite, da li je možda TV previše glasan, ili je prostorija previše svetla. Bebe su osetljive, i bilo kakav nadražaj može da im bude previše. Pratite bebu i shvatićete da li je u pitanju neko trenutno negodovanje, ili bebu nešto boli.

 


TRLJA OČI

 

Iako ovo često znači da je beba spremna da ide na spavanje, trljanje okica može da bude njen način da vas namami da se igrate žmurke, pogotovu ako je to nešto što često radite sa njom. Već sa 8-9 meseci, mališani počinju da imitaru odrasle i možete da očekujete ovakvo ponašanje.

 

Prepustite se igri. Stavite babi nežno ćebence preko glave, i pustite je da se sama snađe da ga skine. Kada uspe da se izvuče, vi se sakrijte ispod istog ćebeta i čekajte da vas „pronađe“. Ali, ako primetite da je beba umorna i da trlja oči, onda je najbolje da je stavite u krevetac.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Hajde da stvaramo uspomene sa Lilly Junior...
Uzbuđenje je u vazduhu - Lilly Junior Radosnica je stigla!
16
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
12
Kontakt oči u oči sa bebom
Kada dođe do interakcije između roditelja i bebe, dolazi do sinhronizacije rada srca i emocija. Međutim, do sada je malo...
7
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
6





Bebino pismo mami i tati
Verovatno ne postoje reči koje mogu da vas pripreme za osećanja koja će vas preplaviti kada postanete roditelj, a posebn...
Najpopularnija imena u 2023. godini
Koliko su se trendovi promenili, najbolje govori i činjenica da osim Milice nijedno popularno ime iz prethodnih dekada n...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here