|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta sam mislila o bebama dok nisam postala mama

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 17.3.2022
“Ja ću to lako!” Nema mame koja nije pomislila da će kada dođe beba znati i umeti sve. Ali, to baš i nije tako, zar ne?

image
Većinu stvari zaista shvatimo tek onda kada i sami postanemo roditelji. Baby care photo created by jcomp - www.freepik.com
/11


Dok se i sami ne ostvarimo u roditeljskoj ulozi, neretko nalazimo za pravo da osuđujemo i kritikujemo druge roditelje, a to se čak dešava i kada dobijemo decu.

Međutim, većinu stvari zaista shvatimo tek onda kada dobijemo klince. Ali, niko nije ni rekao da će biti lako, samo što u to niste verovali, baš kao što nije ni mama i blogerka Džesika Tejlor.


Evo šta je sve ona mislila:


1. Tokom porodiljskog odsustva ću se odmoriti od posla.
U redu, nije da mi nedostaju razne konferncije, svakodnevno putovanje od i do posla, kao i svakodnevno oblačenje, ali ovo se nikako ne može nazvati odmorom. Sada radim dvadeset sati dnevno okružena kakom i povraćkom, a ono što je najgore od svega - nisam ni plaćena za to.

 

PROČITAJ JOŠ: Sad kad imam decu nedostaje mi...ovih 50 stvari


2. Biće opuštencija izaći sa bebom u šetnju.
Biće ako ne računamo prethodno spremanje za izlazak - pakovanje stvari skoro dva sata, presvlačenje bebe pet puta (koja će svaki put ponovo bljucnuti po sebi), nošenje i pakovanje kolica u auto veštinom iskusnog nindže i sve to dok pokušavate da se ne isprljate bebinom povraćkicom.


3. Moći ću sve sama.
Pomoć mi nije potrebna ako ne računamo uvek i sve vreme. Želim pomoć 24 sata dnevno. Želim konstantnu asistenciju u svemu što radim.


4. Zaljubiću se u bebu čim je ugledam.

Da, tačno je da se odmah stvori neka neobjašnjiva povezanost, ali mislim da se prava ljubav gradi postepeno dok upoznajete svoju bebu. Kod mene je trenutno u punoj snazi i raste iz sata u sad, ali prvih nekoliko nedelja bile su toliko teške da mislim da sam osećala pravi spektar emocija od ljubavi do mržnje.


5. Lako ću se izboriti sa post-porođajnom depresijom i emocijama.
Osim ako vam onesposobljavajuća tuga i očaj ne padaju teško inače, možda ćete se lako izboriti i sa depresijom nakon porođaja.


6. Umor nije toliko strašan koliko ljudi pričaju.
Ne, on je još gori. Dakle, ništa strašno, osim što ćete IZGUBITI RAZUM!

 

PROČITAJ JOŠ: Svi hoće da drže bebu, ali ko drži mamu?


7. Lako ću se vratiti na posao.
Pročitajte ponovo stavke pod brojem 5 i 6.


8. Biće mi lako da se vratim u formu jer ne radim.
Ne samo da nemate vremena, već nemate ni energije ni volje. Od kako znam za sebe zavisna sam od fizičke aktivnosti, što je još zabrinjavajuće što sada ne mogu apsolutno ništa da uradim. Uopšte nemam želju za vežbanjem sada, a i da je imam, ne bih imala ni vremena, ni energije.


9. Neću biti pod uticajem stvari koje sam pročitala na internetu.
Ovo bi možda i bilo ostvarivo da ne hranite bebu po dvadeset sati dnevno i gde vam je jedini “prozor” u realan svet vaš mobilni telefon. Dobrodošli u Google ludilo!


10. Ja ću, naravno, biti dobra mama.
Možda na nekim poljima i jesam, na tim da je beba zdrava i napredna (URA!), ali sumnjam u sebe stalno i u glavi mi je pravi haos.


11. Dojenje će biti magično iskustvo.
Bilo je, a onda je prestalo da bude. Ispostavilo se da to nije najbolji izbor za nas. Nije mi bilo lako da prihvatim, da neću moći da dojim, jer i društvo osuđuje i izbegava mlečne formule. Sa druge strane, bila sam iznenađena koliko poznanica koje su mame me podržava i zaista sam im zahvalna na tome.

 

PROČITAJ JOŠ: Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan minut!


12. Neću se oslanjati na savete drugih mama.
Reći ću samo ovo: Ne bih uspela bez podrške, ljubavi, smernica i saveta svojih prijateljica i porodice. Mislim ovo svim svojim srcem. Toliko sam blagoslovena što sam imala pored sebe sve divne mame i tate. Oni su uvek stajali uz mene i kada sam bila očajna i kada sam strahovala, zaista uvek. Takođe sam imala i nesebičnu podršku prijatelja koji nemaju decu, ali su uvek znali da kažu prave stvari, kao i da pronađu pravi način da pomognu u najtežim trenucima.

 

Izvor: Ringeraja.mk

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
12
Novopečenoj MAMI prijateljice su potrebne ...
Bilo da sam jecala od bola tokom izmazavanja pumpom, ili kada sam slikala ranu od carskog reza koja curi, ili dok sam ju...
5
Mali, hrabri borac!!!
Svako dete je čudo prirode, a ova minijaturna beba je svakako jedno od njih!Budimo svim srcem uz najveće i najhrabrije b...
4
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
4





Novopečenoj MAMI prijateljice su potrebne ...
Bilo da sam jecala od bola tokom izmazavanja pumpom, ili kada sam slikala ranu od carskog reza koja curi, ili dok sam ju...
Mama, nikada nećeš zažaliti što imaš još j...
Jer čim tvoje dete dođe na ovaj svet, ono će ukrasti delove tvog srca za koji nisi znala postoje.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here