|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Torta sa eurokremom

Ringerajina kuhinja, 25.6.2013
Ringerajin kuvar: vikiveki
Ključne reči:

image
/11


       Za koru:

  • 10 belanaca,
  • 10 kašika šećera,
  • 10 kašika oraha,mlevenih ili gnječenih oklagijom
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika ulja

 

       Za fil:

  • 10 žumanaca
  • 8 dl mleka
  • 100 gr brašna
  • 1 puding od vanile
  • 250 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 100 gr čokolade
  • 300 gr eurokrema
  • 300 gr keksa
  • 3 šlaga


  1. Kora: Umutiti čvrst sneg od belanaca,dodati šećer i nastaviti sa mićenjem.Potom sipati orahe,brašno i ulje,te varjačom mešati dok se smesa ne ujednači.Izliti smehu u kalup ili tepsiju obloženu papirom i peći oko 20 min na temperaturi od 200 C.koru ostaviti da se malo prohladi, pa je premazati eurokremom.
  2. Fil: Umutiti žumanca sa brašnom i pudingom,dodati mleko,te kuvati na pari dok se ne zgusne.Ostaviti da se ohladi.Za to vreme penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu.Kašiku po kašiku dodavati u ohlađeni krem i mutiti mikserom.Fil podeliti na dva dela,pa u jedan staviti otopljenu čokoladu.
  3. Na koru premazanu eurokremom naneti žuti fil,a zatim poređati keks,te premazati braon filom.Tortu ostaviti u frižideru da se malo stegne te je po želji ukrasiti šlagom.


Da bi torta bila sočnija keks umačite u mleko ili kiselu vodu.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sočivo sa belim lukom
Ringerajin kuvar: salle
4
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Šampita
Ringerajin kuvar: lesica RR
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here