|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Mališani lažu ali nisu baš vešti i za većinu je to samo faza. Dečiji psiholozi smatraju da je to normalno do treće godine. Ukoliko dete nastavi sa tom navikom treba se zabrinuti i rešiti taj problem.
Ključne reči:

image
/11


Mališani lažu ali nisu baš vešti i za većinu je to samo faza .Dečiji  psiholozi smatraju da je te normalno do treće godine. Ukoliko dete nastavi sa tom navikom treba se zabrinuti i rešiti taj problem.


Psiholozi savetuju da decu pratite i obratite pažnju na neka ponašanja , ukoliko usiljeno kašlju, češkaju se ili nervozno reaguju na sve što ih pitate, možda problem postoji. Takvi gestovi odaju da nešto. Kada ih uhvatite u laži , ne grdite ih i ne kažnjavate ih nego priđete sa blagim rečimada dete  shvati da nema razloga da obmanjuje.


Psiholozi kažu da deca često zbog nepoverenja u roditelje nešto kriju i lažu. Često roditelji previše očekuju od deteta pa ono da ne razočara pokušava da bar kroz priču bude drugačije. Ukoliko vi lažete pred decom , ona će usvojiti taj obrazac kao normalan. Islednički stav takođe loše utiče na najmlađe, preporuka stručnjaka je da razgovarate otvoreno i smireno.


Deca neretko lažu da zadive druge, često se to pripisuje mašti jer ne može svako dete tako dobro da "glumi". Roditelji su uglavnom popuštaju umiljavanju koje je manipulacija,  da izbegnu kazna ili dobiju nešto.


Važno je prepoznati laganje , reagovati na to ponašanje primereno da ne bi postalo obrazac ponašanja i deo karaktera . Kad se odraste to može doneti i ozbiljne posledice.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
14
"Kad će drugo" i šta to koga ima d...
Zašto se većina roditelja jedinaca susreće sa ovim pitanjem? Uz obavezno "SAMO JEDNO dete?"
13
Nije teško biti kreativan
Šta mislite, koliko je materijala potrebno za kreativne uradi sam poduhvate?
12
Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...
11





Evo čega se deca najviše plaše, prema uzrastu
Grmljavina, mrak, veštice, čudovišta, duhovi i mnoga druga zastrašujuća stvorenja koja bi mogla živeti u mračnom ćošku s...
30 komplimenata koje deca treba da čuju
Pročitajte zašto bi trebalo da pohvalite detetovo ponašanje a ne izgled, i kako mu to može pomoći tokom školskog dana. T...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here