|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zbog nošenja maski časovi po 30 minuta

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.8.2021
Iako su iz resora prosvete najavili da će se sva deca regularno vratiti u učionice, bez deljenja u grupe, kao i da će časovi trajati po 45 minuta, uz obavezno nošenje maski, ministarka Borovinić Bojović smatra da to nije izvodljivo.

image
Upravo mera koja se tiče nošenja maski diktira i vreme trajanja nastave.
/11



Preporuka Instituta za javno zdravlje i Ministarstva zdravlja Crne Gore biće da se u školske klupe vrate sva deca, ali da časovi traju po 30 minuta, uz poštovanje epidemioloških mera, koje podrazumevaju i nošenje maski. To je saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, komentarišući jučerašnje smernice Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta.

Iako su iz resora prosvete najavili da će se sva deca regularno vratiti u učionice, bez deljenja u grupe, kao i da će časovi trajati po 45 minuta, uz obavezno nošenje maski, ministarka Borovinić Bojović smatra da to nije izvodljivo. Upravo ta mera koja se tiče nošenja maski diktira i vreme trajanja nastave. U suprotnom bi značilo da deca starijih razreda i srednjoškolci nose maske i po 4 do 6 sati.

„Ta odluka je svakako odluka Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Upoznata sam sa činjenicom da su obavljeni već određeni razgovori i dogovori sa Institutom za javno zdravlje sa jedne strane, ali i udruženjima roditelja sa druge. Njihov glas takođe treba da se sasluša i da bude važan. Ministarstvo prosvete će da odluči, ali naša preporuka će biti da časovi traju 30 minuta, a da sav ostali školski program bude regularan, iz prostog razloga što samo nošenje maski, koje je zaista neophodno u ovim okolnostima, zahteva na neki način i predodređuje dužinu trajanja časa“, istakla je Borovinić, gostujući u Dnevniku RTCG.

Iako je juče saopštilo plan početka nastave, Ministarstvo prosvjete još nije zvanično dobilo preporuke Instituta za javno zdravlje. Sutra će, kako je najavljeno, biti održan sastanak reaktivirane Radne grupe za organizaciju i praćenje nastave, u čiji rad su, sada prvi put, uključeni i predstavnici Instituta.  

Izvor: RTCG

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
6
BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...
5
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
4
Nama niko nije govorio ”Volim te”.
Reči su nekada jeftine. Danas se sasvim olako prevaljuju preko jezika, čak i one velike.
4





Ovako će izgledati elektronski dnevnik
Škole u Srbiji od 1. septembra uvode elektronske dnevnike kroz koje će se voditi evidencija o đacima. Kada ovaj zasad pi...
PRODUŽENJE RASPUSTA
Ministarstvo zdravlja zbog epidemije gripa dalo je preporuku za produženje raspusta, saznaje "Blic".



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here