|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Žene ponovo žele da budu domaćice?

Blic online (www.blic.rs), 28.4.2011
Tone li feministički san o ravnopravnosti muškaraca i žena u zaborav? Pa još ne, ali sudeći prema rezultatima jednog britanskog istraživanja, sve više muškaraca želi tradicionalnu suprugu, a sve više žena spremno je da to i bude.

image
/11


 

Više od 1.500 muškaraca i žena učestvovalo je u anketi u kojoj su morali da odaberu osobine koje najviše cene kod supružnika. Dobijeni odgovori potpuno bi se uklopili u staromodne vodiče za srećan brak iz 50-tih godina prošlog veka.


 

Na vrhu liste kod pripadnika muškog pola bili su, kako prenosi "Dejli meil", roditeljstvo, briga za kuću, kuvanje i čišćenje.

Tek 16 odsto ispitanih izjavilo je da poštuju finansijsku stabilnost žene. Iz toga se, kažu autori studije, da zaključiti da muškarci ipak više žele ženu koja se brine za blagostanje doma, nego uspešnu poslovnu ženu.

 

Što je još zanimljivije, slično mišljenje dele i žene. Gotovo 40 odsto ispitanica potvrdilo je da jako ceni finansijsku sigurnost koju im pružaju muževi. Drugim rečima, sopstvena karijera im nije na prvom mestu.

Istraživanje je takođe pokazalo da većina žena, koja je doskora držala kako je muškarac-metroseksualac - sasvim dobar partner, sada kaže da ne želi partnera koji u kupatilu provodi više vremena od njih samih.

Većina žena sada želi muškarca "lovca", a za sebe mir i stabilnost svoga doma.

 

Istraživanje ukazuje na to da se danas mnoge žene pitaju da li su emancipacijom sebi učinile uslugu ili ne. I ko je tu, zapravo, u povoljnijem položaju: ona žena koja po kišovitom danu ne mora da ide na posao ili ona koja mora da se spremi i radi celi dan. Uz sve ono što je kod kuće čeka kada se vrati sa posla.

 

Žene koje su do juče videle sebe kao ženu koja radi, nikada kao domaćicu, sve češće se pitaju da li su spremne da se odreknu posla i da umesto toga podižu decu i budu domaćice. Ta pomisao im više ne izaziva jezu.

Srećne domaćice više nisu retkost. Taj trend izgleda postaje sve izraženiji u zapadnim zemljama. Doskorašnji imperativ - postići sve odjednom - biti i žena od karijere i savršena domaćica i majka - čini se jenjava.

 

Univerzitet u Kembridžu objavio je nedavno studiju koja pokazuje da u nekim zemljama na Zapadu opada broj onih koji veruju da žene mogu istovremeno da grade uspešnu karijeru i da budu dobre majke.

Istraživači su u Britaniji, SAD i Nemačkoj ustanovili da se poslednjih godina povećao broj onih koji veruju da kada žena radi, porodični život i deca trpe.

 

15. april 2011.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Etno selo Tiganjica-osetite porodično čari...
Ah ta banatska sela ... ušuškana među rekama, močvarama i poljima, mala ali puna duše. Kada sa vrelog beogradskog asfalt...
5
Biti mama nije lako - kroz ilustracije
Pogledajte niz ilustracija majčinstva, koje pokazuju realne situacije sa kojima su mame suočene!
4
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
4
Drage devojčice, devojke, žene, sve ste iste!
Drage moje devojčice, devojke, žene
4





Hoćete li oboje drugo dete?
Kada vidite roditelje koji u naručju nose jedno dete, a za ruku drže još jedno ili dvoje, sigurno ćete se raznežiti i po...
Tolika devojčura, a hoće da se nosa...
Lekcije života nude nam se na svakom ćošku ovog našeg pulsirajućeg grada. Ipak, ponekad je potrebno zastati i "pročitat...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here