|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Značaj ispiranja nosa u očuvanju zdravlja

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.4.2023
Neki od rezultata istraživanja vođenih tokom prethodnih godina, ukazuju na vezu između ispiranja nosa i borbe protiv virusnih infekcija.

image
Poboljšava kvalitet života tako što prirodnim putem, mehaniznom osmoze, ublažava simptome povezane sa zapušenim nosem i povišenim pritiskom u sinusima. Foto: Freepik
/11


Nama roditeljima, pritisak da dobro obavimo posao nikada ne prestaje, to je osećaj koji traje 24/7. Posebno nije prijatno kada se pojave simptomi prehlade, kao što su zapušen nos i curenje iz nosa. Mnoge dileme se nameću, a dnevne rutine postaju komplikovane.


Šta možete uraditi kako bi ovo sprečili ili lečili, a da je jednostavno, bezbedno, i potpuno prirodno?


Ispiranje nosa!


Neki od rezultata istraživanja vođenih tokom prethodnih godina, ukazuju na vezu između ispiranja nosa i borbe protiv virusnih infekcija.


Linija proizvoda Sinomarin uključuje niz hipertoničnih rastvora morske vode koji mogu da koriste i deca i odrasli. Različiti proizvodi su prilagođeni za različite uzraste.

Sinomarin Babies ampule mogu da se koriste za čišćenje nosa beba i inhalacije od rođenja. Sinomarin Children sprej je namenjen deci od 6-og meseca. Ovaj sprej ima nežni zaspršivač koji je anatomski prilagođen nosiću mališana.

Sinomarin Adults je za mama i tate ali i za decu stariju od 6 godina.

Svi ovi proizvodi imaju tačno određenu koncentraciju soli (2,3% NaCl) i minerale iz mora, i koriste se za prirodno ublažavanje zapušenosti nosa i istovremeno čišćenje nosnih šupljina, ne izazivajući pri tome iritaciju.

Sinomarin čisti nosne šupljine ispiranjem nakupljene sluzi, naslaga,i nečistoća. Omekšava sluz u nosu i olakšava njeno uklanjanje. Ova aktivnost može da dovede do smanjenja broja virusnih čestica i drugih infektivnih agenasa nakupljenih u nosu, koji mogu da izazovu dalje komplikacije.

Više stručnjaka navodi da ispiranje nosa kao nefarmakološka mera za ličnu higijenu može smanjiti koncentraciju virusa u gornjim disajnim putevima. *

Dodatno, hemijske osobine hipertoničnih rastvora (Sinomarina), kao što su povećavanje  koncetracije jona hlora na mestu primene, i promena PH vrednosti na sluznici nosa, mogu da ometaju razmnožavanje virusa.  **


Pažnju treba obratiti na posebnu liniju Sinomarina sa ALGOMER kompleksom.


ALGOMER kompleks u Sinomarin rastvorima morske vode predstavlja inovaciju i poseban patent koji se sastoji od kombinacije ekstrakata plavo- zelene i mrke alge.

ALGOMER linija Sinomarina pored snažne biološke zaštite obezbeđuje i adekvatnu negu nosne sluznice tako što na njenoj površini stvara zaštitni film, i sprečava spoljne agense da je oštete.


Sinomarin Cold&Flu plus alge, sa dodatkom esencijalnih ulja eukaliptusa, mente i ekstraktom timijana je idealan saveznik u zimskim danima, u tretmanu nazalnih simptoma prehlade i gripa. Morska voda pomaže da se otpuši nos, Algomer kompleks štiti sluznicu i ometa dalje  prodiranje virusa, a ostali sastojci dodatno oslobađaju disajne puteve i pružaju osećaj svežine.

Namenjen je odraslima i deci starijoj od 6 godina.


Ispiranje nosa Sinomarinom predstavlja bezbedno, jednostavno i pristupačno sredstvo za borbu protiv virusnih infekcija uključujući i infekcije korona virusom! Ne isključuje druge oblike lečenja i može se koristiti kao dopunska metoda u lečenju, ali i u prevenciji.

Poboljšava kvalitet života tako što prirodnim putem, mehaniznom osmoze, ublažava simptome  povezane sa zapušenim nosem i povišenim pritiskom u sinusima.

 

*( Stathis et al., 2021, Baruah, 2021).

**(Huijghebaert S, Hoste L, Vanham G., 2021).

 

 

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...
16
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
Da li treba deci govoriti često da su pame...
Svakom roditelju je njegovo dete najpametnije, ali možda to ne bi trebalo reći deci...
5
Ćutljivo i povučeno dete – problem ili lič...
Kada iz deteta ne možete izvući više od dve šture rečenice, a podstavite mu pitanja na koja se može vrlo opširno odgovor...
4





Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here