|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Školica za roditelje
8.6.2008 15:52:29   
guppy RR
Idete li u školicu? Šta vam se čini korisno, šta ne?
Da li ste saznale sve što vas interesuje?
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Školica za roditelje
9.6.2008 14:47:35   
Anoniman
U školicu treba ići da se dobije spisak stvari za porodilište i da se nauči disati. Ja sam išla, i ono što mi se činilo najkorisnijim jer što sam upoznala žene koje su rodile u isto vreme kad i ja, pa mgu deca da nam se druže.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Školica za roditelje
9.6.2008 21:54:18   
Jeca*
Ja bas trenutno idem u Školu roditeljstva u Domu zdravlja Vračar i mislim da sve trudnice treba da prodju i to iskustvo, zaista je sjajno. Prvo upoznaš mnogo novih "koleginica", što je super pogotovo ako si već na bolovanju, pa bolje da se družiš malo (pogotovo sa ženama koje su u istom sosu kao i ti user posted image ) nego da sediš kod kuće. Drugo, meni se čini da me polako oslobađaju nekog straha od porođaja, koji mislim da sve imamo, pogotovo ako nam je prvo dete u pitanju. Objasne ti mnoge korisne stvari oko dojenja, života nakon porođaja, a da ne pričam o samom porođaju. Vežbe disanja, zatim objašnjavanje kako se treba ponašati u toku porođaja, u smislu komunikacije sa babicama i lekarom, šta poneti u porodilište, šta kupiti za bebu. . .sve u svemu, vrlo sam zadovoljna i baš se radujem svakom novom ćasu. Volela bih i ja da čujem i druga iskustva.

Pozdrav user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Školica za roditelje
10.6.2008 14:29:50   
Anoniman
Tako je kako je Jeca02 napisala. user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Školica za roditelje
9.7.2008 12:22:10   
prase
Pa... ja sam odlucila da ne idem u skolicu. Nije da mislim da nema sanse da naucim tamo nesto pametno, nego sam nekako samouverena i bez skolice. Moj ginekolog kaze da neke zene potpuno odlepe na porodjaju od silne zelje da rade sve ono sto ih nauce u skolici da treba da rade i da onda pada ubedjivanje da prestanu sa tim... Ja bih sigurno bila medju njima i ne bih bila u stanju da "pustim svoje telo da ucini nesto samo" nego bih - cini mi se - sa maksimalnom koncentracijom radila ono sto je nauceno, pri tom ne znajuci da li je dobro nauceno. Sad, mozda ovo zvuci sve bez veze, ali ja sam 100% sigurna da bi meni taj visak obuke odmogao. Moja cudna koncentracija nekada potpuno blokira sve oko sebe - nikada u toku polaganja ispita (sto je znalo da traje i po 6 sati) nisam ni znala da li mi se ide u toalet, da li sam gladna ili zedna, da li me boli glava - postojalo je samo to gde se nalazim i zasto sam dosla, do trenutka dok ne kazu "ispit je zavrsen". E onda sam i gladna i zedna i piski mi se i boli me glava i nisam dovoljno naspavana i... kao da se telo odblokira i pusti malo fiziologiju da vlada nad raciom za promenu.

E sad, imam jos jedan argument koji se uglavnom nikome ne dopada, zasto necu da idem u skolicu. Generalno pokusavam da zaobidjem sto je vise moguce "novotarija" tj. smatram da mi nije potrebno nista vise nego sto je imala moja prababa koja je odgojila osmoro zdrave i pametne dece, koja su postala vrhunski intelektualci i doziveli veoma pozne godine. Mislim da ona nije razmisljala o tome da li sme da se sagne da kopa kukuruze sve dok je to bilo fizicki izvodljivo (u zavisnosti od velicine stomaka). Mislim da nije znala mnoge stvari koje ja danas znam, a opet je nasla nacina da im obezbedi zdravo i normalno detinjstvo.

Da li ce se naci neki moj istomisljenik ovde, to ne znam, ali da je bilo jace od mene da ovo napisem - to znam user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Školica za roditelje
9.7.2008 13:04:22   
Lu
IZVORNA PORUKA: prase

Mislim da ona nije razmisljala o tome da li sme da se sagne da kopa kukuruze sve dok je to bilo fizicki izvodljivo (u zavisnosti od velicine stomaka). Mislim da nije znala mnoge stvari koje ja danas znam, a opet je nasla nacina da im obezbedi zdravo i normalno detinjstvo.

Evo ja se slažem sa ovime,to samo potvrđuje tezu da svaka majka zna što je najbolje za njeno dijete,ili se barem trudi,mada ja neodobravam neke postupke mojih baka,ali i ja sam majka i imam pravo na to.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Školica za roditelje
10.7.2008 8:25:02   
Anoniman
I ja se slažem sa rečenim, to je ustvari ono što sam na neki način pokušala da kažem u temi "Pedijatar nije Bog", s tim da se ovo što je prase napisala odnosi na period pre porođaja.
Treba se opustiti i slediti svoje instinkte!

Ali ću dodati da sam u školici stekla prijateljice koje imaju decu istog uzrasta kao moj sin, što je mnogo dobro. Takođe, ja sam prilično neozbiljno shvatala ta predavanja i disanja. Naučila sam da previjam dete, i to je manje - više to, sve ostalo nisam naučila. Tada sam kao znala da dišem sva 4 tipa disanja na porođaju, ali ih nisam upotrebila jer sam se porodila carskim.

< Poruku je uredio Tasha -- 10.7.2008 8:27:35 >

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Školica za roditelje
6.8.2008 10:36:31   
AleksandraDj
Ja cu se poradjati carskim rezom, tako da me disanje i ne interesuje, nego bih volela da znam kako da previjem dete i da ga podojim kako treba, volela bih da znam kada treba krenuti u tu skolicu, jer rano u 5-mesecu trudnoce?
Pozdrav!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Školica za roditelje
6.8.2008 15:01:02   
Anoniman
user posted image  JESTE! Ne može to kad ti hoćeš.
Kreće se u 7mom ili 8mom mesecu nisam sigurna, nazovi u neki dom zdravlja u kom ima školica pa se raspitaj.

(odgovor članu AleksandraDj)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Školica za roditelje
6.8.2008 15:03:23   
MERYEN
Dolazila mi je patronazna sestra u obilazak,izmedju ostalog i da me posavetuje da trebam da idem u skolu za trudnice,meni je rekla od kraja osmog meseca da krenem,s'tim sto treba   15 dana pre da se javi da bih znala kad krece grupa da me obaveste.Sta se radi i uci ja mislim da su Tasa Prase i Jeca dale lepo objasnjenje da se nebi ponavljali....pozzzzzzuser posted image

< Poruku je uredio MERYEN -- 6.8.2008 15:05:10 >

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Školica za roditelje
6.8.2008 21:58:30   
andrijana
Patronazna sestra je bila kod mene jos kad sam bila u 5. mesecu,uzela podatke i broj telefona obecavsi da ce mi javiti kada krece skola za trudnice,tj. kada skupi dovoljan broj zena koje ce doci. Medjutim,od toga nije nista bilo jer je relativno malo mesto a i trudnice ne zele da dolaze,ne razumem zasto. Smatram da moze svasta da se nauci ali ste u pravu kada kazete da su i nase bake odgajile decu iako nisu isle u skolicu za trudnice. user posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Školica za roditelje
7.8.2008 14:34:58   
Anoniman
Imam pozitivno mišljenje o školici za trudnice i mislim da svako ko nije zaposlen i nema rizičnu trudnoću, treba da ide. Jeste danguba, po nešto naučiš - ne mnogo, ali upoznaš žene koje su u identičnoj situaciji kao ti jer se grupe formiraju po terminu porođaja, u smislu "julske mame", "avgustovske mame"-bar je kod nas bilo tako. No, to je moje mišljenje.

Vas obilaze patronažne sestre u trudnoći? Mene nisu obilazile. Pretpostavljam da to ima veze sa tim što sam trudnoću vodila kod privatnog lekara, a u državnu ustanovu sam stigla tek na dan porođaja. Ha, jel tako?

(odgovor članu andrijana)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Školica za roditelje
7.8.2008 17:06:39   
andrijana
Ja sam celu trudnocu pratila u Domu zdravlja,kao i sve trudnice iz Kovinske opstine,cast izuzecima koje su uporedo sa drzavnom isle i u privatnu ordinaciju,moranje zbog posla ili tako nesto. Patronazna sestra je bila jednom,izmerila pritisak,uzela podatke i rekla da ce da zove za skolicu,iako od toga nije bilo nista... Kad se zena porodi,njoj je obaveza da dolazi nedelju dana da kupa bebu ili dok pupak ne otpadne,to je vec njena dobra volja. Zao mi je sto od skolice nije nista bilo ali nisam ja kriva.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Školica za roditelje
11.8.2008 10:14:42   
AleksandraDj
Znaci imam jos vremena, tek sam peti mesec, do osmog cu se raspitati gde se odrzava skolica i sve ostalo pa cu onda da budem informisana mama..user posted image user posted image
Uf sto mi idu na nerve sve one babe iz komsiluka koje su vec pocele da me smaraju i moje i suprugove tetke, ujne, strine i sve dosade koje misle da su najpametnije i daju ti savete kako je njima bilo pre 35 god. A pritom niko od njih i nije imao blizance tako da i ne znaju kako je to.. Svasta!!

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Školica za roditelje
11.8.2008 10:29:58   
MERYEN
user posted image  pa to ti je normalno,svaka od nas ima po neka ujnu,strinu hahahaha,znas sta se desilo meni jedna mi je sipala so na glavu i ja se uhvatila za usta kaze rodices cerku a ja nosim decaka,kaze meni da verujes ja nikad nisam pogresila,niko nije video da mi je sipala so na glavu,od tog dana vise ne idemo kod njih,bas smo se razocarali cime se ljudi bave.

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Školica za roditelje
11.8.2008 13:35:00   
Anoniman
Ja bi joj verovatno sve po redu da mi je sipala so na glavu! SVAŠTA! Jedva čekam da se porodiš... user posted image

(odgovor članu MERYEN)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Školica za roditelje
11.8.2008 14:10:02   
AleksandraDj
Jao Gospode Boze.. So na glavu.. user posted image
Ja sam poznata po tome da ne umem da cutim, nisam sigurna sta bi se u tom trenutku desilo da je meni neko pokusao da sipa so na glavu..
Ja se izgleda negde u podsvesti jako plasim svih tih babskih prica (moras ovo da nebi beba imala ono, ili moras ovo, da se nedaj Boze ne desi ono..) i onda sam krajnje neljubazna prema ljudima koji se time bave i koji misle da mogu da daju sebi za pravo da mi govore takve odvratluke.
Da ne verujes kada sam se udavala, rekli su mi da MORAJU da mi vrte neku pogacu iznad glave, da mi bacaju zito i neke gluposti na mene,da mora neko da juri nekog petla, da mora da se puca u jabuku.. EEEEjjj ljudi i to meni prica svekrva koja je obrazovana zena i koja je od svoje 10-te godine u  Beogradu. Kada se nisam slogirala. Naravno da nista od toga nije bilo, jer jedno je da udovoljis roditeljima za neke stvari a drugo je da  neko  pravi ludaka od tebe. Ja sam raspravila to sa svima u startu i objasnila im da je hteli oni ili ne ovo je 21.vek, i da ako nastave sa tim glupostima svadbe nece ni biti, a za nase vencanje saznace dva dana kasnije.
Od tada mi niko od ukucana ni mojih ni njegovih nikada nista nije spomenuo.. I hvala Bogu lepo se slazemo!! user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Školica za roditelje
11.8.2008 17:36:08   
MERYEN
Moj muz je hteo da im prevrne sto,ni sama ne znam kako je se uzdrzao i on a i ja da ne prokomentarisemo nista vise od onoga svasta.....

(odgovor članu AleksandraDj)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Školica za roditelje
11.8.2008 20:54:20   
Suncica
Ja sam isla u skolicu u "Zmaj Ognjena Vuka" i mogu vam reci da sam naucila mnogo korisnih stvari, pocevsi od disanja, pa dalje.
Samo sam morala preskociti zadnja tri casa, jer nisam mogla da kontrolisem mokrenje, pa tih dana nisam smela ni iz kuce izaci..user posted image


_____________________________

Lorena, 26.07.2006.

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Školica za roditelje
22.4.2009 16:29:47   
eugenija
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Ja bas trenutno idem u Školu roditeljstva u Domu zdravlja Vračar i mislim da sve trudnice treba da prodju i to iskustvo, zaista je sjajno. Prvo upoznaš mnogo novih "koleginica", što je super pogotovo ako si već na bolovanju, pa bolje da se družiš malo (pogotovo sa ženama koje su u istom sosu kao i ti user posted image ) nego da sediš kod kuće. Drugo, meni se čini da me polako oslobađaju nekog straha od porođaja, koji mislim da sve imamo, pogotovo ako nam je prvo dete u pitanju. Objasne ti mnoge korisne stvari oko dojenja, života nakon porođaja, a da ne pričam o samom porođaju. Vežbe disanja, zatim objašnjavanje kako se treba ponašati u toku porođaja, u smislu komunikacije sa babicama i lekarom, šta poneti u porodilište, šta kupiti za bebu. . .sve u svemu, vrlo sam zadovoljna i baš se radujem svakom novom ćasu. Volela bih i ja da čujem i druga iskustva.

Pozdrav user posted image


Na prošlom pregledu u čekaonici, jedna trudnica mi je ovako nešto sve ponovila.
Odlučila sam i ja da krenem. Idem 27. aprila. Do 4. maja traje svaki dan, a posle toga do kraja trudnoće jednom sedmično. Rečeno mi je da ponesem donji deo trenerke, veliki peškir i papuče.
Tasha mi je u jednom postu napisala nešto tipa "Uradi nešto za sebe", i te reči su me izuzetno dirnule. Bože kako jedna rečenica zna da legne neočekivano negde duboko i da podstakne čoveka na razmišljanje! (Tasho, hvala!user posted image )
Dobra stvar, kako reče ova devojka iz čekaonice je i što u porodilištu prepoznaš trudnice koje su bile s tobom u školici, pa se osećaš sigurnije, "bar neko poznat..."

< Poruku je uredio eugenija -- 22.4.2009 16:31:02 >


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Školica za roditelje
22.4.2009 22:05:23   
BINCE
ja cu da pocnem da idem na vjezbe za trudnice kad budem 6 mj.trudna...kazu da se tu svasta uci...i kako pravilno da se dise tokom poroda...medjutim moja je jaranica isla na te vjezbe od 6-og mjeseca  pa do pred porod,,i kaze...Kad su je bolovi ufatili nije ni mislila na tu skolu ni na disanje kako su je oni ucili nego je disala onako kako njoj u tom trenutku odgovaralo..

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Školica za roditelje
23.4.2009 16:18:43   
eugenija
Za bebelicu:

Broj telefona gospođe Nade, koja vodi školicu kod Muzičke škole u Bnja Luci. Nova grupa kreće 27. aprila!

065-612-556


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu BINCE)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Školica za roditelje
23.4.2009 16:34:06   
Lilly*
Isla sam u skolu za trudnice u "Zmaj Ognjena Vuka" i sto kaze Tasha, malo se nauci ali se druzis sa zenicama koje imaju iste probleme kao ti (tipa vezivanja pertli na cipelama user posted image ), fino se iscaskamo.. I danas cesto vidim dve od njih sa decicom u parkicu i lepo se ispricamo user posted image  Isla sam do poslednjeg dana, iz moje grupe ostale smo samo ja i jos jedna zenica da se nismo porodile i presle u sledecu grupu. Sutra dan od poslednjeg casa sam se porodila user posted image  Patronazna sestra mi nije dolazila tokom trudnoce, dolazila je ona nakon porodjaja i ona je bila diivnaa, mislim da ona sada vodi tu skolicu za trudnice user posted image

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Školica za roditelje
23.4.2009 16:34:22   
bebelica
Hvala ti puno Eugenija.
Zvacu je sutra da se dogovorimo. Isla sam kod nje na vjezbe za kicmu ranije. Znam gdje je, ali nisam imala br tel.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Školica za roditelje
28.4.2009 14:16:24   
eugenija
IZVORNA PORUKA: guppy RR

Idete li u školicu? Šta vam se čini korisno, šta ne?
Da li ste saznale sve što vas interesuje?


Krenula sam juče!user posted image
Radili smo vežbe za karlicu i stidne kosti malo razgibavale, imamo pilates loptu, radimo i vežbice za cirkulaciju i za bolju prokrvljenost, protiv grčeva u stopalima. Smešno mi je bilo što smo radile i Kegelove vežbe, setila sam se svih naših smešnih pričica sa međicom user posted image user posted image
Dobićemo prospekte o dojenju i spisak stvari za porodilište i bebu, imaćemo predavanja o dojenju, povijanju i disanju od strane ginekologa, ali ćemo i praktično sve ovo vežbati...
Pokazala je kako da odmaramo bebu, recimo nisam znala da pseći položaj, četvoronoške odmara i moja leđa, a za bebu je prava relaksacija!
Pričala nam je o svemu i svačemu.. Do 5. maja idem svaki dan po sat vremena, a onda do kraja trudnoće jednom sedmično.
Ima nas 17 u grupi, gužva je inače ove godine, kaže teta da nikada nije bilo ovako, da uvodi i vandredne termine, i svašta nešto.
Trudnice su mi bile smešne, jer su mi nekako delovale namrgođeno, samo se ja smejem kao luda na brašnouser posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here