|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Duda/laža/kako li se već zove
24.11.2008 18:19:06   
prase
Bejah jako protiv ovih napravica... Ali uspavljivanje ponekad stvarno gubi sportski karakter, mislim da se i beba i ja mučimo više nego što treba. Nabavih jednu, ali sad me savest grize, ne znam da li da je upotrebim. Mislim, ona je kao space shuttle - kao razvija pravilno sve mišiće vilice, ne može da se pregrize, ne šteti ni na koji mogući način... a opet... ne znam.

Da li neko od vas koristi dude? Koja su iskustva? Koliko često se steriliše, da li posle svake "upotrebe" ili kako? Ne bih da mu to stavim u usta ne znajući celu priču, šta me čeka, da li je možda bolje da se suzdržim?

Hvala unapred user posted image

< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 23.2.2017 9:58:22 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: duda/laža/kako li se već zove
24.11.2008 18:29:12   
guppy RR
Ponovo da te ugnjavim prvo u vezi jedne stvari - pusti bre taj loš osećaj. Ti si majka svojoj bebici i prilagodi se bebi kako TI misliš da treba. I ja sam bila protiv dude, ali je sin HTEO da sisa stalno nešto. Po mom mišljenju - bolje duda nego palac ili neka krpa. U vrtiću imaju 14 dece i njima je glavno rešenje da im stave dudu kad se svi rasplaču, inače žene tamo polude. Razumem ih skroz. Meni to ne smeta jer ZNAM, da neću preterati. Kad odlučim (ja, a ne moje dete), dudu ćemo oduzeti, i čvrsto verujem da će trajati par dana da se stanje normalizuje, ali dudu ne sisaju doživotno.

Po mom mišljenju treba kod upotrebe dude paziti na sledeće:
- da je cela t.j. da nije oštećena
- da je dete ne sisa non stop, jer to može jako da izobliči rast zuba
- da se na dudu ne stavlja šećer, med i ostale gluposti, koje dete navikavaju da sisa dudu samo zbog slatkog ukusa a ne radi potrebe po sisanju, i time još dodatno narušava zaštitu zuba a i nepotrebno utiče loše na zdravlje
- izbegavati ljude koji te čine "lošom majkom", tvrdeći da duda detetu ne treba

Kratko i jasno: ako si kupila i ako vidiš da to pomaže, samo dalje. Ali budi onda i odlučna kad se dete bude trebalo odvikavati od te navike.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: duda/laža/kako li se već zove
24.11.2008 18:30:23   
guppy RR
vidi i Tashinu temu sisanje palca vs varalica (KLIK)

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: duda/laža/kako li se već zove
24.11.2008 18:53:23   
Jeca*
Iskreno i ja sam veliki protivnik toga, ali posle neprospavanih noći sam i ja progutala to što mislim i kupila dudu mom Luki. Ipak, on nije hteo ni da čuje za nju nego je stavio u usta i pljunuo 5cm u dalj user posted image  No, ja sam bila uporna jer sam bila očajna. Ima grčeve, plače, sisa besomučno....no nije vredelo. On jednostavno nije želeo da je prihvati. Možda bolje za mene da jeste, ali eto nije. Tako da pokušaj, nikad ne znaš kako će tvoja beba to podneti, a veruj mi bebe najbolje znaju žele li nešto ilii ne. Ako želi onda će je uzeti i nećeš učiniti ništa loše nego ćeš joj pomoći. Ja samo znam da kažu da im treba oduzeti dudu posle tri meseca starosti, ne znam zašto.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: duda/laža/kako li se već zove
24.11.2008 19:35:45   
prase
Definitivno ćemo probati, samo da naiđe prava prilika i da tata dođe sa posla pa da ga konsultujemo (tata inače misli da je pomalo isključen iz odluka vezanih za bebu, pa se malko ljuti na nas, ali mnoge sitne odluke donose se u hodu...). Hvala puno na odgovorima!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: duda/laža/kako li se već zove
24.11.2008 19:40:28   
Anoniman
Luka je prihvatio samo NUKovu dudu, nju je koristio nekih mesec dana, i onda je muž iz nepoznatih razloga user posted image  jedan dan osvanuo kod kuće sa AVENTovim dudama (prodaju se u paru), dala sam mu je i on više nikada ni jednu dudu nije hteo da koristi za ono za šta je namenjena. Počeo je da ih grize naopačke, pa sam mu dala skroz silikonsku - tu je mogao da stavi u usta kako god hoće... mislim da njom više trljao desni jer su krenuli zubići. Ono što sam čula od mama koje koriste dude je da kada nađeš dudu koja tvom detetu odgovara, trk u radnju da kupiš još jednu, i koristi ih uporedo, da budu jednako istrošene, da ne bi nastao skandal ako se slučajno sa prvom nešto desi. user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: duda/laža/kako li se već zove
24.11.2008 19:47:22   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: prase

tata inače misli da je pomalo isključen iz odluka vezanih za bebu, pa se malko ljuti na nas, ali mnoge sitne odluke donose se u hodu


OVO MISLI SVAKI TATA user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: duda/laža/kako li se već zove
24.11.2008 20:33:25   
andrijana
Mi jos kazemo cucla ili varalica. Nama je jako pomogla kada se dete zaceni od plakanja jer je boli stomak,gladna je a ne moze u lezeci polozaj. Tako da nam je stvarno puno pomogla jer kad pocne da vristi,bojim se da ne dobije temperaturu ili,ne daj Boze,fras.user posted image I sad,kad se malo pobuni,tutnemo joj u usta i zaspi. Stvarno nam je pomogla iako sam bila jako protiv toga!


_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: duda/laža/kako li se već zove
24.11.2008 22:42:19   
MERYEN
Meni su je doneli u bolnicu,tamo sam pocela da je koristim i bila je NUKova,bila sam primorana da je koristim od prvog dana nisam imala izbora,a slazem se sa Guppy u potpunosti,s'tim sto moje dete nece sad dudu.

(odgovor članu andrijana)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: duda/laža/kako li se već zove
26.11.2008 13:40:47   
prase
Mi probali, on neće. U stvari, hoće, ali samo kada je jako gladan i kada umišlja da će iz dude nešto da iscedi za jelo. Posle toga se normalno umalo udavi kada dobije da jede. Dakle, bar privremeno - odustajemo. Pokazalo se da dete ima baš čvrstu volju i koliko god se meni činilo da je logično da mu se spava, on u stvari hoće da se druži i ne pada mu na pamet da se druži sa dudom user posted image

(odgovor članu MERYEN)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.1.2009 17:17:07   
Lu
Mojoj sreći nema krajauser posted image
sin je prije desetak dana pregrizao dudu i dao je meni sa riječima:
Mama nevalja duda,ostavi je i više nikada nije zatražiouser posted image
To je bilo odmah iza one bolesti(kašalj),a tih dana ju nije vadio iz usta i inače kako je bio stariji sve se više vezao za nju baš sam bila zabrinuta i nisam mogla da vjerujem da će tako jednostavno da se odvoji od nje...
možda će tako reći jednom,
čuj mama meni više netreba pampersuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.1.2009 17:23:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

čuj mama meni više netreba pampersuser posted image


user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.1.2009 17:33:01   
Lu
Nemoj da se smiješ ja vjerujem u čudauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: duda/laža/kako li se već zove
26.3.2009 0:21:40   
Lilly*
sinu sam dala dudu, i jeste mi olaksala to uspavljivanje i kada zaplace smiri ga, ali rastanak od nje je bio toliko tezak i bolan, nocima je plakao za njom a meni se srce cepalo, da sam definitivno odlucila da, ako bog da da imam jos jedno dete, necu mu dati dudu

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: duda/laža/kako li se već zove
26.3.2009 8:24:56   
Anoniman
Moj sin je koristio dudu od kad smo izasli iz bolnice, i jako je voleo da je sisa. Pokusala sam par puta da ga odviknem od nje ali mi je prosto bilo zao zato sto je on uzivao sisajuci je. Bilo ga je milina gledati dok je coktao. Negde pre drugog rodjendana smo izgubili u kuci njegovu dudu i silom prilika je morao da se odvikne od nje. Odvikavanje nam nije tesko palo, dve veceri se cesce budio ali je vec trece mirno spavao.
Nemam nista protiv duda, dete ih je volelo pa zasto mu uskratiti, a i znalo je itekako da ga smiri. Kad se unervozi mi mu tutnemo u usta i on se smiri. Kao da pritisnete neko dugme, bas neverovarnouser posted image .

(odgovor članu Lilly*)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: duda/laža/kako li se već zove
28.3.2009 10:17:43   
NadaR
Ispocetka smo koristili za uspavljivanje... sada samo kad se bas unevozi,dam mu dudu ,drzi je koji minut ,onda izvadi pa joj nesto 'prica',mlati sa njom,pa je baci na pod i vise mu nije intersantna ... user posted image

_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: duda/laža/kako li se već zove
2.2.2010 14:42:32   
*Alexx*
Skoro su na forumu bile aktuelne dude, pa sam našla temu sa nekim iskustvima user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: duda/laža/kako li se već zove
2.2.2010 17:47:16   
marija17
koristim dudu od prvog daana,samo tu ia jedan mali problem,kupila sam mu dudu 0-3m dva kom,kad je napunio 3, ja mu kupim od3-6m,ma nema sanse,ova je malo veca i deblja,ali je nece,a ove male koje hoce sve mu cvrci po ustima kad je vuce,jer je malecka,mada sad retko kad hoce dudu,dam mu posle kupanja jer se dere ko da sam ga tukla,a ne kupala,i hoce kad mu se spava,a moze i bez nje,meni su mnogo slatki sa dudama user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.2.2010 21:57:59   
Anoniman
a od kog vremena se moze koristiti? od rodjenja???

(odgovor članu marija17)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.2.2010 22:00:58   
eugenija
Od rođenja! Ja sam je Viki ugurala prvi dan kada je došao iz bolnice, iz radoznalosti, da vidim kako će da reagujeuser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.2.2010 22:08:44   
Ellenica
Duda nam je pomogla već po izlasku iz porodilišta kada su krenuli grčići.
Igrom slučaja smo je imali, jer smo je dobili kao poklon uz kupovinu kolica.
Bila sam skeptična i nisam želela da je kupujem ako nebudem baš morala, ali kada je bebac bio uplakan, duda ga je dosta umirila.


_____________________________

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.2.2010 22:11:32   
andrijana
Mene je zacudila kada je staru pregrizla i uzela novu,totalno drugaciju,bez protesta. Ukapirala da stara ne valja. Inace,koristimo samo za uspavljivanje,a ona je izbaci kad utone u san. Ali,ne znam kako cu da je odviknem...

_____________________________

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.2.2010 22:15:32   
Anoniman
ja sam kupila jedan par varalica a danas dobijem od drugarice jos tri pakovanja sa po dve:
od 0 meseci do 3
od 3 do 6
6 i nadalje...

sta cu sada sa tolikim varalicamauser posted image user posted image user posted image user posted image

u svakom slucaju shvatila sam da su one nuzno zlo...pomazu na pocetku dok ne krene odvikavanje...

(odgovor članu Ellenica)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.2.2010 22:19:09   
eugenija
Hehe, kiti ih na jelku sledeće godineuser posted image

Viko ima 8 meseci i još je na onim dudama od 0-3.. Možda je vreme da se menjauser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: duda/laža/kako li se već zove
19.2.2010 22:19:30   
SUPER MAMA
Procitala sam sve postove i videla sam da cu biti jedona za sada sto nije koristela dudu a trudila se da Monika prihvati mada nije bilo sanse od prvog dana izricito je odbila pa ja jos i kupila nekoliko razlicitih ma nije bilo sanse.
Kod nje je vazilo, cim necuri necu samo mi daj siku kad placem.user posted image user posted image user posted image user posted image Imala je grceve da prvih 2 nedelje ali ni tada nije htela dudu samo siku i tako bi se smirila.
Pokusavala sam ali nisam uspela cak mi se desilo da se gadi od nje i povracala je posle toga.
I resila sma da odustanem i da nepokusavam.

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







KAKO DA ODGOJITE SREĆNU BEBU
Vaša beba je srećna beba? Naučite ključne elemente osnovnih potreba, stimulacije i prilagođavanja. Otkrijte kako da podi...
MOTORNI RAZVOJ DETETA - ENIGMA DO DANAŠNJI...
U potrazi za odgovorom gde je istina i kako odbraniti sebe kao roditelja i svoje dete koje je jedinstveno u onom najlepš...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here