|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Jaslice ili ne!?
8.5.2008 15:26:33   
Anoniman
Bila sam prilično uporna da mi mali ide u jaslice, i upisala sam ga sa 14 meseci. Okruglo mesec dana je vrišta za mnom, i onda jedan dan počeo da se igra. Sve je bilo ok, dok ja nisam počela da radim i došlo je do promene utoliko da ga ne vodim ja u 9 i idem po njega u 14h, nego to radi moj muž, a mene nema kada ustane jer radim od 8h, i kući dođem u 16h. Onda je opet plakao, ne baš kao na početku sve vreme dok je u zabavištu, ali je kenjkao. I naravno, NON STOP MU JE CURIO NOS I KAŠLJAO JE! Onda je dva put pao i udario glavu, jer su ga deca gurkala - bio je mlađi i sitniji od ostalih, jednom je baš razbio glavu, ima ožiljak, i nakon toga uopšte nije hteo da se odvaja od jedne vaspitačice, samo nju za ruku. Sve to na stranu, onda je dobio upalu grla, ja ga ostavila kod kuće 2,5 nedelje, da skroz ozdravi, da malo stane na noge, vratim ga posle toga, ponedeljak je bio, u utorak mu curi nos, u sredu su me zvali iz zabavišta da ima temp 38, mi kod lekara-upala grla. Tako sam ga ispisala 1 februara, posle 5 meseci maltretiranja. Sad ga čuva baba, imamo jednu mladu devojku u rezervi ako je baba zauzeta, dete mi je veselo, zdravo, ubucilo se, i dalje se igra sa decom jer ga vodimo u park, na igrališta. Zaključak: nisam za jaslice.
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Jaslice ili ne!?
8.5.2008 20:22:45   
guppy RR
Jaooo, bolje da nisi ovo napisala user posted image user posted image

Moji treba da krenu oktobra, a nemam "backup" babu ili dedu, nego moramo tako da se snađemo. Nadam se da ćemo bolje proći, ali spremam se polako na razne bolesti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Jaslice ili ne!?
9.5.2008 14:52:07   
Anoniman
Nos curi stalno i kašlju stalno. U početku se nerviraš i onda oguglaš, jer... odeš kod pedijatra a on te pošalje kući jer nemaju temperaturu. Ja sam odlepila na upalu grla, koja se non - stop vraćala. Kažu da treba oko pola godine dok postanu imuni na manje-više sve viruse u zabavištu i onda je sve ok. Ako počinješ da radiš u oktobru, navikavaj klince na zabavište mesec dana ranije (bar je to moje iskustvo) jer ćeš inače odlepiti od nervoze na poslu.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Jaslice ili ne!?
10.5.2008 22:10:39   
Maya21
Moj Matej je krenuo sa 18 meseci i iako je u pocetku bilo muke, sada mu je odlicno. Ne znam kako je kod vas ali ovde postoji program privikavanja koji traje 2 - 3 nedelje. Prve nedelje dolazi dete sa majkom na sat ili dva da bi do kraja 2. nedelje dete ostajalo samo do spavanja a na kraju 3. nedelje celu smenu. Po meni je to odlicno jer nije sok za dete, ostaviti ga odjednom sa nepoznatima na 5,6 sati. Naravno, prehlade i curenje nosica su neizbezne i na njih se pripremite, i to dobro user posted image ali kako ja razmisljam to je nekako i normalno jer nam bebice nisu toliko otporne,nemaju izgradjen imuni sistem. Dok ne krenu u jaslice vreme provode sa manje-vise istim, poznatim osobama i nikada u nekoj prevelikoj guzvi gde moze da se pokupi nekoliko viruscica i bakterija, zar ne?user posted image
A to sto je Tasha rekla, da su problemi nastali kada je njen suprug poceo da odvodi dete u jaslice i da ga dovodi iz njih.. I meni se ista stvar desavala... Kada bi ga ja odvela i dovela kuci sve je bilo OK a kada je bilo suprotno, HAOS.
Ali samo treba biti uporan i onda se oni naviknu, sve manje su bolesni, fale im drugari, vikendom ustaju u vreme kad treba da idu u skolicu i razocaraju se kada im kazete da je skolica danas zatvorenauser posted image samo malo upornosti i videcete, uzivacete i vi i deca.
I da, guppy obavezno bar mesec dana pre nego sto pocnes da radis, ne znam da li je ovo privikavanje moguce i kod vas ali raspitaj se... Cak i ako nije, dobro je ranije, svakako ces se nervirati i brinuti, ipak je to odvajanje od dece po prvi put na duze vreme... Pozdrav svima i bez brige, ja dajem glas ZA jaslice user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Jaslice ili ne!?
11.5.2008 21:01:28   
guppy RR
Mayice, I kod nas ima taj program privikavanja. Pričala sam sa našim pedijatrom i kaže, da bi bilo najbolje, da ih u jaslice počnemo uvoditi krajem septembra/oktobra (sa oko 13 meseci). Ja sam na porodiljskom do novembra, pa će biti dovoljno vremena da naviknu a ja ću imati vremena da pozavršavam svoje obaveze pred odlaska na posao.

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Jaslice ili ne!?
12.6.2008 13:19:20   
Cuca
Tasha user posted image  bravo
Ja nisam za jaslice sem ako roditelji nemaju izbor. Mojoj cerci je 3 godine i tek ce od septembra da krene u vrtic. Mislim da je psihicki spremna za to, voli decu i rado ide po brata u vrtic i svakodnevno ga vodi sa jednom tetom koja je cuva kad sam ja na poslu. Sin je krenuo u vrtic sa 4 godine i to mu je bila igraonicva. Nikada nije plakao i bio bi tuzan kad po njega dodjemo. Obozava decu, lepo se uklapa, sve u svemu veoma je zadovoljan sa samim sobom. Zato mislim da i za nasu devojcicu nece biti problema, jer od kad zna za sebe prati i docekuje batu i kaze da i ona jedva ceka da ide u vrtic, da ima drugarice da plese i crta. Ona je jedna mala prnceza, veoma samopouzdana i nadam se da ce tako i ostati. U svakom slucaju, ako joj se ne bude islo i ne bude volela mi imamo izbor, teta koja je cuva sad cuvace je i kasnije. Dok se deca mala mislim da ih ne treba forsirati na nesto sto ne vole i stvarati im odbojnost. Kad malo porastu i budu spremni oni ce sami traziti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Jaslice ili ne!?
10.9.2008 13:47:34   
Suncica
Moja Lorena je krenula prosle nedelje. Sada ima dve godine i jako se lepo razumemo..Mama je objasnila da moram da idem, ali cu da se vratim po nju i svaki put kada dodjem donesem kinder jaje ili nesto. Inace isli smo na adaptaciju nedelju dana od ponedeljka je sama od 07.30 do 09.30. Lepo se pozdravi samnom, uhvati tetu za ruku i ne pravi skandale..Inace je jako druzeljubiva, pa mi po ceo dan prica kako se igrala, koliko drugara ima, kako se oni zovu..
Ja pocinjem da radim sledeci mesec, tako da nisam imala izbora, ali vidim da joj je lepo, pa se ne brinem..


_____________________________

Lorena, 26.07.2006.

(odgovor članu Cuca)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Jaslice ili ne!?
28.9.2008 13:27:54   
guppy RR
Evo mene sa "iskustvom" ahahahahahaha.

Prošla je prva nedelja jaslica koliko toliko OK... Ustvari, više sam iznervirana zbog nekih stvari o kojima ću u drugoj temi možda, nego koliko su deca nemirna. Posle prve nedelje su već dobili temperaturu i curi nos, ali smo ih izgleda preko vikenda izlečili. Ispirala sam nosiće fiziološkom tečnošću PUNO i nikada nije postalo žute ili zelene boje, a temperatura je spala sama po sebi.

Bravo mi!!
Ja sam još uvek prehlađena sa temperaturom...

Javiću se za koji mesec ponovo u ovoj temi da napišem svoje mišljenje.

(odgovor članu Suncica)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Jaslice ili ne!?
3.10.2008 21:20:55   
oliveradj
Bila sam student na visoj pedagoskoj i znam iz Psihologije predskolskog deteta da nam je profesorka govorila o tome da decu treba dati u kolektiv sa tri godine, eventualno ako neko moze da ga da malo ranije sa dve i po ali na polu boravak da se nauci malo sa decom znaci da ne spava tamo, naravno mora biti neko da ga odvodi i kupi, a da ono tamo provede dva eventualno tri sata. Moja Adrijana ima 4 meseca, a mene muka hvata na pomisao da moram da je dam rano u jaslice, nadam se da ce je baka cuvati kao i do sada do tri godine, a posle socijalizacija.user posted image

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Jaslice ili ne!?
6.10.2008 11:20:03   
guppy RR
Unice, mogu da zamislim kako se osećaš, ali svi smo mi to prošli i normalno odrastali posle toga. Znaš li nekog ko je frustriran zbog toga, što je pre 3. godine otišao u vrtić? Ja ne znam, ali znam za decu, koja su otišla u vrtić POSLE 3. godine, pa su imala problema sa socializacijom... pa vršnjaci su svi već znali određene pesmice ... i tako.

Šta ja znam...

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Jaslice ili ne!?
3.12.2008 12:41:59   
guppy RR
Evo... posle dužeg perioda mogu da kažem:
JASLICE DA!

Tako bogat program kojeg imaju tamo, ne mogu da nudim kao majka svojoj deci. Vaspitačice su školovane i znaju šta treba da se nudi deci tog uzrasta, jako su kreativne i pažljive, tako da nemam reči.

Istina je, da su deca često bolesna, ali to je samo jedan negativan faktor u celom njihovom odrastanju... koje ostavlja na mene veoma pozitivan dojam.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Jaslice ili ne!?
9.3.2009 1:30:09   
Dora
DA za jasliceuser posted image moje starije dete je krenulo sa godinu ipo a mlađe sa tačno godinu dana jer sam počela da radim. Nikakvih problema nije bilo, naprotiv! Ali, počeli su sa privatnim vrtićem- male grupe, puno vaspitačica, hrana ekstra, domaća i prilagođena deci...Sve po dogovoru sa roditeljima a u najboljem interesu deteta. Razmazili mi decu u jaslicamauser posted image . Posle smo dobili državni- bili su već malo stariji i samostalniji, dosta su toga naučili u privatnom pa su se lepo uklopili. Zamerka državnim vrtićima- jadino što su velike grupe a malo vaspitača, ali su oni zaista sjajni i trude se oko dece, to vidim po rezultatima a i oduševljenju dece, uvek jedva čekaju ponedeljak. Ja im definitivno ne mogu obezbediti nešto od onoga što dobijaju tamo (uče da žive i rade u zajednici, druže se, samostalniji su...) Sve u svemu, Vrtić je super, mnogo bolja opcija od baka servisa (osim kad je dete jako malo ili bolešljivo)...

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Jaslice ili ne!?
30.3.2009 11:49:19   
mamanp
Nova sam ovde, al moram da kazem DA za jaslice. Devojcica je pocela sa jaslicama sa 10 meseci, sada ima 2 godine i super joj je i nasuprot je sinu kojeg je cuvala baka. Ona ume da se izbori za svoje, da otme igracku, hrabrija je od njega i iako je izmedju njih razlike skoro 8 godina umije i da mu uzvrati udarac i slicno, a on je tako razmazen i pazen od bake tako da nika vise ne bih ponovila gresku da mi dijete cuva baka.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Jaslice ili ne!?
29.5.2009 11:47:56   
Jeca*
Tasha me je podsetila u drugoj temi da se nisam ovde ni pohvalila da je moj Luka primljen u jaslice. Mada, ne znam da li je to lepa i ruzna vest, obzirom da meni sad jako tesko pada pomisao da se odvojim od njega kad napuni godinu dana...ali sta cu. Daj Boze da uspe to sa jaslicama jer meni je mnogo prihvatljivija ideja da ide u jaslice nego da nadjem adekvatnu zenu da ga cuva. Eto, toliko. Imamo prvi roditeljski sledece srede gde cemo se dogovoriti oko svega pa i toga kad i kako cemo otpoceti period adaptacije i sl. Ja se nadam da cu uspeti da isprolongiram bolovanje tako da Luka krene u vrtic oko 1.septembra. Drzite nam palceve! user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Jaslice ili ne!?
29.5.2009 11:50:37   
Anoniman
Ne slušaj mene al moram napisati Jeco ...ja sam toliko protiv jaslica ...pa to su bebe

Misljenja sam kao i vecina dječijih ljekara da djetetu do 3-4 godine je potrebna njega a ne socijalizacija ...ja sam PROTIV


< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 29.5.2009 11:52:08 >

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Jaslice ili ne!?
29.5.2009 11:55:34   
Jeca*
ma sve ja znam, ali nemam izbora. Ne mogu da nadjem nikakvu zenu. Znas koliko neko mora da mi bude pouzdan da bih ga ostavila nasamo sa svojim detetom....joj frka mi i kad pomislim. Ovako, kako svima, tako i njemu, pa bar ce imati drustvo. Ja gledam koliko je sad njemu dosadno dok ja ovo kuckam, evo skace po meni, trazi da se igramo. A ko ce mi garantovati da neko nece po ceo dan pricati tel i samo ga cuskati. Ko da on moze dma mi kaze kakva je ta zena prema njemu. KAze mi drugarica, pa ugradi kameru. Ma umrla bih da dodjem uvece kuci sa posla pa da gledam svoje dete. Nemam ja zeludac za to. Cir bih dobila. A sa druge strane i kakav je to odnos koji se od pocetka zasniva na nepoverenju. Ne znam....znam da je mali, ali...user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Jaslice ili ne!?
29.5.2009 12:01:16   
Anoniman
ne znam Jeco voljela bi da ti mogu pomoci ....tu si u pravu ...bolje da je u jaslicama nego s nekim koga ne poznajes .... medjutim mozda bi bilo dobro da pokusas naci nekoga s preporukom i da pocne dolaziti bar dva mjeseca ranije prije nego pocnes raditi....ne znam ....samo nagadjam sta bi mogla pokusatiuser posted image

meni je sreca pa ova teta sto cuva moju djecu je vrlo pouzdana osoba, sa dobrom preporukom, prije moje djece cuvala od mojih komsija djecu 5 godina, pocela moju cerku cuvati kad joj je bilo 18 mjeseci.... e sad ih cuva dvoje.... sina pocela cuvati sa 5 mjeseci jer sam se tada vratila na posao



(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Jaslice ili ne!?
9.6.2009 15:20:21   
prase
Hej, Jeco, pa sad tek vidim kako si se ti opredelila za jaslice. Ja sam mislila da tu finansije igraju daleko značajniju ulogu. Pazi, imam nekoliko varijanti za "tetu" ili ti ga "dadilju".

- U nekim BG opštinama (treba proveriti kojim, ali mislim da su "Stari grad" i možda još neke okolne) se preko vrtića može doći do dadilje, sa preporukama i garancijom od ustanove dakle, to za 9 sati dnevno košta nekih 14000 otprilike. Žene su obrazovane pedagoški i medicinski, a za svaku garantuje... zaboravila sam koja ustanova;

- Jedna moja prijateljica je sebi tražila dadilju, suzila (prema preporukama i sl.) izbor na dve ženice, ali je ponovo ostala u drugom stanju i odustala od dadilje; Mogu da je pitam kuda je sve tražila, možda dobijem čak brojeve tih ženica... Cena je za 9 sati bila oko 250e;

- Mama moje dobre prijateljice je vaspitačica, evo sad će u novembru u penziju. Meni je rekla da zna nekoliko žena koje bi preporučila kao dadilje, a meni njena preporuka puno znači jer je to moje prijateljstvo jedno od onih za ceo život. Mislim da je cena bila (kada je euro bio nešto niže) 20000, ali za 10 ili 12 sati (videla bih kako je sada, verovatno zavisi od žene do žene). Ako hoćeš, mogu da se raspitam i za to, pa ako ti znači moja preporuka... eto rešenja;

Ti razmisli, popričaj sa tm, pa ako mogu da pomognem, naravno da hoću!


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Jaslice ili ne!?
10.6.2009 10:42:58   
Jeca*
Hvala ti na ponudi, puno! Hajde procaskacu sa muzem o tome, a ti, ako ti je usput, mozes da se raspitas, cisto da znam sta i koliko. Puno ti hvala, srce si user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Jaslice ili ne!?
10.6.2009 16:30:38   
Buba76
Ja sam ZA. Tamo su strucne osobe koje znaju kako sa decom tog uzrasta.moj Ognjen je krenuo sa godinu dana,tesko se privikao,bio cesto bolestan ali posle druge godine stekao imunitet i vec skoro godinu dana nije bio bolestan. Sada jako voli da ide,tamo su njegovi drugari,a sta bi kuci sa babom koja ne moze ni napolje s njim jer ce joj pobeci?

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Jaslice ili ne!?
10.6.2009 16:46:27   
Anoniman
Pa ja nisam primetila da meni neshto fali...a nisam ishla u jaslice....ni u obdanishte....(ili je to isto? user posted image ) nego sam samo od 6-te do 7-me godine ishla u zabavishe...i onda sa 7 u shkolu....do 6-te godine su me chuvali baka i deda...jer smo sa njima i ziveli...ali bila sam sa decom non-stop jer je ulica puna dece....user posted image

(odgovor članu Buba76)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Jaslice ili ne!?
10.6.2009 17:51:42   
prase
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Hvala ti na ponudi, puno! Hajde procaskacu sa muzem o tome, a ti, ako ti je usput, mozes da se raspitas, cisto da znam sta i koliko. Puno ti hvala, srce si user posted image


Jeco... bojim se da ću te sad razočarati, bar što se tiče cena user posted image

Ono što je stajalo pod "1" je deo tzv. Bebi-servis-a koji funkcioniše kao deo predškolske ustanove "Dečji dani" u Starom gradu. Cena nije 14000 (kao što sam čula na TV pre par meseci) nego 25000 za osmočasovno radno vreme. Žene jesu proverene, jesu prošle medicinsku i pedagošku obuku, psihostestove i sl. - ali cena je drastično drugačija od one koju sam napisala. U svakom slučaju, možeš na www da nađeš puno informacija i linkova za ovu opciju, da ne biram sada ja ovde... user posted image

Ono što je stajalo pod "2" više ne postoji, iako mi je pre par dana ta drugarica rekla da može da mi prosledi telefone tih ženica koje je ona bila izabrala - danas mi reče da ih je već preporučila drugim ljudima i da su angažovane (mislim, šta je zamišljala, da ću da angažujem dadilju 3 meseca unapred user posted image ).

E sad, jedino je ono pod "3" živa varijanta, ali moraćeš malko da sačekaš - ta mama-vaspitačica nije u BG i videću se sa njom tek kada se vrati. For all it's worth - ja ću da igram sa Urošem na ovu kartu, najverovatnije. Ako doznam ko su kandidatkinje, koja bi bila cena, njihove brojeve telefona - šaljem ti PP.

Još samo jedna napomena, ovo pod "1" nema nikakve veze sa "Dadilja servisom" (našla sam na www neke tračeve o tome kako je odabir dadilja tamo daleko proizvoljniji nego ovaj pod "1", plus je cena Bebi-servisa nešto niža...)

Da rezimiramo: ko ima dete za jaslice u Beogradu, a nema 200-300e za dadilju - nema druge nego da ga da u jaslice. Mi se konkretno pribojavamo ove cifre od 300e jer bi nam to drastično promenilo planove za budućnost user posted image U tom slučaju bi pre mm radio od kuće za 300e manje nego što sada zarađuje, nego da neka nepoznata žena (ma koliko kvalifikovana) to radi umesto njega. Ja se, iskreno, plašim ove poslednje varijante jer mm u kući ne bi radio ni ono što ja napisah u drugoj temi da očekujem od dadilje user posted image

< Poruku je uredio prase -- 10.6.2009 17:53:02 >


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Jaslice ili ne!?
10.6.2009 22:26:40   
Jeca*
Hvala ti na iscrpnim informacijama. Nazalost, opet se vracam na pricu jaslica. Najverovatnije cemo se opredeliti za to da Luka krene u jasle, prodje period adaptacije pa...videćemo. Od njega i njegovog imuniteta sve zavisi. Moja sestra od tetke je krenula sa godinu dana u jaslice i nikada se nije razbolela (mislim, mozda ponekad, naravno, ali nista drasticno da bi je ispisivale iz istih). Znaci, ako se Luka lepo uklopi, sjajno, a ako ne, onda ga povlacimo i jurimo dadilju. Znaci, sve sto saznajes, javljaj, svaka informacija mi znaci, pa cuvacu je u buffer-u user posted image

_____________________________

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Jaslice ili ne!?
4.7.2009 19:08:05   
CVRKUTIC
Zdravo ja sam nova ovde pa mi nemojte zameriti ako nesto zabrljam user posted image  moja beba ima petnaest meseci i od septembra krece u jaslice iskreno nije mi sve jedno jer se nismo odvajale bas nikada

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Jaslice ili ne!?
4.7.2009 19:46:47   
guppy RR
dobro nam došla! user posted image  user posted image  user posted image

Znam da ti nije svejedno mila, nikod od nas ne želi baš da se odvoji od svoje dečice. Ali takvo je vreme, posebno ako se vraćaš na posao... biće sve OK, samo moraš imati poverenja u vrtić. Čitala si verovatno kako smo kod nas krenuli u jaslice, evo sad mogu da kažem sa 100% da sam prezadovoljna!

(odgovor članu CVRKUTIC)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Trogodišnjake doslovno boli briga za vas!
Dvogodišnjaci svakako jesu zahtevniji nego jednogodišnjaci, ali su nebo i zemlja od trogodišnjaka koji su hvala na pitan...
Deca koja imaju tantrume biće bogatija i u...
Ako se dete bori svim silama protiv tebe, ima tantrume i prkosi autoritetu - verovatnije je da će biti uspešnije u karij...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here