|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Moja mama i ja
24.1.2010 23:59:02   
Anoniman
DA li vam se desilo da svojim osamostaljivanjem (udajom, odlaskom iz porodicne kuce, rodjenjem deteta) dodjete do nekih od sledecih zakljucaka?
1. bas sam bila lenja, mogla sam i vise da pomazem mami (kad se setim koliko joj je znacilo kad samo sudove operem a nisam to radila cesto ...a sada...perem ih svaki dan po sto puta i to mi je normalno..>Zasto joj se vise nisam nasla?)
2. bas sam bila gruba (mogla sam nekad da imam vise saosecajnosti prema njoj i njenim potrebama...Bila sam gruba i sebicna ponekad...

i najvaznije...

3. sve vise licim na nju, odnosno primecujem kod sebe njene crte..(uvek sam je kritikovala sto toliko brise po kuci i primecuje svaki centimetar prasine...umesto da sam je tada razumela ja sam ...)...A sada sam kao ona...sve vise kao ona.


Dopisala Tasha: Srodna tema: Mama i ja...koliko ličimo KLIK


< Poruku je uredio Tasha RR -- 26.1.2010 14:08:37 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 0:46:32   
Mivica
Otkad sam se udala, a naročito otkad sam rodila dete, mnogo se bolje slažem sa mamom. Mislim, mi smo uvek imale super odnos, ali tek sada je potpuno razumem i apsolutno joj se divim! Šta je sve ona meni dopuštala, ja svom detetu nikada neću.
Moram i ovo da napišem:bila sam već matora kobiletina, a znala sam da se proderem iz sobe:"Mamaa! Maaaamaaaaaaaaaaaaa!"- dok se ne pojavi, a onda joj, npr., tražim čašu vode. NIKADA mi nije rekla "ne mogu" ili "neću". Koje sam ja đubre bila! user posted image
A ja mom Borisu ne popuštam, iako je još mali-zdrav si, prav si, pokretan si-uzmi sam!

_____________________________

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 1:47:48   
Dora
joj, čitav esej mogu da napišem na ovu temu...Ko može da me izludi za sekund? Mama. S kim se najžešće posvađam oko najveće gluposti? Sa mamom. S kim uvek dođem u sukob mišljenja da bi se ispostavilo na kraju da mislimo isto ali jedna drugu ne saslušamo? Pa naravno, sa mamom! Ko me nervira i kad nije prisutan? Moja mama.

S kim MORAM da se čujem svaki dan?
Čije mi je mišljenje najbitnije?
Kome najviše verujem?
Ko mi nedostaje kad sam bolesna?
Ko me bezuslovno voli i podržava?

Mama.

Još ništa ne uviđam jasno i ne mislim o stvarima koje je Oti pomenula. Kada mi je umro tata postala sam svesna koliko sam mogla više i bolje da mu pokažem ljubav, zahvalnost, da mu vratim na neki način sve ono što je on uradio za mene...što me razmazio beskrajno, što mi je bio oslonac i sve u životu što je uradio uradio je za nas, svoju decu. Što je od mene stvorio osobu koja će svojoj deci biti dobar roditelj i tako na neki način obezbedio svojim unucima ono osnovno u životu- majku kakvu treba da imaju.
O tome nikad nisam ni htela ni umela da razmišljam...
Isto kao što to sad ne radim sa svojom majkom. I znam da će mi se filmovi odmotavati kad ni nje ne bude, znam to ali ne ide...
Ona je tu i čini moj život i jednostavno ne mogu da mislim o tome kakva sam ponekad razmažena i samoživa kučkauser posted image

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 1:48:26   
Dora
Uh, jesam li ovo ja napisalauser posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 1:54:12   
Delijagirl
Sto bi ja volela da imam neku pricu o tome za vas ali nemam mama me je napustila i jedno je sigurno da nikad ali nikad necu dozvoliti da moje dete oseca to sto ja osecam i to je da me mama ne voli!!!
Jeste da ja imam baku koja mi je zamenila mamu ali koliko god ja samu sebe ubedjivala da mi je to dovoljno duboko u sebi osecam da nije.
Nego da skratim pricu jeste ja sama kod sebe primecujem da sve vise licim na baku htela ja to ili ne ali kad bi mi neko to reko ubila bi ga pogledom naravno user posted image


_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 8:09:06   
minavb
Moze se reci da sam bila nemoguc tinejdzer i da sam mamu mnooogo nervirala. Vec na studijama sam ukapirala neke stvari i mnog promenila svoj odnos sa njom. Jos tad sam rekla sebi da se vise nika necu posvadjati sa mamom, jer ne postoji ni jedan jedini razlog zbog kod bi se dete moglo svadjati sa roditeljima koji mu zele samo najbolje. Tako je i bilo, ja se sa svojim roditeljima ne svadjam, za razliku od moje sestre.
Zao mi je samo, sto nisam slusala mamu kad sam birala skole. Izabrala sam ono sto volim, a ne ono sto je pametno. Da sam slusala nju, sad bih vec bila ministar turizma ili ko zna sta vec. Definitivno je za sve bila u pravu.

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 8:23:18   
Trcosava
Heh.. ja sam sada daleko od moje mame, činjenica je da sam po naravi ista ona - zato smo nas dve kao rogovi u vreći

Kao malu - tukla me je toliko da nisam mogla da sedim, izmišljala kazne za ''loše ocene u školi'' (to je 3, ne jedinica), užasno je posesivna, preveliki paničar... Ne ja nemam potrebu da se čujem sa mamom svaki dan (iako to sada trenutno radim jer sam daleko i znam da hoće da vidi unuče), nemam potrebu da mami kukam niti smem zbog njenog stanja... Hvala njoj za sve, ja sam ipak tatina ćera, iako je tata prvi put kad sam mu rekla da idem za Sloveniju rekao da ako odem - mogu da zaboravim da imam roditelje. Opraštam im to jer sam jedinica i verujem da je jako teško kada ti dete ode tako daleko.. Dakle ja i mama imamo odnos kao đak-učenik user posted image

Da se razumemo, volim ja moju majku, ali meni treba prostor da dišem


_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 8:36:38   
indy_25
Oti ovo sve sto si navela gore to sve ja osjecam i cesto mislim o tome. Nikada nista nisam radila po kuci niti joj pomagala kucanskim poslovima nije me ona ni tjerala vjek me postedjivala svega ali mogla sam sama i toliko se zbog toga kajem. Sada je puno daleko od mene i cesto placem i tuzna sam sto mi nije blizu mada se vidjamo po cijeli dan na skajp. i bas sam primjetila da postajem ista kao i ona i uhvatim se da cak izgovaram njene fraze kad se ljutim. Sada opet kad se porodim ako Bog da ce doci kod mene da mi pomogne. Volim te pnooooooooo mama moja jedina.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 9:13:32   
Anck Su Nmaun
Odavno znam da licim na moju mamu sto mi uopste ne smeta...  jer ona ima divne osobine i jako je pozrtvovana za svoju decu i kucu!

Pomagala sam joj naravno u kuci... nikad me nije terala...ali eto uvek se moze vise!

Nemam sad potrebau bas svakii dan da se cujemo ( jer od kad sam ppocela da studiram pa kasnije i da radim odvojena od njih navikli smo se na daljinu) ...  i nikad me nisu davili s tim zivkanjem i kako sta , gde si bila sta si radila..ali sam vaspitana dobro da imam ono pamet u glavu!!!
Lepo smo se slagale ( izuzev perioda mog puberteta naravnouser posted image ) i uvek mi je najbolji prijatelj..uvek sam mogla SVE da joj kazem ....i moja  naaj veca podrska u zivotu!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za mamu!

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 25.1.2010 9:17:03 >

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 9:38:34   
bebironcic
Ja sam u odlicnim odnosima sa mamom.Oduvek sam imala sa njom sve otvorene karte.Jesam je ponekada dovodila do ludila,ali je to ipak sastavni deo zivota.Posto ne zivimo u istom gradu obavezno se cujemo svakodnevno

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 12:10:07   
Anoniman
Ne kajem se sto nisam mami vise pomagala, nimalo. Ako izuzmemo pubertet, taj mracan period, posle 18. godine sam pomagala i vise nego sto se od mene ocekivalo. Radila sam sve sto mi se kaze, i pored toga ono sto sam zelela i smatrala da treba da uradim.S tim sto je moja mama oduvek vise bila kod kuce nego na poslu, tako da nije pstojao momenat da ona ne moze da stigne sama sve da uradi.
Sa mamom se slazem odlicno. Mogu da se oslonim na nju kad god mi je potrebno.
Ali ceo zivot smo se jaaako svadjale, i ona je uvek govorila da je to zato sto smo iste. Tek sad vidim da je to zato sto smo sustinski razlicite. Naravno, imamo istih osobina,ali sve te osobine imaju i mnooogi drugi ljudi.
Vise licim na tatu, po karakteru i ponasanju. I sa njim se, uglavnom, bolje razumem. On je stalozen, probleme resava glavom, a mama srcem. Ona nikad ne razmislja da li ce me uvrediti ili povrediti njena reakcija na nesto sto joj saopstim, bitno je da ona meni pokaze kako se oseca, nije bitno da li je to ok ili nije. A tata ce prvo pokusati da mi da savet, da resi problem...pa ce kasnije da mi kaze sta misli o tome.
U svakom slucaju, cujem se sa njima svaki dan, po nekoliko puta, vidjamo se svaki drugi-treci dan. Smatram da su, kao i vecina ostalih roditelja, uradili sve sto su mogli da me dobro odgoje, i da su radili sve iz ljubavi.Pa ako su i negde pogresili...sigurno cu i jauser posted image

(odgovor članu bebironcic)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 12:22:01   
Anoniman
ja sam sa mamom kao malo dete...tako i ona sa mnom,koliko god može iako sam već eto velikauser posted image

dok sa druge strane-sa ocem ne govorim već godinu dana i to me ubija...mnogo me je povredio ...i etooo...možda na nekoj drugoj temi....

SORRY SEAMS TO BE THE HARDEST WORD....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 12:27:52   
lence
Sta je bilo OTI, imas istovremeno grizu savesti i napad panike jer ces i ti uskoro da dobijes cerku?
Ja sam sa svojom majkom imala veoma lep odnos. Naucila sam dosta od nje i mada smo poprilicno slicne ja se trudim da ne ponovim njene greske (recimo moj brak je totalno drugaciji od njenog).  Nemam pojma da li bi imala drugaciji uticaj na mene  da nije umrla tako davno, ali eto ja sam pod jakim utiscima koje je njen zivot ostavio na mene.
Ipak se tu radi o medjuljudskom odnosu dva bica od kojih jedno starta kao dete, a drugo treba da ima veliku odgovornost (i kao role-model, ne znam kako se to kaze na srpskom?). Jos kad se tu umesa genetika moze da postane jako komplikovano. U svakom slucaju mislim da roditeljima treba puno strpljenja i mala moc manipulacije. user posted image

_____________________________

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 13:15:21   
lothroniell
Sve tri stvari od navedenih sam primetila... Ali sam jos uvek u kuci sa roditeljima i sada se trudim da nadoknadim mami sve sto joj proteklih godina nisam pomagala. A od neke 16. do 18. smo se uzasno svadjale, sada se savrseno slazemo i ne bih mogla bez razgovora sa njom, a primecujem da kako vreme prolazi moji stavovi se sve vise poklapaju sa njenim. user posted image

_____________________________

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 15:03:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lence

Sta je bilo OTI, imas istovremeno grizu savesti i napad panike jer ces i ti uskoro da dobijes cerku?
Ja sam sa svojom majkom imala veoma lep odnos. Naucila sam dosta od nje i mada smo poprilicno slicne ja se trudim da ne ponovim njene greske (recimo moj brak je totalno drugaciji od njenog).  Nemam pojma da li bi imala drugaciji uticaj na mene  da nije umrla tako davno, ali eto ja sam pod jakim utiscima koje je njen zivot ostavio na mene.
Ipak se tu radi o medjuljudskom odnosu dva bica od kojih jedno starta kao dete, a drugo treba da ima veliku odgovornost (i kao role-model, ne znam kako se to kaze na srpskom?). Jos kad se tu umesa genetika moze da postane jako komplikovano. U svakom slucaju mislim da roditeljima treba puno strpljenja i mala moc manipulacije. user posted image


Ne naprotiv..Jedino sto primecujem sve cesce da sve vise licim na nju i to mi je lepo jer je moja mama najboji covek koga sam upoznala za svoga coveka...Divim joj se do imbecilnosti i smatram da boljeg roditelja nisam mogla imati...
Sada imamo savrsen odnos..uvek smo ga i imale...
Ali mi zao sto nisam malo vise stvari cinila za nju dok sam bila kod nje...
Mada je ona presrecna samnom jer sam nezna prema njoj ...

Ali da pocinjem da licim na nju...pocinjem...i samo neka se nastavi..
kamo srece da takav odnos imam ja sa mojom malom

(odgovor članu lence)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 15:06:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: OTI


Ne naprotiv..Jedino sto primecujem sve cesce da sve vise licim na nju i to mi je lepo jer je moja mama najboji covek koga sam upoznala za svoga coveka...Divim joj se do imbecilnosti i smatram da boljeg roditelja nisam mogla imati...
Sada imamo savrsen odnos..uvek smo ga i imale...
Ali mi zao sto nisam malo vise stvari cinila za nju dok sam bila kod nje...
Mada je ona presrecna samnom jer sam nezna prema njoj ...

Ali da pocinjem da licim na nju...pocinjem...i samo neka se nastavi..
kamo srece da takav odnos imam ja sa mojom malom



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 15:07:45   
Anoniman
banini user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 15:29:20   
aster
Ja sa svojom mamom imam divan odnos. Od kuće sam otišla pre 10 godina ( na studije, a posle sam počela sa momkom da živim, sadašnji muž), tako da se ustvari retko viđamo. Čujemo se svakog dana.
U tinejdžersko doba sam bila užasna prema mnogim ljudima user posted image , a imam utisak posebno prema najbližima. Sa ove distance kad polgledam trebalo je to i pregurati, a posebno što imam sestru bliznakinju koja je u isto vreme bila nemoguća kad i ja. Npr. svađamo se sestra i ja, umeša se mama da nas smiri i ona nagarbusi, naravno user posted image user posted image A sestra i ja smo posle 5 min. super.
Dobra stvar je što sam se osamostalila sa 19 godina i od tada sam mnogo pažljivija prema svojima, mnogo ih više razumem i mnogo sam tolerantnija. Grozno mi je kad vidim da neko kaže: mama hajde daj mi to i to....,  a pri tome ima 20 i nešto godina. Strašno! Kao da je u restoranu!!
Smatram da su moji roditelji divni ljudi,  deca su im uvek bila i biće na prvom mestu, puni su ljubavi i razumevanja za sve i ja ću težiti tome da isto budem takva user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 15:39:09   
eugenija
Zanimljivo da se i za MOJA MAMA može reći mmuser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 17:05:30   
Anoniman
Gde je Guppyna tema "Koliko ličimo mama i ja?" user posted image

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 17:22:38   
Anoniman
I ja bih na ovu temu mogla esej čitav da napišem... user posted image
Moja mama i ja samo zemlja i nebo. belo i crno. Vatra i voda.
...apsolutno se ni u čemu ne slažemo. Osobina koja pravi najveću razliku između nas dve je ta da sam mnogo hrabrija od nje i to u istim onim situacijama u kojima se ona nalazila u mojim godinama. I upravo taj (da ne kažem kukavičluk) odsutnost hrabrosti ju je dovela tamo gde je danas i zbog čega je , mogu reći, nesrećna...ali nikada to ne bi priznala pa makar joj se ceo svet srušio na glavu.
Jedine zajedničke osobine su ta tvrdoglavost... altruizam.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 17:30:10   
Anoniman
Moja mama i ja imamo lep, iskren odnos, iako smo sasvim različite.

Mislim da svaka od nas vidi šta kod mame nije valjalo, a svaka mama ima mane, i to pokušavamo ispraviti u svom životu. To nema veze sa ljubavlju koju osećamo prema mamama.

Ja nemam potrebu da se čujem sa mamom svaki dan, mnogo češće komuniciramo mail-om, iako živimo na 10min autom. Svaka voli svoju privatnost. To je onaj deo koji moja sveki nije mogla dugo da shvati "Kako se nisi čula sa mamom 7 dana?", pa eto, nisam imala šta da joj kažem. user posted image

Ako postoji problem, prvo zovem mamu, jer znam da će mi ona pomoći. Uvek će imati rešenje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 20:29:14   
oliveradj
Mnogo je lepo imati oslonac naročito sada kada imamo dete. Ja nemam tu sreću, a i da mi je mama živa ne bih mogla da računam na nju. Svekrva mi je jako puno pomogla i sada mi čuva dete. Kad vidim mm sestru sada kao udatu i da ima dete kako dolazi kako traži savete pričaju o njenim problemima mogu da kažem samo kako je to lepo imati mamu kao oslonac i podršku.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 20:46:03   
engimengi
Da,zao mi je sto sam bila lenja i nisam joj nista pomagala,ona je moje omiljeno biće.Zameram joj samo sto se toliko brine za nas i sto me je toliko vezala za sebe!I mnogo sam srećna sto licim sve vise na nju jer je divan covek i predivna majka,kuvam kao ona,cistim isto tako nadam se da cu i decu da vaspitam kao ona,volim je najvise na svetu!!

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Moja mama i ja
25.1.2010 23:51:00   
mamaca
Moj nick je vam sve govori,tako sam ja zvala moju mamu i dan danas je zovem mamaca i zato sto bih volela da budem majka mojoj deci kakva je ona bila meni i mojoj braci.Ostala je udovica sa 42god i nas cetvoro dece sa njom.Nikad joj nije palo na pamet da se preuda nego nas je gurala kroz zivot,mene skolovala.Nekada mi bude krivo kada sam joj kao tinejdzer govorila da ako se ikada uda da cu je se odreci preko novina jer nijedan covek ne moze zameniti mog oca.Sada kad smo se svi razbezali i ja i moja braca,imamo svoje porodice,a ona ce ostariti sama.Ne mogu da verujem da sam bila tako okrutna i bezobrazna.nikada to sebi necu oprostiti.I sada,kad je pogledam,uvek pustim suzu,kad se setim sta je sve prozivela sama kada joj je partner bio najpotrebniji...Ma ja joj ponavljam svaki put da je volim najvise na svetu i da je ona samo moja mamaca

_____________________________

"...Ni u cemu sto nam se desava nismo sami,ni prvi.............,ni PoSlEdNJi!!!!!!"

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here