Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija... 12.5.2011 12:28:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Sinoc sam gledala dokumentarac o lecenju maticnim celijama. Niko od naucnika nije podrzao cuvanje celija u PRIVATNIM bankama. Kako oni kazu, razlika izmedju privatnih i drzavnih banaka jeste u tome sto privatnoj banci placaju roditelji i tim celijama mogu samo oni da raspolazu. Nasuprot tome, celije donirane drzavnim bankama nisu privatna svojina i koriste se za druge ljude. Kako su oni objasnili, cinjenica je da reklame privatnih banaka navode na pogresne zakljucke jer bolesti koje se navode kao izlecive i jesu izlecive, ali se uglavnom ne moze izleciti bolesno dete sopstvenim celijama nego su mu potrebne celije neke druge zdrave osobe. Bili su i primeri porodica koje iako su imale sacuvane maticne celije svoje dece, nisu ih mogli iskoristiti za njihovo lecenje jer to jednostavno nema efekta, nego su morali traziti u drugim, drzavnim bankama.
|
|
|
|
|
RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija... 12.5.2011 12:30:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Takodje, navedeno je da je u Francuskoj zabranjen rad privatnih banaka kao i izvoz celija za njihovo deponovanje u inostranstvu, dok je u Italiji zabranjen rad privatnih banaka, ali je dozvoljen izvoz celija u inostranstvo. Sa druge strane, Grcka je zemlja sa najvise privatnih banaka (21) ciji rad u principu niko ne konrolise jer ne postoji zakonska regulativa. Tako da neke od tih "banaka" funkcionisu u privatnim stanovima i pri tom se ne zna u kojim uslovima se cuvaju uzorci, sta se desi ako npr. nestane struja itd.
|
|
|
|
|
RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija... 12.5.2011 12:31:57
|
|
|
|
Anoniman
|
I jos nesto, kao sto su objasnili - nije svaki uzorak pogodan za cuvanje. Francuska naucnica je rekla da oni ispituju uzorke i da se oko polovina njih odbacuje jer nije dobra, tj. ne sadrzi dovoljan broj celija i ne ispunjava sve uslove.
|
|
|
|
|
RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija... 12.5.2011 12:42:40
|
|
|
|
Anoniman
|
I da - sanse da maticne celije jednog deteta odgovaraju drugom detetu istih roditelja su 25%
|
|
|
|
|
RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija... 12.5.2011 12:51:10
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: ksena I jos nesto, kao sto su objasnili - nije svaki uzorak pogodan za cuvanje. Francuska naucnica je rekla da oni ispituju uzorke i da se oko polovina njih odbacuje jer nije dobra, tj. ne sadrzi dovoljan broj celija i ne ispunjava sve uslove. naravno, pisali smo o tome u nekom od članaka samo oni uzorci koji imaju dovoljno materijala za čuvanje dobijaju sertifikat, mada bih ja rekla da je više od pola dobrih - mogu da proverim statistiku Cryo Save, pa javljam
|
|
|
|
|
RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija... 12.5.2011 12:52:51
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: ksena I jos nesto, kao sto su objasnili - nije svaki uzorak pogodan za cuvanje. Francuska naucnica je rekla da oni ispituju uzorke i da se oko polovina njih odbacuje jer nije dobra, tj. ne sadrzi dovoljan broj celija i ne ispunjava sve uslove. naravno, pisali smo o tome u nekom od članaka samo oni uzorci koji imaju dovoljno materijala za čuvanje dobijaju sertifikat, mada bih ja rekla da je više od pola dobrih - mogu da proverim statistiku Cryo Save, pa javljam i naravno samo takvi se plaćaju, u protivnom nije potrebno plaćati (pravim poređenje sa vantelesnom oplodnjom, gde se plaća i neuspeh; nije isto znam (lekovi...) - nego sam htela da objasnim slikovito)
|
|
|
|
|
RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija... 12.5.2011 13:18:55
|
|
|
|
Anoniman
|
da, jedan predstavnik privatne banke je rekao da oni obaveste roditelje ako uzorak nije dobar, ali da se neki roditelji ipak odlucuju na cuvanje i takvog uzorka
|
|
|
|
|
RE: Nаučnici podržali čuvanje mаtičnih ćelija... 12.5.2011 13:37:48
|
|
|
|
Anoniman
|
i da, u pravu si, nije polovina, nego sam ja to tako zaokruzila, posto mi pamcenje brojki nije jaca strana mislim da je rekla nekih 40% da se odbaci, tako nesto.
|
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16
Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.