|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Psiha utice na plodnost?
24.2.2009 23:19:15   
Laura
Pored ostalih faktora rizika, strucnjaci navode i psihu, kao od jednih koji prednjaci.
Danas mi je doktor doslovce rekao,posle mojih iscrpljujucih pitanja, zasto nikako da zatrudnim user posted image

"A da malo iskljucite mozak?Da se ne opterecujete sa tim da li ce biti i kad ce biti?
Da ne brojite dane pre ovulacije i posle nje?
Ja vam preporucujem da vodite ljubav kad god stignete i gde god stignete!
Psiha moze sve da unisti, a koliko vidim vi to sebi radite!
Dokle god budete optereceni sa tim, od trudnoce nece biti nista, opustite se i ne gledajte to pod moranje ..."
Ostala sam zatecena, pa me obuzela ljutnja,kad sam dosla kuci razmisljala sam o tim recima i odlucila da podelim sa vama.
Da li je ta nasa psiha toliko cudnovata i ta moc podsvesti toliko jaka da same sebi stvaramo blokadu ili ...
Kako da zanemarim psihu i opustim se kad je beba i moja zelja za njom, nesto sto najvise zelim na svetu?user posted image




_____________________________

Snovi nikad ne umiru, umiru samo sanjari ...
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Psiha utice na plodnost?
24.2.2009 23:58:37   
Jacaca
NE SLAZEM SE!!!! To je opet licno moje misljenje. Zelim jako bebu 12godina(ovo sam 100 puta rekla ali moram ponovouser posted image ) do prosle godine nisam bila opterecena, ceka;la sam da se jednostavno desi, imam vec jedno dete pa sam smatrala da sam zdrava. Sve vreme sam uredno radila kolposkopiju, papa, i sve moguce briseve, sve je bilo besprekorno. Medjutim kada sam shvatila da to ne ide otisla sam kod strucnjaka i utvrdili su mi tri dobra razloga za sterilitet. Polip koji je pretstavljao spiralu(otklonila sam ga) folikul koji je prerastao umesto da pukne i hormonski disbalans, sve rezultate sam dobila u roku od 10 dana. E, ali sada su veliki problem godine i starost jajnih celija, sanse su mi pale na 20%, da sam se ranije opteretila, znala bih dijagnozu bar pre 8 godina, a to bi puno znacilo mozda bih vec imala veliko dete, prema tome, sve kompletne pretrage pa tek onda opustanje. Kod zdravih zena bebe mora da se desi posle godinu dana pokusaja, ako je nema PROBLEM SIGURNO POSTOJI. Neka niko ne ponovi moju gresku MOLIM VAS. I meni su to stalno pricali zato sto poima nemaju, verujte mi, pravi doktor bi prvo uradio sve pretrage, pa tek onda rekao, opustite se.

(odgovor članu Laura)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Psiha utice na plodnost?
25.2.2009 8:47:39   
Modessty
Najlakše je reći "opusti se". I to se uvek, uvek čuje od onih koji lično nikada nisu imali slične probleme.
Doktor kod koga sad idem nije to rekao nijednom. Ne u tom smislu. Čovek iz ličnog iskustva zna kako je kad se boriš sa tim da dobiješ bebu.

Jaca je skroz u pravu! I ona i ja možemo da se opuštamo kolko hoćemo kad fizički nije moguće ostati u drugom stanju "prirodno" i bez uplitanja nauke.
Naravno da ne treba glavom kroz zid. Treba realno sagledati situaciju i pametno proceniti svoje šanse.

Posle spontanog sam pravila pauzu 6 meseci. Onda je krenuo neki poremećaj ciklusa i trajao godinu dana. Doktori su tada rekli ma to je samo privremeno srediće se sve. Nije ti ništa sve ti je samo u glavi. kažu opusti se. I ja i mm se opuštali godinu i po dana. Nisam za to vreme nijednom otišla kod lekara. E jesenas je došlo vreme da se izabere drugi Dr i vidi šta u stvari nije uredu. Kako to da ja, zdrava žena koja je već ostajala u drugom stanju nikako da ponovo zatrudnim?!
Sad znam da problem postoji. Za neki dan utvrdićemo i sa čim se to tačno borimo! I sve je mnogo lakše i manje napeto.

Nakon već doživljene trudnoće, tog predivnog osećaja da raste život u tebi, nakon slike tvoje bebe na UZ kako se okreće i mrda rukicama i nogicama, nakon velike borbe da to dete preživi... kako neko posle svega toga može da mi kaže nemoj da razmišljaš o tome, biće kad se najmanje nadaš.....

Koliko god da kažeš da si opuštena, da radiš neke druge stvari, ipak uvek jednim malim delom sebe imaš i tu želju u glavi.

Kao što se one koje su već majke lavovski bore za svoju decu, tako se i ja borim za svoje još nerodjeno dete!user posted image


< Poruku je uredio Modessty -- 25.2.2009 8:49:44 >


_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Psiha utice na plodnost?
25.2.2009 8:52:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Laura

Ja vam preporucujem da vodite ljubav kad god stignete i gde god stignete!




Ovo mi se mnogo dopalo, morala sam da citiram.

Ja mislim da psiha ima uticaja, ali razumem da ne možete da prestanete da razmišljate o tome.

Ovako ja to vidim:
Dok smo bile u srednjoj školi i na fakultetu, gotovo svaka moja drugarica je ostala trudna i imala kiretažu. Naravno da su išle na kiretažu, bile smo klinke. Zašto su ostale trudne? jer nisu mnogo razmišljale o tome... odnosno - nisu želele bebu tada, nisu ni razmišljale o bebi (i naravno, nisu pazile). Ja nisam ostala trudna ni jednom pre Luke, ni jednom posle Luke. Posle svakog nebezbednog odnosa, ja sam sebe toooooliko opteretila time da šta ću ja ako sam sada ostala trudna, da je to možda imalo uticaja na to? Možda nije. user posted image  Nemam pojma. Sada eto samo na glas razmišljam...

Mislim da psiha ima uticaja, ali ne znam kako je isključiti kada se već dugo pokušava a ne ide... user posted image

(odgovor članu Laura)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Psiha utice na plodnost?
25.2.2009 9:03:59   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Mislim da psiha ima uticaja, ali ne znam kako je isključiti kada se već dugo pokušava a ne ide... user posted image


Psiha ima uticaja na ceo naš organizam, ali je ne možeš isključiti. Možeš je usmeriti da radi za tebe a ne protiv tebe. To je ono što sam htela da kažem.
Mnoge žene se suočavaju sa problemima tako što beže od njih ili ih negiraju. To nije dobro.
Kad nastane problem, zastani, pogledaj ga "u lice" i kaži sebi: "OK. Imam problem. Danas ću da plačem i besnim a sutra ću da bistre glave vidim kako da ga rešim!"
Za sve postoji rešenje koje nije uvek ono što hoćemo ali je ipak rešenje!
user posted image

A uvek sam za što više sex-a!!!!user posted image user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Psiha utice na plodnost?
25.2.2009 16:14:59   
Anoniman
Ja mislim da stres ne izaziva neplodnost vec da neplodnost izaziva stres!
Ne kazem da treba biti operecen i totalno poludeti brojeci dane, ali mislim da se ni ne treba potpuno opustiti. Nije u redu biti opusten i smatrati da je sve ok, a godine samo idu. Istina je da nam sve krece iz glave i istina je da na neke stvari mozda mozemo uticati svojoj psihom ali mislim da beba nije jedna od tih stvari. Sta je sa zenama koje idu na vestacku oplodnju? One su u tom trenutku opustene i ne razmisljaju puno o bebi pa zato uspe oplodnja? Niko ko zeli dete nije opusten i laze kada kaze da je prestao da razmislja o tome jer je logicno da se sve vise brines kako idu godine a ti ne ostajes trudna a ne da si sve manje opterecena. Stvar je samo da se pogodi pravi trenutak i da "neko gore" odluci da je sada pravi trenutak (pod uslovom da je sve ok sa zdravstvene strane). Tako uspevaju i vestacke oplodnje, u pravom trenutku i uz pomoc "onog gore", a ne zato sto ti manje mislis na bebu. Nekima treba malo vise da se sve stvari poklope, nekima malo manje, ali mislim da psiha ne igra tu bas veliku ulogu. Moze psiha da umisli razne simptome i da znake svog tela protumaci bas kao trudnicke, ali to je sve kratkotrajno. Da psiha ima toliko uticaja, trudilice bi do sada svojom psihom odlozile menstruacije na godinu dana user posted image  Samo puno redovnog sexa i ljubavi, to je ono sto pravi bebe kod zdravih ljudi, a ne psiha.

(odgovor članu Modessty)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Psiha utice na plodnost?
25.2.2009 16:32:03   
Ana RR
Danas sam na B92 info gledala i slusala doktorku koja je valjda direktor klinike za bracni sterilitet u GAK Narodni front, i zaista je toliko detaljno pricala o tom problemu i ona sama kaze da psiha naravno da ima uticaja ali ako je problem prisutan tu se prvo radi na otklanjanju toga. Pozitivnost, naravno, ali ako posle godinu dana ne dodje do spontanog zaceca moraju se ispitati uzroci.
Ja sam bila ubijena kada smo videli prve rezultate moga muza, samo 9.5 miliona sperm. a donja granica je 20! Verujte mi da nisam videla izlaz. Ali kada se stanje popravilo i ja sam se osvestila.
Ne razmisljati je nemoguce, ali svesni smo da vise nije nemoguca misija napraviti bebu, pitanje je dana, odnosno meseca kada ce se to desiti.

Realno, sve imamo dobre sanse da zabebimo, ako na vreme pronadjemo uzrok neuspeha i lecimo ga. I mislim da cemo mi uvek znati koliko smo se borile za nase bebe!

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Psiha utice na plodnost?
25.2.2009 17:44:03   
Jacaca
IZVORNA PORUKA: Tasha RR



Ja mislim da psiha ima uticaja, ali razumem da ne možete da prestanete da razmišljate o tome.

Ovako ja to vidim:
Dok smo bile u srednjoj školi i na fakultetu, gotovo svaka moja drugarica je ostala trudna i imala kiretažu. Naravno da su išle na kiretažu, bile smo klinke. Zašto su ostale trudne? jer nisu mnogo razmišljale o tome... odnosno - nisu želele bebu tada, nisu ni razmišljale o bebi (i naravno, nisu pazile).

Mislim da psiha ima uticaja, ali ne znam kako je isključiti kada se već dugo pokušava a ne ide... user posted image




Taso, tvoje drugarice su ostajale trudne sa 18, 19, 20 e tada su sve zdrave, mlade i plodne, tada nije problem, problemi pocinju posle dvadesetiseste godine. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Psiha utice na plodnost?
25.2.2009 17:54:57   
Verus
Laura!!  Sta ti je jos dr. rekao?  Koje testove da radis?  Jel moze neko od vas to da mi napise da znam sta da trazim ovde kad odem. Planiram da odem posle ove M (ili ne-menstruacije nadam seuser posted image ), da odradim papa test i brisove, ali cisto da znam sta se tu radi pa da uporedim i da se samo uverim da nesto ne propuste..malo su mi previse ovde ofrlje sve obavljali....

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Psiha utice na plodnost?
25.2.2009 17:55:30   
Verus
Slazem se sa Jacom...sto smo stariji starije su nam celije i broj ih je sve mani i manji i teze se i zatrudni.....

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Psiha utice na plodnost?
25.2.2009 20:47:31   
Anoniman
Ma nemaju veze godine!user posted image
Ja imam 20 godina i hocemo bebu i nista!
Kako da se opustim kad mi to zelimo i stalno cekamo?user posted image

< Poruku je uredio pcelica Maja -- 25.2.2009 20:48:49 >

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Psiha utice na plodnost?
26.2.2009 4:42:25   
kumara
IZVORNA PORUKA: Katjica
Ja mislim da stres ne izaziva neplodnost vec da neplodnost izaziva stres!

IZVORNA PORUKA: Modessty
Kao što se one koje su već majke lavovski bore za svoju decu, tako se i ja borim za svoje još nerodjeno dete!user posted image



Ja isto ne bih rekla da psiha utice... MM i ja smo pricali o bebi i ja sam stalno pred user posted image cekala da je ne dobijem, ali je uvek stizala. Onda smo otisli na godisnji i bas bas intenzivno radili na tome. Kad sam se vratila samo sam na test mislila, i user posted image je kasnila, i bile su user posted image . Tako da eto, mislile, ne mislile bice onako kako bude! Bar se meni tako cini.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 10:15:51   
soni
pozdrav svima..
kumara ali ja verujem da si ti i na moru o tome mislila, ne mozes nesto sto tako zelis jednostavno izbaciti iz glave samo si radila i neke druge stvari koje su ti prijale i eto desilo se... verujem da psiha ima dosta udela ali ja jednostavno ne mogu da ne razmisljam i da svaki mesec ne ocekujem user posted image ... funkcionisem naravno normalno, nisam od onih kada ih okupira jedan problem ne mogu da funkcionisu ali ne mogu da kazem sebi samo opusteno i nemoj razmisljati kad to jednostavno ne moze
verovatno u ovom periodu , kada neke od nas planiraju dete treba da nadjemo i sto vise drugih zanimacija i hobija.. bice lakse.. ja se trudim i nadam se da cu uspeti user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu kumara)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 14:58:15   
Nina...
Nisam bas nacisto sa ovim... Dr mi je rekao da jako utice psiha na (ne)zatrudnjivanje, i da moram da se opustim. Sa druge strane, verujem da kod onih kod kojih su npr. zapuseni jajovodi, psiha ne igra neku ulogu jer postoji konkretan razlog zasto ne dolazi do trudnoce. U svakom slucaju, opterecivati se necim ne pomaze nam da do toga dodjemo, pitanje je samo kako postici taj balans u glavi i ne razmisljati preterano o necemu kada TOLIKO zelimo da se to desi?

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:02:08   
bea83
ja ću ovde da iznesem moju teoriju i pitanje koje sam postavila i na crticama...kakve veze ima psiha sa tim ako smo oboje zdravi, meni je meni O redovna, pukne folikul, imamo odnose u pravo vreme?ako se sretnu zdrava jajna ćelija i brzi zdravi spermić kakve veze ima šta je meni tad u glavi?ne razumem ovo što svi potenciraju oko psihe...ne može se biti opušten ako nešto silno želiš...ja sam zatrudnela uz najveću moguću psihičku opterećenost...očigledno se desila prava ljubav izmedju spermića i jajne ćelijiceuser posted image

(odgovor članu Nina...)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:06:04   
soni
pa da to i ja ljudima pricam.. igra psiha neku ulogu u svim aspektima ali za koliko smo siromasnih, nesrecnih i svakakvih culi pa radjaju decu normalno, bez ikakvog preteranog truda...
ja jednostavno zelim user posted image i volim sto mi je to preokupacija sada, i mislim na user posted image od kad oci otvorim

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:08:27   
Nina...
E Bea, bas sam i ja tako banalizovala pitanje dr-u... u fazonu, ako smo zdravi i sve se desi potaman, kakve veze ima da li su meni tada u glavi, bebe, kamioni, avioni....? Kaze on meni: ima veze, opusti se i videces rezultate. E 'bem li ga sad user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:10:15   
soni
najlakse je drugom reci dok nas ne snadje
E 'bem li ga sad user posted image i ja

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Nina...)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:19:03   
marija andrijana
Slazem se da psiha ima uticaja na kompletan organizam, ali nisam sigurna da je presudan. Psiha utice na pogorsanje problema, a problem utice na psihu, tacnije na pojavu stresnog stanja... To je zacarani krug.

Pisala sam u spermogramu...
MM je s-gram bio ocajan, bio je pod stresom konstantno i u depresiji zbog loseg reagovanja na terapiju. Terapija mu je ukinuta na 3 meseca da se stanje dovede u prirodno. Mi smo se dogovorili da za to vreme probamo da zaboravimo na problem, da ga uopste ne spominjemo (makar kod kuce) i da se vratimo u fazu kada smo se samo zabavljali i nismo planirali decu.
Tako je i bilo. Uspeli smo u tome. Uzivali smo, izlalili, setali, djuskali...
Posle ta 3 meseca, ponovo je uradio s-gram, a on je bio nikad bolji.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:22:43   
Nina...
Bravo marija andrijana!user posted image

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:24:42   
bea83
Super marija andrijanauser posted image slažem se da psiha utiče na pogoršanje problema, ali ako nema konkretnog problema ne može samo psiha da bude razlog što nemauser posted image

(odgovor članu Nina...)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:24:47   
soni
drago mi je da je tako... i cula sam dosta slucajeva... ali i mislim da muskarci za razliku od zena ipak imaju ono dugme KLIK kad se gase i zaborave na problem kao zele.. ja ne mogu
ali to sam i napisala u svojoj prvoj poruci, upravo promena aktivnosti je jedna vrsta odmora i smanjenja stresa, ma kakva god ta aktivnost bila..setanje, posete prijateljima, ucenje..ma ima ih.. i upravo tada se desavaju lepe strvari...zato je vama i prijao taj period pauze

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:29:52   
Nina...
Definitivno verujem da je muskima lakse da ''iskljuce'' mozak i zaborave na problem... i onako su za neke stvari redovno iskljuceni user posted image  

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:29:59   
marija andrijana
Muskarcima je zaista lakse da se iskljuce.

Ja cu sad pokusati, do sept., kada cemo raditi VTO, ponovo da se iskljucim i da ne razmisljam. Znam da ce mi biti tesko, jer vec napamet znam kad mi je i O, i sve tako redom da ne gnjavim, i sasvim je normalno da cu u tim danima pomisliti, a mozda ce sad vbas da se desi... to je opet neki vid opterecenja, ali mi smo zene takve.. previse razmisljamo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Psiha utice na plodnost?
18.6.2011 16:32:55   
Nina...
Kaze meni mm sto bi bilo dobro kad postojao ponekad onaj oblacic iznad nasih glava (kao u stripovima) gde ce biti oslikane nase misli u odredjenim trenucima..obicno to kaze kad smo kod kuce i izlezavamo se na sofi, kaze kod njega bi bilo ono: finansije...posao...fudbal... itd a kod mene: ovulacija... beba... kuvanje... i ostalo user posted image

< Poruku je uredio Nina... -- 18.6.2011 16:33:17 >

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here