|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
30.11.2016 22:04:57   
branki*
Drage nase trudnice, nastavljamo razgovor ovde user posted image

Napravili smo male izmene i odlučili da spojimo trudničke teme i da otvorimo jednu u kojoj će se okupljati sve naše trudnice.

Uživajte i družite se!

Vašu trudnoću možete pratiti na Ringeraji na sledeće načine:

-U kalendaru trudnoće klik
-Putem mail-a klik
Pročitajte i zanimljive članke o trudnoći:

-Rast ploda po nedeljama klik
-Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći klik
-Tumaćenje ultrazvučnih nalaza u trudnoci klik

Za trudnice pred porođajem imamo:

-Spisak porodilišta u Srbiji klik

Nakon porođaja vidimo se u temi spisak RR mama
Ne zaboravite da konkretna pitanja o zatrudnjivanju, trudnoći, bebama, deci, porodici itd. postavljamo u za to otvorene teme.

U vezi toga preporučujemo da pročitate


Ako ta pravila budu kršena,chat teme ćemo zatvarati .
U skladu sa tim procitajte opste uslove koriscenja portala

Pročitajte i Ringerajin vodič za korišćenje foruma klik


Spisak trudnica koje su u trecem tromesecju :



04.01.2017. degu
06.02.2017. yelly
22.02.2017. Mariya

Javite se moderatorima ili administratoru putem privatne poruke kada ima nekih promena oko termina, da redovno ažuriramo spisak .






< Poruku je uredio branki RR -- 1.12.2016 15:45:16 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
30.11.2016 22:07:40   
MicinaMama
Upisujemo se u decembar!user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
30.11.2016 22:08:45   
AnaAna1
Prekopiracu ovde post posto se zatvorila novembarska tema user posted image

Heeey devojke, evo mene sa izvestajem :) gledala me je bas detaljno na ultrazvuku, pola sata je onom sondom proucavala bebine organe, i kaze da je za sada sve u redu user posted image bas se trudi da pogleda sve do detalja, ne kazu dzabe da je najbolja za gledanje UZ :) uh, sada mi je puno laknulo kada znam da je i dalje sve u najboljem redu :)

P.S. i malo da vam poremetim prosek sa tim decacima, mi smo devojcica ipak user posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
30.11.2016 22:58:45   
Mariya
Veče user posted image
Stiže i decembar!
Još malo i praznici!
Moje bube zaspale, imale smo baš veseo danuser posted image obe su se probudile u 5, H po običaju, a L da piški. Pa je onda L ustala u 7,pa u pola 8,tad sam joj rekla da dođe kod mene u krevet. U 8.15 me budi i pita kad ćemo da ustanemo. Pređemo mi u dnevnu,vidim bleda je, pa počinje da se žali da je boli vrat,pa je boli kad guta,boli kad leži,pa je boli stomak... I na kraju jadna povrati 2 puta. Odvedem je kod dr,kaže ona ima upalu ušiju, i šlajm na plućima. Rekoh ja da se nije ni žalila na uši! I dobijemo pancef i prospan,u ponedeljak na kontrolu. Kad smo došli kući,nateram je da odspava malo i kad se probudila počne da se žali na uvo da je boli. Slinava je i kašlje već nedelju dana, odvela sam je kod dr zato što je i povraćala i baš je loše izgledala jutros - i koja sreća što sam je odvela,tačno na vreme! Pa nek neko kaže da majka nema neko šesto čulo kojim oset_i muke svog deteta!
Anauser posted image za user posted image videćeš, najlepša stvar na svetu je imati devojčicu!!
Degu, opet te razumem. I ja sam tako provela 2.trudnoću, sama sa L. Sad npr imam mnogo više pomoći nego u prošloj,i mm se potrudi da mi olakša i svekrva je tu kad treba.
Pričale ste o vaspitanju, tu se slažem najviše sa krin. Kad se set_im kakva sam ja bila kao dete,pa kao tinejdžer, ništa nisam govorila mami. Ali ona je bila baš čudna,sad kad vratim film,ma na 2 stranice ne bi stalo da pišem šta mi je sad, kad sam ja roditelj čudno što je ona radila. Recimo nikad mi nije objasnila šta je npr menstruacija,kako,zašto,gde,šta da radim? To sam ja sve od drugarica,knjiga,novina saznala. Pa šta ju je koštalo da sedne i za 5 minuta mi objasni (ja sam mojoj L već objasnila kad je pitalauser posted image ) umesto da mi objasni šta je kontracepcija, ona bi meni branila da odlazim kod dečkauser posted image i baš smo sa sestrom pričale o tome, jasno je da njoj to niko nije pričao ili objasnio jer su rasli u vremenu kad je to bila tabu tema, sramota ali zašto je ona radila isto? (sećate se kako su se ulošci pakovali u papir u samoposluzi,valjda da niko ne vidi da ih kupuješ, a danas ''ladno i opušteno možemo poslati muževe po tampone user posted image ) ja inače nisam stidljiva,a pogotovo se trudim da na dečija pitanja odgovorim, jasno,razumljivo, bez vrdanja. Pa i na pitanje kako je beba ušla u moj stomak,što me je L već pitalauser posted image
Uh,skrenuh baš sa teme. Trudim se da ih vaspitavam kako treba, ali za mnogo štošta su one još male. Ali to što ste spominjale, kad deca prave haos a roditelji kuliraju user posted image Moja jetrva je takva,ali ja bogami opomenem njenog sina,i ćušnem ga ako treba. A ona glupača mi nikad ne kaže ništa,kao što ne govori ni svom sinu user posted image
Opet sam večerala voćke i dobro sam. Nego me nešto grebucka grlo i baš često kijam, valjda se neću razboleti.
Laku noć drage!


< Poruku je uredio Mariya -- 30.11.2016 23:04:12 >

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 0:16:08   
degu
Ana divno user posted image
Prelepo je imati devojčicu user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 6:41:19   
AnaAna1
MicinaMama eeepa gresis, ne ide nekako uz mene devojcica kao prvo, nekako sam je zamisljala kao drugo user posted image za mene su svi bili u fazonu da uz mene ide decko, jer sam sportski tip, trenerke, fudbal, to je ono sto je mene zanimalo ceo zivot, i svi su bili u fazonu da je decko sigurno user posted image odrasla sam sa decacima kad sam bila mala jer smo u ulici bili nas 10ak vrsnjaka, 8 decaka i nas 2 devojcice i to je bilo po ceo dan fudbal i basket, i da sam htela nisam imala sa kim da igram lastiz user posted image doduse sestra mi je bila prava princezica (starija od mene 5 god) i uvek me je terala da se igramo barbikamaa a meni je to bilo dosadno user posted image hehrhehe ali navici cu se sad na lutkice naravno :)
pa Boze zdravlje drugo neka bude bata, jer sam ceo zivot mastala da imam i zensko i musko dete, s tim da musko bude starije da bi pazilo na sestru, ali dobro i onako planiram odmah drugo bez user posted image MA SAMO NEK SU ZIVI I ZDRAVI! :)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 7:14:11   
krin 40
Jutroo.Anči divnooo.Volim kada mi jutro krene sa lepim vestima.Baš si me obradovala.Ide uz tebe curica samo ih pogrešno zamišljaš.Uz tebe ide jedna šmižla kakvu ja imam kući.Znaš da imam i sina i ćeru,ali veruj mi noja je ćera opasnija nego 10 muškaraca.Ima negde slika od oboje u temi slike nase dečice.Trenira košarku ima 10 ipo ja sam visoka 160 ona već 163:).Svi dečaci u razredu su joj do nosa.Nema u ormaru ništa roze od kad ona bira boje.Od vrtića niko od muških ne sme da joj zucne.user posted image .Znaš koliko sam ja želela još jednu.Baš,baš mi je drago.Joj uz Vas mi prolaze brže dani,ili mi se tako čini.Decembar..samo još sneg da padne:)Lep dan Vam želim.Mazite stomačiće

< Poruku je uredio krin 40 -- 1.12.2016 7:18:19 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 12:14:03   
AnaAna1
Eeee Krin u pravu si! Uz mene ide takva jedna :) odmah na sport i takve slicne aktivnosti... mislim, sada kada vidim devojcice sa 12 godina kako se nose podigne mi se kosa na glavi... jednostavno nisam taj tip, nemam nista protiv ali ja bih ipak da nasledi ovaj moj i tatin fazon, posto imamo ista interesovanja... user posted image

Jeste, brze prodje vreme uz caskanje na forumu :) bas znaci! :)

< Poruku je uredio AnaAna1 -- 1.12.2016 12:15:20 >

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 12:35:31   
MicinaMama
Ja evo sada dosla kuci,smrzla sam se a stomak mi se napeo strasno.Kao da sam u 5-om mesecu trudnoce pfff...Nista nisam jela od 7h odo sada sto bi rekli da UBIJEM jaja u pavlaci user posted image

(odgovor članu AnaAna1)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 13:03:45   
krin 40
Ne brini Anči,pa ne može dete da liči na komšije:P.Voli moja Nadja lepo da se obuče ali ima svoj fazon..iscepane farmerice,kanadjanke,rokerica,otkačena kapa isl..U nekoj suknji i baletankicama npr nema šanse da je vidiš.Fura taj neki street casual fazon.Sva je svoja.Joooj ja na poslu.Malo radim malo spavam otvorenih očiju.MM to je od creva sto posto.Moj je takav bio preksinoć.Skontala sam da se sad super osećam do 4h,posle podne mi je muka,naduta sam,nelagodno mi je

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 13:39:29   
MicinaMama
Ma creva nema sta drugo,da izvines nisam ni isla na wc dva dana,mozda i tri.

Moram ponovo suve sljive da kupim.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 14:29:01   
degu
Ana nisu sve devojčice princeze. evo moja T jeste ali obožava autiće, u izlogu s igračkama se oduševi bagerom, lutku ni ne primeti.
Ja sam sebe videla kao mamu dečaka, mislila sam neću znati ni jednu frizuricu devojčici da napravim, a sad imam hiljadu ideja, a još nisam ni počela na YT da tražim ideje, same mi dođu. Sad ne mogu da zamislim da imam dečaka, sve mislim neću umeti da ga doteram, ali nema veze, doteraće se sam kad dođe vreme :D

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 16:09:35   
MicinaMama
Tako i MM kaze nebi ih dao za 100 sinova,a svekar juce naljuti se sto pricamo o polu dece pa ja rekla bilo bi lepo da imamo i sina jednog.
Kad on skoci :ja svoje unuke nebih menjao nizasta!A vi ste seljaci razmisljate da bude musko pa musko!Eto ja imam 2 sina pa me za***vaju a cerke me paze!user posted image user posted image

Ja crkla od smeha!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 16:27:56   
AnaAna1
Hahaha moj svekar se obradovao, kaze posle 2 svoja sina vala da doceka i unuku, kaze decaci su mu preko glave user posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 16:29:06   
Mariya
Dan drugarice!!
Ja prilegla malo da odmorim i pokušavam da nateram H da legne.
Ipak sam se razbolelauser posted image slinim i boli me grlo..Dobro sam i bila zdrava, skoro tri nedelje...
Ispekla sam neke kolačiće, sad samo da uspavam H pa ću da ih filujem i da vas poslužimuser posted image

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 16:54:08   
MicinaMama
Anaana tako je i u familiji od MM.Mnogooo muskaraca i sada ti muskarci svi imaju devojcice,niko nema sina.Mada svaki od njih ima samo po dvoje dece.Evo i moja zaova (sestra od mm)ceka isto drugu curicu.

Jedino mi evo cekamo trece.

Inace svi rodjaci od mm imaju 40-45 god.
Mi smo za sada najmladji bracni par u porodici mm 29, ja 27.

Ali mm kaze hoce i cetvrto,pa reko nisam ja masina za radjanje.Meni troje dosta.

Mariya zelim ti brz oporavakuser posted image

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 16:55:26   
krin 40
Ja se vratila sa posla.Moji ručkaju a ja gledamuser posted image .Gladna sam a ne znam sta bih..od svega mi muka i kada pomislim na to,a kamoli da jedem.Tako svaki dan isti problem popodne.Pre podne nešto i pojedem,sad ništa ne mogu

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 17:02:52   
MicinaMama
Krin i ja sam tako smrsala dve kile. Isto tako zbog toh poslepodnevnih mucnina.Nisam povracala ali sam dosta manje jela.Ni dan danas ne mogu svasta.Padne meni i napamet dosta toga ali kada krenem da jedem vidim da ne mogu.

Ali vidim vec 2-3 dana lepo se najedem jaja u pavlaci.Ne secam se kada sam to pravila pre trudnoce,nekada deci samo a sada mi bas lepo odg i jedem dosta samog hleba.I da gazirana limunada mi prija super.

Od voca me opasno mami grozdje ali juce sam uzela mali snopic belog grozdja i izbagala a ono cena 3,5 € teska sam srca vratila user posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 17:17:50   
krin 40
Tako ti je samnom u svakoj trudnoći.Prvo ne jedem jer povraćam,pa ne jedem jer mi je muka ali ne povraćam.Taman to prodje,onda poraste beba,ja niska,digne mi dijafragmu,sabije želudac..opet ne jedem...i tako

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 17:28:09   
MicinaMama
Hvala Bogu ja sam povracala samo u prvoj,u drugoj sam imala jutarnje mucnine a sada imam ponekada mucnine i to "nocne".

Jedino sto mi uvek zasmeta su cigarete,kada prodjem pored nekoga odmah me tera na povracanje.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 17:33:43   
krin 40
Zato ja pravim toliku razliku izmedju dece,deset god mi treba da zaboravim kako mi je lose bilouser posted image

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 22:14:24   
mimica83
Ah decembar obozavam ... praznici nam stizu ovaj period uvek volim jos od kad sam bila mala, samo jos sneg da padne ...
Hej AnaAna user posted image za devojcicu sto kazes da nam popravis prosek ovde, samo nek je sve u redu, posle decak i bice super :)
Marya u pravu si majke imaju sesto culo za decu, ja uvek tako preoznam na mom J, dok mi tada muz uvek kaze da umisljam i uvek budem u pravu. U pravu si treba biti otvopren sa decom i pricati o svemu, i brzo da ozdravite.
Meni je isto muka ponekad ali apetit posle podne slab, jedem nesto reda radi nekad samo voce i tako, juce sam se preforsirala pesacila dosta da obavim neke stvari onda sam u Metalcu kupila dve Mehrzer serpe na rate i to uz J iz vrtica i njegovu torbu, uzas, posle kad sam stigla bas me zaboleo stomak i imala sam osecaj da cu se poroditi danas sam zakocila samo po kuci polako, uh bas me nervira sto kao u prosloj trudnoci nemogu da idem i obavljam sve svaki dan :(


(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
1.12.2016 23:37:31   
Mariya
Veče user posted image
Nisam večerala voće i keks nego griz sa čokoladom i evo sedim i čekam hoću li povratiti, muka mi je i boli me želudac. Definitivno prestajem da večeram!!!
Danas sam svašta sašila,samo da nađem temu pa da postavim.
A evo vam kolačića,kao što sam obećalauser posted image
user posted image

(odgovor članu mimica83)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
2.12.2016 7:03:40   
krin 40
Jutro:) Mariya uzivaj u klopici kad možeš.Evo petak.Extra mi protrčala sedmica cela.Daj Bože da mi sve tako prolete do 9-tog januara pa godišnji odmor:)))Juče sam uspela da zakažem kontrolu za 12-ti decembar.Ako protekne dobro i dr.kaže da je sve ok reći ću ovima na poslu da sam trudna.Posle će malo da popusti pritisak i biće lakše da se radi.Nadam se.Lep dan Vam želim.Mimice i ja se nadam snegu

< Poruku je uredio krin 40 -- 2.12.2016 7:10:41 >


_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Trudnice (1-42) nedelja 12/16 [chat]
2.12.2016 7:26:03   
MicinaMama
Mariya veceraj ali nesto lagano,ne smes ni gladovati u trudnoci.

Krin idemo na isti datum doci user posted image

Ja evo ustala pa sada decu da spremim u skolu pa posle moram kod zubara.Najgore mi je sto nikako ne mogu da se naspavam.Skoro svaki dan imam nekakve randevue,a napolju zima dusa da ti se smrzne.Mislila sam otici sebi kupiti debelu jaknu danas ali komsinica mi trazila da pokupim i njenu decu u skoli pa se plasim da ne stignem na vreme.Moram ici u trzni centar koji je podaleko odavde....pa se jos omisljam.

Mogu sada preko vikenda ali moram i decu da vucem sa sobom po ovoj hladnoci....neznam vise ni sama sta bih i kako bih.Kaa nenam kola,moja vozacka mi ne vredi ovde.

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here