|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Začini u ishrani male dece
22.1.2010 22:04:57   
Anoniman
Kada ste počele da dajete deci hranu začinjenu, recimo, đumbirom, origanom, soja sosom, karijem i ostalim nesvakodnevnim začinima? Skoro sam počela da dajem Neši hranu u kojoj ima malo bibera, koji se kuvao zajedno sa jelom, alevu papriku i crni i beli luk. Pošto mnogo volimo kinesku hranu, i često je pravim, i to tako da je zaista zdrava, htela bih da je dajem i Neši. E sad, verovatno bih njemu pravila posebno, sa mnooogo manje začina, ali ne znam da li smem da mu dam išta od toga dok malo ne poraste (šta mi to uopšte znači, dok malo porasteuser posted image )
Helpuser posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Začini u ishrani male dece
22.1.2010 22:10:30   
JULIE
Joj nedjo rado bih ti pomogla ali nisam preterano kompetentnauser posted image Ja sam mikiju davala sve sto je trazio,naravno ako je to namirnica koju je vec probao.Trazio je i slatkise,znam da ne valjaju ali sam mu davala bar da lizne.Aleva je ok,mislim to je paprika ne bi trebalo da bude problema.Ja sam mikiju otprilike u tom uzrastu uvela kari jer ga mi obozavamo.Mislim da mozes da uvodis polako i sasvim po malo,naravno svaki dan drugi zacin ili namirnica u slucaju da dodje do alergije.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Začini u ishrani male dece
22.1.2010 22:13:41   
Anoniman
Frka mi je jer svi ti začini daju neku težinu hrani...i ne znam da li postoje neki koji baš ne smeju da se daju deci, kao što, recimo, ne bi trebali da jedu pečurke sa godinu dana, pa da li postoji neki takav začin...ne znam ni sama?
Bunim se jer je đumbir vrlo blagotvorna biljka, za stomak i probavu je fantastičan...u suštini, svaki začin ima neko pozitivno dejstvo na organizam, al ne znam za negatovnauser posted image E, jesam opširnauser posted image

(odgovor članu JULIE)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Začini u ishrani male dece
22.1.2010 22:19:20   
Anitaaa
Ispitivanja su dokazala da su najvažniji razlozi za uključivanje začina u dečju ishranu, osim što poboljšavaju ukus i efekat hrane, činjenica da su iznenađujuće bogati antioksidansima.
Začini su važna vrsta biljnih produkata, koji se koriste za kuvanje jela i spremanje poslastica. Neki od njih imaju veoma važnu upotrebu u medicini, kao stimulatori sekrecije želudačnog soka i varenja, ili u sprečavanju mučnine. Antiseptično i zaštitno dejstvo izvesnih začina, koje potiče od etarskih ulja, podjednako je značajno i u kulinarstvu i u medicini.

Prirodna apoteka Začini su začuđujuće bogati antioksidansima, i u tom smislu uporedivi sa voćem i povrćem. Nutricionisti ih preporučuju kao  zamenu za masti i šećere, pa dodavanje začina ne samo što  poboljšava ukus hrane, nego i unapređuje zdravlje. Osim zaštitne uloge, začini smanjuju upalne procese, koji su prethodnica mnogih hroničnih bolesti. Oni, takođe, ubrzavaju metabolizam.   Kao začinske trave, koriste se listovi peršuna, majorana, majčine dušice, bosiljka, mirođije, ruzmarina, žalfije ili lista celera. Mogu da se koriste sveži ili suvi. Za začine se koristi: kora (cimet), koren (đumbir, beli luk, crni luk), semenke (slačica, susam), plod (biber), ili tropske drvenaste  biljke. Najvažniji začini su: cimet, đumbir, origano, crvena paprika, ruzmarin, majčina dušica i šafran.   Već u prvoj godini, bebama mogu da se uključe u ishranu pojedini začini, da bi se poboljšao ukus hrane. Pre svega vanila, beli luk, bosiljak, ruzmarin, mirođija, origano, kari prah i cimet. Većina ovih začina može da se uključi u dečju ishranu od šestog do osmog meseca života. 

Bogatstvo sastojaka   Začini su dobar izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma, kalijuma i bakra, vitamina C i vlakana. Sadrže malu količinu soli i vrlo malo holesterola. Deca, generalno, uživaju u prirodnim ukusima hrane. No, nekada treba uključiti začine da bi se smanjila količina masti, šećera i soli. Začini mogu da doprinesu uživanju u hrani, a pojačan ukus hrane - postignut dodavanjem začina, može da pomogne kod smanjenog apetita.  

Dobre kombinacije
* jabuke sa cimetom, kruške sa đumbirom i vanilom, banane sa đumbirom, bundeva sa cimetom, đumbirom i vanilom * piletina sa cimetom i korijanderom, piletina sa belim lukom i bosiljkom * šargarepa sa bosiljkom i belim lukom, pire sa mirođijom i belim lukom, pasta sa parčetom butera, origanom i bosiljkom * u salati: iseckan praziluk i komorač, preliven sokom od limuna i iseckanom majčinom dušicom * dinstani praziluk i komorač, uz dodato seme od slačice - kao dodatak pečenoj ribi  

Blagodet za digestivni trakt Kim, bogat mineralima: magnezijumom, fosforom i kalcijumom, kao i proteinima, sadrži etarska ulja koja se koriste u slučaju stomačnih problema. Đumbir i cimet se koriste za smirivanje stomaka, protiv dijareje (proliva). Cimet ima antigljivična i antibakterijska svojstva. Korijander stimuliše apetit, dok mirođija  sanira digestivne smetnje. Nana stimuliše varenje i respiratornu  funkciju. Lorber, koji je dobar izvor folne kiseline, vitamina A i vlakana, pomaže eliminaciju gasova iz creva. Celer deluje antibakterijski, antiseptički i diuretski. Bogat je kalcijumom,  cinkom, gvožđem i hlorofilom. 

  Da ih predstavimo...  
Peršun
je pr­vi začin ko­ji se da­je de­ci. Sa­drži vi­ta­mi­ne A i C, folnu kiselinu, kal­ci­jum i gvožđe. Može da se uključiti u is­hra­nu ma­lišana od šestog me­se­ca. Lišće se ko­ri­sti za roštiljs­ko me­so, omle­te, pi­re, ku­va­na je­la, sa­la­te. 
Beli luk se koristi protiv bolova u uhu i trbuhu, visokog holesterola, a u kineskoj medicini se još pre pet hiljada godina koristio protiv parazita, zahvaljujući antibiotskom svojstvu sastojka alicina. 
Mi­rođija ima oštar uku­s i mi­ri­s, a ko­ri­sti se za ri­bu, pi­ri­nač, krom­pir, kao do­da­tak sosovi­ma i sa­la­ta­ma (kra­sta­vac).  
Bo­sil­jak
ima jak mi­ris kada je svež i slatkast ukus. Do­da­je se je­li­ma sa pa­ra­daj­zom, jag­nje­ti­nom, so­so­vi­ma. Tradicionalni je sastojak mnogih italijanskih jela (pica, pasta, lazanje).  
Majčina dušica takođe ima oštar mi­ris. Do­da­je se glji­va­ma, ti­kvi­ca­ma, me­su, din­sta­nim i pečenim je­li­ma, po­vrću, ma­ri­na­da­ma. 
Žal­fi­ja je ja­kog mi­ri­sa, a gor­kog uku­sa. Do­da­je se mle­ve­nom me­su, div­ljači, ku­pu­su, plavom patlidžanu, zimskoj bundevi, pirinču.  
Ru­zma­rin
je me­di­te­ran­ska bilj­ka, vr­lo aro­ma­tična. Listovi se koriste uz jag­nje­ti­nu, div­ljač, ju­ne­ti­nu, đuveč, pečeni krompir. 
Na­na je slat­kog mi­ri­sa i «hlad­nog» uku­sa. Ko­ri­sti se uz jag­nje­ti­nu, so­so­ve, ja­bu­ke, za dekoraciju sa­la­ta. Odlična je sa graškom, mladim krompirićima, a dodaje se u jogurt i kus-kus (arapsko jelo).
Ori­ga­no ima ka­rak­te­ri­stičan mi­ris, a ko­ri­sti se za ma­ri­na­de, ju­ne­ti­nu, pa­sulj, pi­le­ti­nu, pla­vi pa­tlidžan, ti­kvi­ce. Pogoduje  receptima grčke kuhinje (musaka, grčka salata), omletima i paradajz sosu. 
Oraščić je poreklom iz Indije. Se­me plo­da ove dr­ve­na­ste bilj­ke je aro­ma­tičnog mi­ri­sa, a slat­ka­stog uku­sa. Stav­lja se pre­težno u slat­ka je­la: pi­te, pu­din­ge, kre­mo­ve, ali i u su­pe od pa­ra­daj­za, pi­le­ti­nu, pa­sulj, ku­pus, spa­nać, bro­ko­li i pla­vi pa­tlidžan. U me­di­ci­ni se ko­ri­sti pro­tiv na­du­to­sti tr­bu­ha. 
Lor­ber (lo­vor) ima re­zak mi­ris, a aro­ma­tičan ukus. Kada se list od­lo­mi, oslo­bađa se aro­ma­tično ul­je. Ko­ri­sti se u su­pa­ma, so­so­vi­ma, pa­pri­kašima, uz ri­bu, me­so, živi­nu.  
Ci­met
se do­bi­ja od unu­trašnje ko­re trop­skog dr­ve­ta. Ko­ri­sti se kao začin u mno­gim je­li­ma. Ima slat­kast mi­ris i aro­ma­tičan ukus. Uglav­nom se stav­lja u ko­lače, pu­din­ge, voćne de­ser­te - najčešće sa ja­bu­ka­ma i kruška­ma. 
Va­ni­la se ko­ri­sti za po­većan­je ape­ti­ta, pro­tiv mučni­ne, po­vraćan­ja i di­ja­re­je. Ukus i mi­ris po­tiču od ma­hu­ne sa se­men­ka­ma. Do­da­je se slat­kim je­li­ma, de­ser­ti­ma. 
Su­sam sadrži vi­ta­min B3, gvožđe, cink i po­li­ne­za­sićene ma­sti, a u medicini se ko­ri­sti kao lak­sa­tiv. Se­me ove trop­ske bilj­ke se stav­lja u ko­lače i hleb.   
Se­men­ke bun­de­ve sa­drže gvožđe, cink i kal­ci­jum. 
Se­men­ke sun­co­kre­ta sa­drže B vi­ta­min i ne­za­sićene ma­sti. 
Arpadžik (jednogodišnja lukovica crnog luka, tačnije - prelazni stadijum od semena do zrele glavice) ima jak ukus crnog luka. Koristi se za pire od krompira, omlete, salate.  
Korijander ima jak ukus, a odlično se slaže uz šargarepu. 
Crni biber i ljuta crvena mlevena paprika dodaju toplinu ukusu, pa se posle navršenih godinu dana mogu dodati u jela deci koja imaju slab apetit.   
Kim se koristi u kuvanom povrću (kupus, šargarepa, krompir, zimska bundeva).  
Đumbir i kim se dodaju supi, đuveču i sosovima. Đumbir i cimet se, takođe, dodaju slatkim jelima i desertima.  

Vr­ste začina ko­ji se ko­ri­ste uz od­ređena je­la


Ri­ba:
bo­sil­jak, lo­vor, mi­rođija, ru­zma­rin, majčina dušica, ori­ga­no
Pi­le­ti­na: bo­sil­jak, lo­vor, be­li luk, mi­rođija, senf, pi­ri­nač, bi­ber, žal­fi­ja, majčina dušica
Ju­ne­ti­na: bo­sil­jak, lo­vor, bi­ber, be­li luk, senf, ori­ga­no, peršun, žal­fi­ja, majčina dušica
Jag­nje­ti­na: bo­sil­jak, žal­fi­ja, kim, mi­rođija, be­li luk, ori­ga­no, senf, peršun, majčina dušica
Ja­ja:
bo­sil­jak, mi­rođija, ori­ga­no, peršun, majčina dušica
Sir:
bo­sil­jak, kim, mi­rođija, be­li luk, ori­ga­no, senf, oraščić, peršun, majčina dušica
Pa­sulj: ori­ga­no, peršun, žal­fi­ja, majčina dušica
Voće: ci­met, ko­ri­jan­der, đum­bir, na­na
Slat­kiši: ci­met, kim, li­mu­no­va ko­ra, oraščić 

Prim. dr Jasminka Komnenović, pedijatar -nutricionist

< Poruku je uredio Anitaaa -- 22.1.2010 22:21:06 >


_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Začini u ishrani male dece
22.1.2010 22:21:28   
JULIE
Naravno da si opsirna,brines za deteuser posted image Ja ponavljam,nisam kompetentna jer smo mi sa nekih 8meseci jeli pasuljuser posted image user posted image On je svaki mesec od rodjenja napredovao po najmanje 1kg,tako da su mu kasice bile sitan zalogajcic,mozda je bila greska al evo ga hvala bogu sve ok.Ne znam za te orijentalne zacine,mozda da pitas nekog nutricionistu?Ali mislim da je sasvim ok da mu das sasvim malo i onda pratis reakciju,da li mu odgovara ili ne,npr po stolici,spavkanju...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Začini u ishrani male dece
22.1.2010 22:22:25   
Anoniman
Svaka čast anita, sve što me zanimalo na jednom mestu, hvala puno!

(odgovor članu Anitaaa)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Začini u ishrani male dece
22.1.2010 22:23:06   
Anitaaa
user posted image

_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Začini u ishrani male dece
23.1.2010 7:07:02   
Lu
Ja sam Nedjo iza godine počela sa začinima,kada je počeo da jede skoro sve što i mi,postepeno naravno.
Ja inače dosta koristim začine u kuhinji pogotovo mediteranske travčice,njih obožavam,ruzmarin,origano,lovor,kadulju ali i ostale,svi su začini djelotvorni na svoj način samo ih treba pravilno upotrebljavati i ne pretjerivati de se ne izgubi okus hrane.

P.S. Anita super si nam ovo prezentiralauser posted image

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Začini u ishrani male dece
27.3.2011 15:51:40   
New Mom
Ne znam je l' rano da KL dodajem po neki začin? Par puta sam krenula sa peršunom.
Kuma moja svojoj maloj daje sledeće kombinacije, od njenog 8.meseca:
JABUKA -cimet, muskatni oraščić
KRUŠKA - đumbir, cimet
BANANA - kao i kruška
JOGURT - iseckano lišće nane, mleveni kim
KROMPIR - seckan peršun, muškatni oraščić
BUNDEVA-cimet, đumbir
TESTENINA - origano, bosiljak, beli luk
PIRINAČ - cimet, đumbir, vanila
PILETINA - beli luk, bosiljak, korijander
JUNETINA - beli luk, iseckan peršun

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Začini u ishrani male dece
29.3.2011 10:20:53   
Anoniman
Ne znam , i mene zanima od kada mogu zacini i koji .
Ja jos nista ne stavljam , sad cu poceti sa maslacom tek ..

(odgovor članu New Mom)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Začini u ishrani male dece
16.5.2011 11:28:36   
magnetic
IZVORNA PORUKA: Anitaaa




.   Već u prvoj godini, bebama mogu da se uključe u ishranu pojedini začini, da bi se poboljšao ukus hrane. Pre svega vanila, beli luk, bosiljak, ruzmarin, mirođija, origano, kari prah i cimet. Većina ovih začina može da se uključi u dečju ishranu od šestog do osmog meseca života. 
Sve sto me zanima saznala sam za sekundu.
Obozavam RR user posted image



< Poruku je uredio magnetic -- 16.5.2011 11:30:56 >


_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Začini u ishrani male dece
24.1.2012 23:06:30   
izabella7

Da li dajete djeci supe/corbe u koje ste stavili kocku,onu maggi/knorr za supu? ja pravim krem corbe od povrca,bijelu od karfiola,od bundeve,od tikvica i stavim i vrhnje za kuvanje ali stavim onda tu kocku.Moj sin ih obozava ali ne znam koliko cesto smijem da mu dam to da jede?

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Začini u ishrani male dece
25.1.2012 11:42:18   
Anoniman
Ja to još uvek ne dajem detetu, po meni je to čista hemija a ne začin - pročitaj na deklaraciji koliko aditiva, pojačivača arome i konzervansa sadrži, a koliko zaista redovnih sastojaka - mislim manje nego kašika vegete. Ako nemam vremena ili sastojaka da napravim domaću supu ili čorbu, ni ne pravim je.

(odgovor članu izabella7)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Začini u ishrani male dece
25.1.2012 12:58:41   
Anoniman
Meni je nekoliko razlicitih doktora u jednom momentu reklo za supu iz kesice , da je dam Petri kad povraca/ima proliv i isto to za Andreja user posted image
Kazu da je u tim stanjima bolja jer je dehidrirana , sta god user posted image


(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Začini u ishrani male dece
25.1.2012 13:03:46   
Ana RR
Ribizla, to su isto govorili doktori mojoj mami, kada je sestra bolesna (a to je često). Jedan je rekao da od odmaće supice može opet dobiti proliv jer je masnija.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Začini u ishrani male dece
25.1.2012 13:08:23   
Jele
IZVORNA PORUKA: izabella7


Da li dajete djeci supe/corbe u koje ste stavili kocku,onu maggi/knorr za supu? ja pravim krem corbe od povrca,bijelu od karfiola,od bundeve,od tikvica i stavim i vrhnje za kuvanje ali stavim onda tu kocku.Moj sin ih obozava ali ne znam koliko cesto smijem da mu dam to da jede?


Ja sad stavljam onaj Kulinat bez aditiva. Urošu do 1. godine nisam solila i začinjavala uopšte, tako nam je dr rekla, a Strahinji sam i ranije počela sa tim Kulinatom, po malo.

(odgovor članu izabella7)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Začini u ishrani male dece
25.1.2012 14:26:44   
minavb
Industijska supa je ok kao nadoknada izgubljenih elektrolita u retkim slučajevima kad dete dehidrira, mada je uvek bolje dati OROSAL. Dehidirsane supe nisu ni za odrasle ako mene pitate.
Kad smo kod začina, bili smo kod prijatelja čija je klinka 3 meseca starija od Vanje. Mala tamani kinesku piletinu u sečuan sosu sa kari pirinčem.
Inače koristim mirođiju, bosiljak, vanilu, cimet, šafran, beli luk, origano i mleveni kim. Stavljam malo začina za njega, baš malo.


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Začini u ishrani male dece
29.11.2012 10:19:09   
pandina
Koliko persuna staviti u slani obrok sestomesecnoj bebi i da li moze biti stetno ako se koristi svakog dana? Pretpostavljam da se daje svez, samo listici bez grancica? Da li moze i suvi iz kesice?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Začini u ishrani male dece
29.11.2012 10:24:16   
Ana RR
Možeš i jedan i drugi, s'tim što je suvi jači pa se stavlja dosta manje.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Začini u ishrani male dece
29.11.2012 10:27:29   
Modessty
slobodno možeš da ga koristiš svaki dan. Za mesec dana možeš da ubaciš i mirodjiju, na primer u grašak. Malo se stavi a ukus bude mnogo lepši.

Ja sam Danilu u početku stavljala svež peršun, a kasnije sam koristila i suvi.

Začin C i takve slične začine izbegavam i za nas. Najbolje malo soli i dodati još nešto pride nego ti mešani začini.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Začini u ishrani male dece
29.11.2012 13:23:38   
pandina
Super! Zacini se kao i ostale namirnice uvode na tri dana je li tako?

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Začini u ishrani male dece
1.10.2013 15:57:03   
jole82
Da malo dignem temu..
Mi imamo 8 meseci i do sad koristimo(otprilike ovim redom sam uvodila): persun, cimet, beli luk, majcina dusica, bosiljak, origano, mirodjija i jednom sam joj u krem corbicu od krompira i karfiola ubacila par mrvica muskatnog orasica i sve je pojela..sledeci nam je kari...i to cu ga u pasti sa piletinom i pavlakomuser posted image
Naravno sem presuna i cimeta (koje stavim malo vise i obozava ih) ove ostale dodajem po malo..prvo sam koliko noktima uspem da zahvatim zavisno od jacine zacina..I se u slast pojede, cini mi se i draze joj je sa eto to malo zacina nego kao kad smo pocinjali...
Zacini su dobri pored svega ostalog sto imaju u sebi i za varenje...i mi sa za sad pu-pu nikakv problem nismo imali user posted image

_____________________________

Enyoj the silence!

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Začini u ishrani male dece
17.9.2014 11:28:21   
Anarunika
Šta mislite o korišćenju soja sosa umesto soli u dečijoj hrani?

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Začini u ishrani male dece
17.9.2014 11:33:10   
Olga75
pa ja ponekad stavim u neku klopu gde odgovara
predpostavljam ako dete nije alergicno i onako malo vece je da moze user posted image
ne znam , ne mislil o soja sosu kao o zameni sa zo , postoji i kalijumova so , mozda je to bolja zamena ?

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Začini u ishrani male dece
17.9.2014 15:32:51   
Anoniman
ja ne bih zamenjivala so soja sosom.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here